czekoladowa - 3717 przepisów (strona:165/248)

Ciasto czekoladowe z burakami 257

Jesień (niestety) przemienia mnie w cukierniczego łasucha, dlatego najwyższa pora na kolejny przepis na ciasto czekoladowe, tym razem z burakami ;) Składniki: Ciasto: 1 średniej wielkości ugotowany burak 3/4 kostki masła 150 g kakao 1,5 szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka soli 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki wody Krem: 0,5 kostki masła 2/3 szklanki

Taste Of My Day
Ciasto czekoladowe z gruszkami i amaretto 240

czyli bez okazji, chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam. Mam nadzieję, że niebawem to minie, wróci na właściwe tory i nie będę musiała wymieniać garderoby ;) Gwiazdą tego wpisu jest ciasto czekoladowe z gruszkami, pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;) Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady

Taste Of My Day
Ciasto bounty z kapustą kiszoną 5776

zwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną. I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie nie czuć kapusty i nikt kto go jadł nie wpadł na to że w środku jest kapusta kiszona. Zapytacie się to po co dawać tę kapustę? Wydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort Motyl 140

tort można zrobić na wiele sposobów. Wedle gustu i uznania. U mnie z przepisu na tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. Chodziło mi o kształt.                        Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 175

studzimy i wyjmujemy z tortownicy. Kroimy na 3 blaty. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lub mikrofali i łączymy z serkiem mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu

Malinowe Pocałunki
Królowa czerwca. Pyszna tarta truskawkowa, różana panna cotta, czekoladowy spód z ciastek na oleju rzepakowym. 189

Kolejne ciasto bazujące na dobrodziejstwach  wiosennych smaków. Połączenie iście królewskie.  Sezonowe truskawki prosto z ogródka,  domowej roboty tegoroczny syrop z płatków róży,  czekoladowy spód i delikatna bita śmietana...  Dlatego też postanowiłam nazwać  tą tartę królową czerwca.  A olej rzepakowy,  który jest  naturalnym źródłem  kwasów omega – 3, jak widzicie może znaleźć

Malinowe Pocałunki
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 129

dodać wyjęty rdzeń ze środka wanilii i zmiksować wszystko razem. Białka ubić na sztywno połączyć z ciastem delikatnie wymieszać. Smażyć na małej ilości oleju pojedyncze placki . Gdy przestygną posmarować czekoladowym kremem, każdy zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić na kawałki tworząc ślimaczki. Na wierzchu ułożyć po plasterku banana mandarynki i jednym owocu winogrona spiąć wykałaczką od góry. Podawać, pycha

Malinowe Pocałunki
Ciasteczka czekoladowe 142

łyżki nakładamy na wcześniej przygotowaną blachę, pozostawiając duże odstępy, bo w pieczeniu ciasteczka urosną i "rozpłyną się". Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są pyszne, kruche, mocno czekoladowe, rozpływają się w ustach i znikają z talerza w mgnieniu oka :) Sprawdźcie sami

Taste Of My Day
Muffiny czekoladowe z nutką brandy 132

Czas mija nieubłaganie, już połowa grudnia. Dawno nie dodawałam nowych postów, dlatego dzisiaj polecam Wam przepis na najpyszniejsze muffiny mocno czekoladowe z brandy :) Muffiny tym lepsze i bardziej wyjątkowe, bo piekąc je, wybrałam się w sentymentalną podróż. Ten rok jest dla mnie wyjątkowy. W krótkim czasie moje życie stanęło na głowie. Dosyć niespodziewanie zakończył się mój wieloletni związek, a rozpoczął

Taste Of My Day
Muffiny z białą czekoladą i żurawiną 195

rozpuszczamy w misce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko. W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :) Powstałą masą napełniamy foremki i pieczemy w temteraturze ok 180 - 200 stopni przez +/- 30 minut. Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem i jemy :) Smacznego

Taste Of My Day
Truskawkowe smoothie 183

dlatego od czasu do czasu należy zrobić przerwę i przemieszać je łyżką, by lepiej się mieliły. Gotowy deser przekładamy do naczynia. możemy przyozdobić np. bitą śmietaną, polewą owocową lub czekoladową, rurkami waflowymi, herbatnikami, owocami o innymi składnikami. Moja wersja poniżej

Taste Of My Day
Ciasto Cappuccino bez pieczenia 4584

przepis. Jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu a do tego naprawdę smaczny! A już na pewno zasmakują się w nim kawosze;) Składniki: 500ml mleka,  2 budynie czekoladowe,  4 łyżki cukru,  80g masła,  16 herbatników.  W 3/4 szklanki mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać budynie, mieszać

Z miłości do słodkości
Domowy marcepan 110

głównym składnikiem jest marcepan. Obeszłam chyba pół Poznania, ale nigdzie nie znalazłam masy marcepanowej :( Przeszło mi nawet przez myśl, żeby kupić ten sprzedawany w formie batonika i zdrapać polewę czekoladową :D Ale po dłuższym namyśle uznałam, że łatwiej go po prostu zrobić samemu. Przepis znalazłam na stronie WYPIEKI Z PASJĄ . Jeżeli chcecie, żeby marcepan był jasnokremowy, musicie zblanszować i obrać

My Culinary Art
Makowy mieszaniec 159

proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Piec w blaszce 33x23 wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni 45-50 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową lub lukrem

Praktyczna pl
Biszkopt z makiem 211

możemy przygotować zawsze, na każdą okazję. Biszkopt z makiem prezentuje się rewelacyjnie i tak samo smakuje. Do maku możemy dodać bakalie, a wierzch posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Składniki na biszkopt: 7 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania