Babeczki kokosowe Te babeczki to strzał w dziesiątkę dla wszystkich miłośników kokosu – delikatne ciasto z dodatkiem mleczka kokosowego i biały lukier posypany kokosowymi wiórkami. Wraz z czekoladowym nadzieniem i subtelną walentynkową dekoracją świetnie sprawdzą się także w roli prezentu. Mleczko kokosowe jest dostępne w delikatesach, np. w Almie, można znaleźć je także w marketach na dziale z kuchnią azjatycką
CiastkozercyOwocowe fondue Jeśli po wczorajszej tłustoczwartkowej bombie kalorycznej czujecie wyrzuty sumienia i uważacie, że nadszedł czas na coś zdrowego, czekoladowe fondue z owocami to idealna propozycja dla Was. Soczyste połączenie lata z smakiem Waszej ulubionej czekolady sprawi, że na stałe zagości w Waszym menu dla gości. Składniki znajdziecie w każdym ze sklepów, a jeśli nie przepadacie za owocami, spróbujcie wersji
CiastkozercyBabeczki stokrotki Wiosenna propozycja na dziś to klasyczne czekoladowe muffinki z nutą pomarańczy i dużą ilością mlecznej czekolady - takie połączenie chyba nigdy mi się nie znudzi :) Do tego delikatny krem z twarożku w stosownym kolorze i cukrowe stokrotki. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao
Ciastkozercymocno ugniatając formujemy z nich kulki w kształcie jajek. Gotowe kulki jajka przekładamy na około 10 min do zamrażarki. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub korzystamy z gotowej polewy czekoladowej. Im rzadsza czekolada tym łatwiej będzie pokryć nią całe ciastka nabite na patyczki. Na jeszcze mokrą czekoladę przyczepiamy ozdoby: koraliki, bakalie, cukiereczki. Gotowe lizaki powinny suszyć się w pozycji pionowej
CiastkozercyBabeczki z uszami Jeśli marzy Wam się świąteczny "pełen pakiet" babeczki z uszami go mają: delikatne ciasto czekoladowe, kruche ciasteczka maślane i pyszny waniliowy krem. W dodatku wyglądają jak zajączki. Czego chcieć więcej od świątecznych słodkości? :) Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao
Ciastkozercywariant ciastkowych lizaków , które jakiś czas temu pojawiły się już na blogu. Na lizaki nadają się skrawki biszkoptu (np. z mazurka), kilka babeczek czy babka. Ja upiekłam proste babeczki czekoladowe . Do dekoracji można wykorzystać żółty lukier lub pofarbowane na żółto wiórki kokosowe Babeczki przygotowujemy według przepisu . Kruszymy je na mniejsze kawałki i formujemy kulki mocno ugniatając. Gotowe kulki wstawiamy
Ciastkozercybiszkopt Składniki na krem budyniowy Poncz do nasączenia biszkoptu: woda, sok z ananasa, sok z limonki Do środka: ananas z puszki, winogrona, kwaśny dżem (np. z porzeczki) Polewa czekoladowa lub czekolada do rozpuszczenia Przed pieczeniem biszkoptu warto zrobić sobie już krem . Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Pieczemy na dużej blaszce, żeby móc go później przekroić na pół (lub na 4 części
Ciastkozercymoże ukruszyć się podczas wyciągania. Foremki z czekoladą przekładamy do zamrażarki na około godzinę, przykrywamy jednorazową serwetką. Po godzinie wyciągamy z zamrażarki i delikatnie odklejamy papilotki od czekolady. Do czekoladowych miseczek wkładamy cukierki, żelki, draże i przykrywamy bezą. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyozdobić. Dziś chciałabym zaproponować Wam dekorację w kształcie kremowego serduszka - do jej wykonania wystarczy najzwyklejsza foremka do ciastek, która na pewno znajdzie się w każdej kuchni. Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem budyniowy +czerwony barwnik spożywczy Jeśli decydujemy się na krem budyniowy do babeczek, warto wcześniej przygotować sobie budyń i odstawić do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Masę przekładamy
Ciastkozercydużo czasu. Co więcej, nie trzeba mieć żadnych wymyślnych składników lub akcesoriów cukierniczych, a kolorowe cukrowe posypki można zrobić samemu w domu ( dokładną instrukcję znajdziecie tu ). Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem +słone paluszki, listki mięty, zielony cukier do dekoracji Babeczki przygotowujemy według przepisu . Gotową masę przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką
Ciastkozercylepsza w smaku od tej, kupnej) - wszystko razem nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie wygląda :) Składniki na babeczki Składniki na masę cukrową +świeże maliny, Nutella (lub inny krem czekoladowy) Owoce myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Parzymy kawę i odstawiamy, żeby ostygła. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę na muffinki wykładamy papilotkami
Ciastkozercyszprycy lub worka cukierniczego wkładamy tylkę w kształcie otwartej gwiazdki. Nakładamy krem i wyciskamy różyczki na przestudzonych babeczkach. Różyczki powinny być dość płaskie, żeby można było wygodnie przykleić czekoladowe pajęczynki. Pajęczynki delikatnie odklejamy z foli i nakładamy na krem. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercylaski wanilii lukier do ozdoby: kilka łyżek cukru pudru mieszamy z łyżeczką wody, kilkoma kroplami aromatu waniliowego oraz sokiem z 1/4 cytryny- całość dokładnie mieszamy kolorowe groszki polewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem, cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy. Olej kokosowy rozpuszczamy i również dodajemy do mąki, po chwili
Mango Papajaśniadanko zdrowy „grysiczek” proponuję. Dobry, syty, a z tymi dodatkami -to na serio , mega pyszny ! Składniki -Kasza manna -mleko -Musli Sante -deser Alpro czekoladowy -kakao Ugotuj Kaszę mannę według przepisu na opakowaniu. Rozlej na talerze. Poczekaj ,aż troszeczkę stężeje. Zrób wzorek z kakao. Dodaj deserku Alpro . Następnie każdą kroplę deserku posyp musli Sante. I śniadanko gotowe ! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniDESER CZEKOLADOWY Z CHRUPKAMI Składniki: - 400ml jogurtu naturalnego - 500ml mleka - 6 łyżek kakao - 220g miodu - 4 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru - chrupki/płatki z miodem Sposób przygotowania: Żelatynę zalewamy 6 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy mleko razem z kakao i miodem. Powoli dodajemy żelatynę i dokładnie rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę mieszamy z jogurtem
Mentor Smaku