Choinki pistacjowe Dekoracja pierniczków Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Łosoś i pstrąg w galarecie Pierogi z makiem Pierogi
Aga w kuchniŻelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając. Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki do schłodzenia
Aga w kuchnipiątkowy poranek naszła mnie genialna myśl: zrobię ciasto, a co tam :) Jak dobrze wiecie uwielbiam czekoladę i wszelakie czekoladowe desery. Tym razem również ona była głównym elementem mojego pieczonego eksperymentu. Z założenia miało powstać brownie kawowe, wyszło migdałowe, ale i tak było przepyszne :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru
Kolizje Smakówciasta dodajemy cytrynę, pozostały cukier i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku, po czym lekko ostudzamy i dekorujemy lukrem. Serwujemy z sosem czekoladowym lub kakaowym. Smacznego
Kuchnia Łukaszasmarujemy boki. Odstawiamy na 2 godziny do schłodzenia. W rondelku zagotowujemy śmietankę i wrzącą śmietanką zalewamy pokruszoną czekoladę, wszystko energicznie mieszamy, aż powstanie nam gładka masa. Polewą czekoladową polewamy nasz Snickers i dekorujemy wedle własnego uznania. Chłodzimy najlepiej 24 godziny w lodówce lub zimnym miejscu. Smacznego
Kuchnia Łukaszaciastach, tartach, jagodziankach... Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego 2 jaja łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g czarnej porzeczki Przygotowanie: Herbatniki
Kuchnia Łukaszaukładamy pierwszy wafel i smarujemy masą serową przykrywamy następnym waflem, postępujemy także z wszystkimi pozostałymi waflami. Studzimy w lodówce przez ok. 6 godzin. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( ja nie miałem składników do przygotowania polewy, dlatego po prostu posypałem ciasto kakao i cukrem pudrem) Smacznego
Kuchnia Łukaszakostki masła Odlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem. Polewa czekoladowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić. Wystudzone ciasta pokroić
Praktyczna plMonika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Zapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Fichi al forno con Vin Santo - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek
Chilli Czosnek i Oliwapozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Smażyć w głębokim tłuszczu po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, posypa ć wiórkami czekoladowymi, skórką kandyzowanej pomarańczy. .. Można roztopi ć czekolad ę obotoczy ć ni ą pączka i do czekolady “przykeli ć ” kokos- to dla wymagających ł asuchow! Smacznego!!! Podawać z gorącą herbatką
Z Kuchni Do Kuchnimasa jabłkowa” ostudzoną wyłożyć powoli na biszkopt lekko naponczowany kawą. Ja używam spryskiwacza. Masę wyłożyć na biszkopt.Wstawić do lodówki. Na twarda masę wyłożyć masę piankową i posypać wiórkami czekoladowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchninadzieniem musującym. Mocno owocowe , dlatego dzieci maja z nich dużo frajdy. Smakują wybornie każdemu. Ich wnętrze skrywa musującą niespodziankę, która fantastycznie tańcuje w ustach. A oto genialne cukierki ! Czekoladowa Mieszanka Imieninowa Mieszanka owocowych karmelków o truskawkowym i porzeczkowym nadzieniu, oblanych gęstą, deserową czekoladą najwyższej jakości. Na każdym papierku widnieją daty imienin, dzięki czemu nawet zapominalscy nie pominą solenizanta w dniu
Z Kuchni Do Kuchniwaniliowego -wisnie suszone premium Skworcu – ile dusza zapragnie -melon kandyzowany Skworcu – ile dusza zapragnie -mango kandyzowane Skworcu -ile dusza zapragnie -wiórka kokosowe Skworcu- do posypania -czekolada roztopiona bądź polewa czekoladowa Jak wykonać? Jajka zmiksowałam z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę w CC Major Kenwood trzepaczką, i dodawałam kolejno cały czas miksując: wystudzoną margarynę, ser zmielony, proszek budyniowy proszek
Z Kuchni Do Kuchnimały cukier waniliowy ½ szklanki cukru 2 paczki krakersów (np. po 170 g) 200 g masła 200 g wiórek kokosowych od Skworcu 2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego lub wódki Wykonanie Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając zagotować całość, aż zgęstnieje
Z Kuchni Do Kuchni