każdej kuchni i każdym sklepie.W tradycyjne, znane nam dania wpleciona często jest oryginalność, która sprawia , że z wielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka z nich.Suflet czekoladowy …lawendowe ciasteczka …sernik taksówkarza …nadziewane piersi z kurczaka …naleśniki … zapiekane ziemniaki …i wiele wiele innych kuszących przepisów , wśród których z całą pewnością każdy znajdzie coś
Ostra na Słodkorazu po upieczeniu są miękkie i nie twardnieją, a schowane do szczelnego pojemnika, nabiorą jeszcze większej miękkości.Pierniczki można pozostawić nieudekorowane, polukrować lub pokryć, tak jak ja, polewą czekoladową. Jako nadzienia użyłam gęstych powideł śliwkowych.Z poniższego przepisu upiekłam około 60 sztuk, średnica każdego pierniczka to około 4-4,5cm.Pierniczki nadziewane Składniki:300g mąki pszennej50g mąki ziemniaczanej75g masła75g miodu75g cukru
Smakołyki Berenikipotrzebna jest specjalna maszynka (do wyciskania ciasteczek).SKŁADNIKI:1 kg mąki pszennej2 kostki margarynycukier8 żółtek4 cukry wanilinowe+ dekoracja (u mnie znalazły się: rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa, mieszanka keksowa, płatki czekoladowe, płatki kokosu oraz żurawina)Składniki potrzebne do zrobienia czekolady:2 łyżki masła2 łyżki mleka2 łyżki cukru2 łyżki kakaoWYKONANIE:Najpierw przesiewamy mąkę na stolnicę. Kroimy 2 kostki margaryny w mniejsze kawałki
Serce zamknięte w formie pysznościkruche i pyszne. Można nadawać im dowolne kształty i dekorować wg własnych upodobań, a tym samym dostosować do każdej okazji. Polecam.5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka)3 jajka1/2 torebki proszku do pieczenia35 dag masła50 dag mąki tortowej25 dag cukru pudruDodatkowo:marmolada do sklejania ciastekczekolada lub lukier do dekoracjicukier puderZ podanych składników szybko
Praktyczna plulegać uszkodzeniom zewnętrznym. Smak alkoholu jest lekko wyczuwalny i świetnie łączy się z kruchymi piernikami. Nadaje się zarówno do dekoracji jak i do polewania. 4. Polewa czekoladowa:- tabliczka czekolady,- 2 łyżki mleka,- 2-3 łyżki masła,- odrobina cukru najlepiej trzcinowego./Czekolada i piernik to połączenie idealne i chyba tu nikt nie ma wątpliwości. Ta polewa świetnie się nadaje
Wypisz Wymalujwolę stopniowo delektować się nimi przed Świętami.Sympatię do Mikołajek zawdzięczam moim Rodzicom. Odkąd pamiętam zostawiałyśmy z siostrą na noc skarpetę, a Rodzice napełniali ją słodyczami. Najbardziej lubię te czekoladowe lizaki-mikołaje oraz kalendarz adwentowy. I choć 18 urodziny mam już dawno za sobą, nadal na 6 grudnia dostaję taki kalendarz od moich Rodziców :) Codziennie po pracy otwieram kolejne okienko
Chilli Czosnek i OliwaKupisz ją tutaj: KLIKNIJZapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ.i... nie zapominajmy o ŚWIĘTACH:Bezglutenowy pierniczek z pigwą znajdziecie: TUTAJ.a Bezglutenowy piernik z powidłem śliwkowym i imbirowo-czekoladową polewą: TUTAJ.Reszta świątecznych potraw (zarówno słodkich jak i wytrawnych): TUTAJ.I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj
Wypisz Wymalujświątecznej atmosfery powstało coś nietypowego, ale najprościej mówiąc GENIALNEGO! Oto on, piernik na piwie miodowo-chlebowym, przełożony domowym powidłem i masą piwną z nutą pomarańczy skąpanej miodem, oblany czekoladową polewą. Mistrzostwo smaku.RECEPTURA POTRAWY ZOSTAŁA SKOMPONOWANA SPECJALNIE DO PIWA KSIĄŻĘCE CHLEBOWO - MIODOWE! Jest to nasz (właścicielek bloga: www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com) autorski przepis! :)SKŁADNIKI:/PIERNIK:- masło, kostka- smalec, 4 łyżki- cukier trzcinowy
Wypisz Wymalujdotychczas woleli bardziej te cienkie. Taka odmiana jest czasami również wskazana. Najbardziej smakowały nam polukrowane (cukrem trzcinowym), z bardzo zdrowymi w tym roku posypkami: orzeszkami pecan, włoskimi, migdałami, płatkami czekoladowymi (z ksylitolem), kokosem. Można podawać również bez dekoracji, wówczas troszkę więcej trzeba posłodzić ciasto. Ja zmniejszyłam bardzo ilość słodkości, dla nas były ok. Z podanych składników wychodzi ok.40-50 sztuk.Przepis lekko
Smaczne Zdrowewrócę do regularnej aktywności, choć pewnie z bardziej dietetycznymi potrawami.....Tymczasem na zakończenie etapu ciążowego kolejna porcja kalorii :) Pyszna babka jogurtowa z nutką cytryny, ponieważ miałam potrzebę smaku czekoladowego całość polałam czekoladą, Wy możecie ograniczyć się do cukru pudru lub lukru :) Babeczka bardzo przyjemna w smaku, taka prosta, ale czasem te najprostsze rzeczy są najlepsze. Szybko się ją robi, jeszcze
Z butelką mleczka w tletrzy równe blaty"? Już wyjaśniam. Ja upiekłam dwa biszkopty z przepisu, który widzicie niżej, czyli miałam 6 warstw, choć potrzebowałam jedynie 4 warstwy. Co zrobiłam z pozostałymi blatami? Zrobiłam Czekoladową Rozkosz z Jagodami, już wiecie że w nazwie jest link :)Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, w tym poście na odpowiedni
Blondynka GotujeZapraszam na pyszne kakaowo - czekoladowe ciasteczka z dodatkiem aromatycznego kardamonu z migdałem : Ciasteczka są pyszne i kruchutkie
Sama słodycz i szczypta chilipojęcie "domowe czekoladki" brzmi niezwykle zachęcająco i myślę, że nawet antyfani pralinek się nimi skuszą. ...i w dodatku to nadzienie z Nutelli... Gorzka czekolada, której serce stanowi czekoladowo orzechowe nadzienie z jednego z popularniejszych kremów - połączenie idealne.Domowe Czekoladki z Nutellą - Składniki:100 g gorzkiej czekoladyok. 1/3 szklanki Nutelligarść orzechów laskowych (opcjonalnie)ponadto: silikonowa forma do czekoladekDomowe Czekoladki
Słodka Stronabardzo słodkie, więc wybrałam mus malinowy. Dużo z nimi zabawy, ale miłej, więc musicie koniecznie zrobić je na te święta.Zostawiam dla Was linki do tym poprzednich ciasteczek : ule czekoladowe, ule orzechowe, ule wytrawne. Składniki :* 200g mielonych orzechów - u mnie laskowe i włoskie* 200g cukru pudru trzcinowego* białko jajka - u mnie od wiejskiej kury, więc nie miałam żadnych obaw
Magiczne Życie Martytrochę rozdrobić.Żurawinę kroimy w mniejsze kawałki.Czekoladę łamiemy w mniejsze kawałki i wrzucamy do rondelka, dodajemy masło i wszystko rozpuszczamy dokładnie nad parą, potem dodajemy mleko.Do masy czekoladowej wrzucamy crunchy i żurawinę dokładnie mieszamy.Z naszej mieszanki formujemy kuleczki.Zostawiamy do schłodzenia.Smacznego :)*Nie należy przekraczać ilości masła jaka jest w przepisie, mi wzięło się trochę za dużo
Moje pyszne gotowanie