light lub ciasta jogurtowego ( http://mania-gotowania. blogspot .com/2013/05/dietetyczne-cytrynowe-ciasto-jogurtowe.html , http://mania-gotowania. blogspot .com/2013/06/ciasto-marchewkowe-light.html ) Bajaderka light Składniki na około 10 bajaderek: 500 dag pokruszonego ciasta (mniej więcej blaszka 20x20) 1/3 szklanki odtłuszczonego mleka 1/2 szklanki rodzynków namoczonych w ciepłej wodzie 1/3 szklanki płatków migdałowych lub innych orzechów 1/3 szklanki płatków owsianych 1/2 słoika dżemu(...)innych bakalii ½ łyżeczki aromatu rumowego 2 kieliszki rumu, wódki lub likieru kokosowego 2 łyżki kakao o niskiej zawartości tłuszczu Do obtoczenia: posiekane orzechy lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa Przygotowanie: Ciasto przekładamy do dużej miski i drobno kruszymy. Do ciasta dodajemy kakao i płatki owsiane, mieszamy. Śliwki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do suchych składników mleko, dżem, aromat i alkohol oraz
Mania Gotowaniapogodę i więcej czasu spędzam na mojej działeczce , tak też narobiło mi się trochę zaległości w przepisach :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i szybkie ciasto mocno czekoladowe z cukierkami Snickers , polewą czekoladową i porzeczkami(...)łyżki mleka Polewa : 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 6 łyżek śmietanki kremówki 1 łyżka żelatyny 1 szklanka porzeczek Wykonanie ciasta : Cukierki pokroić na kawałki Czekoladę drobno posiekać . Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku, mąkę
Sama słodycz i szczypta chiliMam dla Was coś ekstra - brownie bez wyrzutów sumienia, tzn. bez dodatku białego cukru, jajek czy mąki. Główny składnik to biała fasola (bez obaw - kompletnie niewyczuwalna
Domowa Cookierenka AgiKrem waniliowy: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 1 laska wanilii 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 120 g masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto (gdyby się mocno kleiło podsypać mąką). Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na pół(...)cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao. Ponownie zamieszać. Na samym końcu dolać 2 łyżki zimnej wody. Na placku z orzechami rozprowadzić krem waniliowy i przykryć go "gołym" plackiem. Ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Pozostawić w chłodnym miejscu co najmniej na jedną dobą, żeby smaki się przegryzły. Ciasto najlepsze jest na drug - trzeci dzień po upieczeniu
My simple kitchenwyłożyć papierem . Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Nasączenie sok z cytryny cukier zaparzona herbata Krem 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem(...)napęcznieniu jej ogrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Po wystudzeniu wlewać do ubitej śmietany ciągle miksując. dodatkowo 2 galaretki cytrynowe 4-5 bananów wiórki czekoladowe Składanie ciasta 1 blat ciasta nasączyć i ułożyć na nim banany przecięte na pół wzdłuż. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody (dałam 800 ml wody zamiast 1 l ) Odstawić, aby lekko
O kuchni z uczuciemznaleźć czas na zrobienie czegoś dobrego dla chłopaków. Skorzystałam z przepisu Krystyny911 i postanowiłam upiec babkę. Receptura jest banalna, składniki powszechnie dostępne, więc cóż łatwiejszego? Szybciutko rozmieszałam ciasto, dodałam mąkę, dosypałam płatki czekoladowe. Przygotowałam foremkę i z ciastem wsadziłam ją do piekarnika. I co? I okazało się, że popełniłam błąd. Nie wiedziałam, że ciasto naprawdę sporo rośnie podczas pieczenia(...)masy jajecznej dodawać partiami mąkę i delikatnie mieszać trzepaczką rózgową lub szpatułką. 4. Gdy mąka jest już dobrze wymieszana z masą jajeczną, dodać płatki czekoladowe, ciągle mieszając. 5. Na końcu dolać olej. Delikatnie wymieszać. 6. Ciasto przełożyć do foremki (może być foremka keksowa lub babkowa z kominkiem). 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, na ok. 50 -60 minut
W mojej kuchniWarto się jednak na niego skusić, jeśli lubicie czekoladowe smaki. Mus bowiem wyszedł cudownie delikatny, i w połączeniu z biszkoptem rozpływa się w ustach. Ciężko oprzeć się dokładce... Tort czekoladowy Lego Ninjago Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt: 7 jajek 265 g cukru 45 g mąki ziemniaczanej 130 g mąki pszennej 45 g kakao krem: 750 ml śmietany(...)czarny marcepan Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąki przesiać z kakao, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 60-70 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Ostudzony
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCo prawda nie świętujemy Halloween, ale zawsze jest to okazja do szaleństwa w kuchni. Ostatnio sprawdzają się u nas babeczki, dlatego też upiekłam pyszne babeczki z
Z miłości do słodkościWitajcie Kochani. Dziś zapraszam na pyszne, soczyste, puszyste ciasto jogurtowe z czekoladą i orzechami. Bardzo proste w przygotowaniu, bardzo aromatyczne i pyszne. Bardzo polecam! Składniki na ciasto czekoladowo-orzechowe: na formę o średnicy 24 cm 80 g masła 120 g czekolady gorzkiej (lub 100 g czekolady Bajkowej i 20 g czekolady gorzkiej) 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 jajka(...)rondelku z czekoladą, studzimy. Następnie dodajemy jogurt naturalny, jajka cukier i miksujemy na gładką masę. Teraz dodajemy mąkę wymieszaną z orzechami i proszkiem do pieczenia , dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do temperatury 175-180°C piekarnika. Pieczemy około 40-45 minut, na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekło. Studzimy. Przed
Rozpustne gotowanie100 g gorzkiej czekolady (70 $) 3 jajka 100 g cukru 100 g maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g kakao Słoik (720 ml) wiśni Opakowanie
Luźna KuchniaSkładniki: Spód: 0,5 kostki masła niesolonego 0,5 szkl cukru pudru szczypta soli 2 szkl mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżka zimnego mleka lub wody
Luźna KuchniaMasę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać masło orzechowe i wymieszać mikserem, do drugiej dodać roztopioną czekoladę i również wymieszać. 7. Na spód w blasze wyłożyć czekoladową masę i wyrównać. Na wierzch wyłożyć masę orzechową i wyrównać ( patrz FILM ). Wierzch posypać orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez(...)uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia i wstawić go do lodówki na parę godzin. 9. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy) i położyć na paterze. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, przelać ją do woreczka (rękawa cukierniczego), odciąć brzeg i udekorować nią wierzch sernika (jeśli nie mamy
Mała CukierenkaKrajanka jagodowa na czekoladowym spodzie. Ulubione ciasto na lato. Lekkie i puszyste. Pyszna, domowej roboty jagodowa galaretka nadaje ciastu orzeźwiający smak. Krajanka jagodowa znika w mgnieniu oka. U mnie w domu wszyscy lubią owocowe krajanki, a ciasto z domową galaretką jest najlepsze! Do ciasta można wykorzystać mrożone jak i świeże jagody. Ja robię czystki w zamrażalce na tegoroczne zapasy. Właśnie(...)Resztę kremu rozsmaruj na wierzchu i wstaw do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylej na słodzone ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie można ciasto pokroić na porcje. The post Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaProponujemy tu ciasto efektowne, proste w wykonaniu , a oto przecież chodzi, w smaku doskonałe, te kokosowo-serowe kulki wspaniale kontrastują smakiem i wyglądem z ciastem bazowym, czekoladowym Składniki: 2 szklanki mąki, 2/3 szklanki cukru, 3 jaja, 1 białko, 200 g masła, 150 g śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 3 łyżki mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko(...)posypania Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem, miksując dodajemy po jednym jajku oraz białko. Podczas miksowania dodajemy na zmianę śmietanę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao, a do drugiej części mleko, mieszamy ze sobą składniki. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia wylewamy najpierw jasne ciasto
kgwjanczewoDzisiaj nie podam Wam przepisu. Dzisiaj po prostu Wam pokażę :) A to, co widzicie, to przepyszna, super szybka, odżywcza i jeszcze raz przepyszna przekąska na
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE