czekoladowa - 3717 przepisów (strona:160/248)

Walentynkowe Muchomory 155

przydadzą się wykrawaczki w kształcie serduszka (można w prawdzie wycinać pojedyncze serduszka nożyczkami, ale nie kiedy potrzebujemy ich kilkanaście na jedną babeczkę). Możecie wykorzystać dowolny przepis na babeczki. Może czekoladowe lub waniliowe upieczone w środku z kostką Waszej ulubionej czekolady? Przestudzone babeczki pokrywamy czerwoną masą cukrową ( jak to zrobić? ). Pozostałą masę wałkujemy na stolnicy i wycinamy małe serduszka. Jeśli masa

Ciastkozercy
Babeczkowa Bombonierka 147

babeczek. Dziś chciałabym Wam zaprezentować taką właśnie babeczkową bombonierkę. Do przygotowania masy możecie wykorzystać przepis na proste babeczki waniliowe , każdą uzupełniając swoimi ulubionymi dodatkami, np. rodzynkami, orzechami, migdałami, żelkami, czekoladowymi dropsami lub suszonymi owocami. Możecie także postawić na wersję bez dodatków i udekorować gotowe babeczki kremem w różnych smakach. Ja wybrałam drugi wariant, dodając do środka babeczek po kostce czekolady

Ciastkozercy
Babeczki kokosowe 176

Babeczki kokosowe   Te babeczki to strzał w dziesiątkę dla wszystkich miłośników kokosu – delikatne ciasto z dodatkiem mleczka kokosowego i biały lukier posypany kokosowymi wiórkami. Wraz z czekoladowym nadzieniem i subtelną walentynkową dekoracją świetnie sprawdzą się także w roli prezentu. Mleczko kokosowe jest dostępne w delikatesach, np. w Almie, można znaleźć je także w marketach na dziale z kuchnią azjatycką

Ciastkozercy
Owocowe fondue 120

Owocowe fondue Jeśli po wczorajszej tłustoczwartkowej bombie kalorycznej czujecie wyrzuty sumienia i uważacie, że nadszedł czas na coś zdrowego, czekoladowe fondue z owocami to idealna propozycja dla Was. Soczyste połączenie lata z smakiem Waszej ulubionej czekolady sprawi, że na stałe zagości w Waszym menu dla gości. Składniki znajdziecie w każdym ze sklepów, a jeśli nie przepadacie za owocami, spróbujcie wersji

Ciastkozercy
Babeczki stokrotki 207

Babeczki stokrotki Wiosenna propozycja na dziś to klasyczne czekoladowe muffinki z nutą pomarańczy i dużą ilością mlecznej czekolady - takie połączenie chyba nigdy mi się nie znudzi :) Do tego delikatny krem z twarożku w stosownym kolorze i cukrowe stokrotki. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao

Ciastkozercy
Świąteczne ciastkowe lizaki - pisanki 252

mocno ugniatając formujemy z nich kulki w kształcie jajek. Gotowe kulki jajka przekładamy na około 10 min do zamrażarki. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub korzystamy z gotowej polewy czekoladowej. Im rzadsza czekolada tym łatwiej będzie pokryć nią całe ciastka nabite na patyczki. Na jeszcze mokrą czekoladę przyczepiamy ozdoby: koraliki, bakalie, cukiereczki. Gotowe lizaki powinny suszyć się w pozycji pionowej

Ciastkozercy
Babeczki z uszami 232

Babeczki z uszami Jeśli marzy Wam się świąteczny "pełen pakiet" babeczki z uszami go mają: delikatne ciasto czekoladowe, kruche ciasteczka maślane i pyszny waniliowy krem. W dodatku wyglądają jak zajączki. Czego chcieć więcej od świątecznych słodkości? :) Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao

Ciastkozercy
Ciastkowe lizaki kurczaki 153

wariant ciastkowych lizaków , które jakiś czas temu pojawiły się już na blogu. Na lizaki nadają się skrawki biszkoptu (np. z mazurka), kilka babeczek czy babka. Ja upiekłam proste babeczki czekoladowe . Do dekoracji można wykorzystać żółty lukier lub pofarbowane na żółto wiórki kokosowe Babeczki przygotowujemy według przepisu . Kruszymy je na mniejsze kawałki i formujemy kulki mocno ugniatając. Gotowe kulki wstawiamy

Ciastkozercy
Mazurek z owocami 174

biszkopt Składniki na krem budyniowy Poncz do nasączenia biszkoptu: woda, sok z ananasa, sok z limonki Do środka: ananas z puszki, winogrona, kwaśny dżem (np. z porzeczki) Polewa czekoladowa lub czekolada do rozpuszczenia Przed pieczeniem biszkoptu warto zrobić sobie już krem . Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Pieczemy na dużej blaszce, żeby móc go później przekroić na pół (lub na 4 części

Ciastkozercy
Z cyklu Dla dzieci: Babeczki z niespodzianką 167

może ukruszyć się podczas wyciągania. Foremki z czekoladą przekładamy do zamrażarki na około godzinę, przykrywamy jednorazową serwetką. Po godzinie wyciągamy z zamrażarki i delikatnie odklejamy papilotki od czekolady. Do czekoladowych miseczek wkładamy cukierki, żelki, draże i przykrywamy bezą. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki z kremowym serduszkiem 138

ozdobić. Dziś chciałabym zaproponować Wam dekorację w kształcie kremowego serduszka - do jej wykonania wystarczy najzwyklejsza foremka do ciastek, która na pewno znajdzie się w każdej kuchni. Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem budyniowy +czerwony barwnik spożywczy Jeśli decydujemy się na krem budyniowy do babeczek, warto wcześniej przygotować sobie budyń i odstawić do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Masę przekładamy

Ciastkozercy
Babeczki zielone jabłuszka 228

dużo czasu. Co więcej, nie trzeba mieć żadnych wymyślnych składników lub akcesoriów cukierniczych, a kolorowe cukrowe posypki można zrobić samemu w domu ( dokładną instrukcję znajdziecie tu ). Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem +słone paluszki, listki mięty, zielony cukier do dekoracji Babeczki przygotowujemy według przepisu . Gotową masę przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką

Ciastkozercy
Deser cappuccino ze świeżymi owocami 201

lepsza w smaku od tej, kupnej) - wszystko razem nie tylko dobrze smakuje, ale też świetnie wygląda :) Składniki na babeczki Składniki na masę cukrową +świeże maliny, Nutella (lub inny krem czekoladowy) Owoce myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Parzymy kawę i odstawiamy, żeby ostygła. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę na muffinki wykładamy papilotkami

Ciastkozercy
Babeczki pajęczynki 140

szprycy lub worka cukierniczego wkładamy tylkę w kształcie otwartej gwiazdki. Nakładamy krem i wyciskamy różyczki na przestudzonych babeczkach. Różyczki powinny być dość płaskie, żeby można było wygodnie przykleić czekoladowe pajęczynki. Pajęczynki delikatnie odklejamy z foli i nakładamy na krem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Proste orkiszowe pierniczki 184

laski wanilii lukier do ozdoby: kilka łyżek cukru pudru mieszamy z łyżeczką wody, kilkoma kroplami aromatu waniliowego oraz sokiem z 1/4 cytryny- całość dokładnie mieszamy kolorowe groszki polewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem, cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy. Olej kokosowy rozpuszczamy i również dodajemy do mąki, po chwili

Mango Papaja