Rzutem na taśmę umieszczam ostatni przepis Wielkanocny, jaki mam zachomikowany na ten rok. Będzie to naprawdę pyszny, ale też dość specyficzny mazurek pomarańczowy. Masa jest oczywiście
Przepysznik - BLW i nie tylkoDziś najsmaczniejszy dzień w roku, czyli Międzynarodowy Dzień Czekolady :) Z tej okazji u mnie bardzo czekoladowo. Zapraszam na muffinki z czekoladą :) Są wciągające :) Składniki: 150 g
Na Ciasteczkowych PapierachPrzy okazji testowania przepisów na brownie ciemne, testowałam przepisy na brownie białe i tu także znalazłam swój ideał :) Składniki: 200 g białej czekolady 200 g masła
Na Ciasteczkowych PapierachDziś Dzień Sernika! Nie mogło go więc u mnie zabraknąć :) Zapraszam na sernikobrownie czyli mocno czekoladowy spód i rozpływająca się w ustach masa serowa a dodatkowo
Na Ciasteczkowych PapierachBardzo przyjemnie upłynęło nam te ostatnie kilka dni; z Piotrkiem w domu i urodzinami Zuzi mieliśmy mnóstwo wrażeń, ale też … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniCo zrobić kiedy zostaną Wam śliwki z nalewki? Wiadomo pyszne ciasto z puszystym kremem, mocnymi śliwkami i dużą ilością czekolady. Moim bliskim posmakowało bardzo, dobrze, że
Cynamonowe szczęścieradości i utwierdzają w przekonaniu, że to co robię ma sens. Pewnie powinnam na tę okoliczność upiec tort, ale że był w wczoraj z zupełnie innej okazji, zrobiłam skromne ciasto czekoladowo-miętowe". Czytaj więcej
Wiem co jemtego na wczorajszy obiad przygotowałam naleśniki czekoladowo-wiśniowe i poczyniłam także pewne przygotowania do niedzielnych wypieków. Te naleśniki tym się różnią od prezentowanych już na tym blogu naleśników czekoladowych, że ciasto jest z dodatkiem nie tylko kakao, ale również stopionej czekolady i dodatkowo zawiera 30% mąki pełnoziarnistej. Nadzienie zrobiłam z serka śmietankowego i dżemu wiśniowego własnej produkcji z całymi owocami
Wiem co jemrozkruszonych tabletek (najlepiej spróbować) Sposób przygotowania: Jogurt, żółtka, budyń, kakao, stewie miksujemy białka ubijamy na sztywną pijane ze szczyptą soli delikatnie mieszając dodajemy białka do masy czekoladowej wylewamy ciasto do blaszki pokrytej papierem do pieczenia (chyba że mamy silikonową) pieczemy minimum 60 minut w temperaturze 160 stopni pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, a potem najlepiej jeszcze do lodówki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćProsty a efektowny torcik do podania zarówno na letnie przyjęcia w plenerze jak i codzienny podwieczorek. Aromatyczne czekoladowo-migdałowe ciasto wspaniale komponuje się z malinami zanurzonymi w lekkiej śmietance. Jest to zmodyfikowany przeze mnie przepis pochodzący z Biblioteczki Poradnika Domowego
Milion SmakówJako że pierwszy raz piekłam takie ciacho to przewertowałam chyba pół Internetu przepisów! Dodatkowym elementem podnoszącym adrenalinę jest fakt, że nie posiadam miksera :) I to była
upichconabloga i postaram się w miare regularnie zamieszczać na nim nowe, ciekawe i przede wszystkim smaczne przepisy. Dziś zaczynam od arcyprostego i arcyszybkiego ciasta, nie wymagającego pieczenia! Ciasto bardzo czekoladowe na spodzie z moich ulubionych ciasteczek Oreo. Potrzebujemy: - 300 g ciasteczek Oreo - 110 g roztopionego (niesolonego) masła - 200 g czekolady mlecznej - 100 g czekolady gorzkiej - 200 ml śmietanki
W mojej holenderskiej kuchniW zasadzie przepis już był na blogu, a mianowicie tutaj. Tym razem po prostu zrobiłam mini wersje – ogólnie potrzebujemy 1/3 składników z przepisu na murzynka
kuchcikowniaCiasto mocno czekoladowe ze śliwkami. Ciężkie, podchodzące trochę pod brownie. By jesień była jeszcze słodsza podałam je z rozpuszczoną czekoladą. Każdy kęs rozpływa się w ustach i po pierwszym kawałku chce się sięgnąć po kolejny :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 3 jajka 150g
Pink Envelope