Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym

Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym

Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym

Pyszna babka z nutellą o orzechowym smaku, przełożona kremem orzechowym i polana roztopioną białą czekoladą. Choć babka jest dosyć słodka, to nam bardzo smakowała :) Składniki: 200 g mąki, 200 g masła, 100 g nutelli, 100 g cukru, 2 jajka, 2 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, ok. 100 g kremu białego z orzechów laskowych Karmello , 100 g białej czekolady Karmello ,  migdały w mlecznej czekoladzie Karmello . Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy nutellę i pojedynczo jajka. Miks... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, czekolada, biała czekolada, krem, orzechy, ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, masło orzechowe, krem czekoladowy, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto ucierane , ciasto z orzechami, pyszne ciasto

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.