czekoladowa - 3717 przepisów (strona:146/248)

Czekoladowy zawrót głowy 230

Składniki: 20 dkg czekolady- ja dodaje 1,5  tabliczki mlecznej Milki i 0,5 gorzkiej:) 18 dkg masła lub margaryny- moim zdaniem najlepsza jest Kasia

Luźna Kuchnia
Sernik na zimno 179

200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1 naturalny i 1 waniliowy: wtedy sernik będzie mniej słodki. Serki mogą też być owocowe, czekoladowe lub straciatella.W zależności od tego na co mamy ochotę   1 małe opakowanie żelatyny- 90g 0,5 szkl wody  spód: 1 opakowanie maślanych ciasteczek 0,5 kostki miękkiego masła

Luźna Kuchnia
PRL-owskie ptasie mleczko, czyli wspomnienie dzieciństwa 383

potem kolejną galaretkę rozpuszczamy w 3/4  kubka wrzątku dolewamy do 1,5 opakowania serka i to samo powtarzamy z ostatnią galaretką. Składniki polewy rozpuszczamy w garnku. połowę masy czekoladowej wylewamy na wyłożoną folią spożywczą tortownicę, odstawiamy do lodówki, jak stężeje wykładamy zieloną masę i z powrotem do lodówki. Czynności powtarzamy i po trzeciej serowej warstwie wlewamy pozostałą polewę. Wstawiamy

Luźna Kuchnia
White chocolate watermelon n strawberry 172

tabliczka białej czekolady 50 ml soku z arbuza 50 ml rumu lub innej mocnego trunku Przygotowanie: arbuza kroimy w kosteczki, truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. przygotowujemy sos czekoladowy- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy będzie płynna zestawiamy z ognia dolewamy soku z arbuza i rumu. mieszamy do uzyskania gładkiej błyszczącej konsystencji. Studzimy i polewamy owoce:) Smacznego:) P.S. Sałatkę

Luźna Kuchnia
Tort egzotyczny 202

Każdą smarujemy dżemem żurawinowym zmieszanym z rumem. Na spód wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim biszkoptem i rozsmarowujemy resztę kremu. Wierzch i boki dekorujemy bitą śmietaną, owocami, pisakami, oprószamy wiórkami czekoladowymi Smacznego! P.S. sok papaja- mango można zastąpi innym np.: marchewkowo- pomarańczowym, albo truskawkowym i wtedy zamiast egzotycznych owoców dekorujemy odpowiednio pomarańczami lub truskawkami

Luźna Kuchnia
Kremówki z owocami i nutą mięty 179

niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra 0,5 kubka do polewy czekoladowej oraz 1 kubek, w którym mieszamy proszek budyniowy, gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, dodajemy masło, ciągle mieszamy, aby krem się nie przypalił, kiedy zgęstnieje dodajemy posiekaną miętę tak przygotowany

Luźna Kuchnia
Tarta malinowa 171

Składniki: spód: 1 op markiz czekoladowych np.:  HIT caramel brownie 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki wrzucamy do miksera i ucieramy do momentu powstania konsystencji mokrego piasku wykładamy na dno formy do tarty wstawiamy do lodówki Krem śmietankowy: 1 op serka mascarpone- 250g 1 mała puszka  słodzonego  mleka   skondensowanego Przygotowanie

Luźna Kuchnia
Ciasteczka czekoladowe z karmelowym nadzieniem 149

Składniki: 1 op 200g karmelków waniliowych 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka miękkiego masła 0,5 szkl cukru pudru 0,5 szkl cukru muscovado 2

Luźna Kuchnia
Piernik z piwem 208

pół i smarujemy powidłami śliwkowymi. Czekoladę gorzką oraz karmelową łamiemy i roztapiamy w kąpieli wodnej, każdą osobno, dodajemy po łyżce masła i odrobinie mleka. Polewamy pierniki zalotną falą czekoladowo- karmellovą i dekorujemy orzechami:) P.S Piernik pieczemy na około miesiąc przed świętami:) Smacznego

Luźna Kuchnia
Brownies 108

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszne ciasto czekoladowe alla Brownies . Połączenie czekolady z nutką kardamonu daje niesamowity smak i aromat.  Do ciasta proponuję pyszną herbatkę Wiśnie w rumie Piątnica .  Składniki : 2oo g czekolady + 4  łyżki przegotowanej wody 4 jajka 1 szklanka cukru 1cukier waniliowy 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 210 g mąki

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki bukiet róż 150

własnoręcznie zrobioną domową masę cukrową i pofarbować ją barwnikami spożywczymi (polecam te w żelu lub proszku, ponieważ barwniki w płynie mogą zbytnio rozcieńczyć masę). Składniki na babeczki waniliowe lub czekoladowe Składniki na krem maślany (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) Składniki na domową masę cukrową +barwniki spożywcze (opcjonalnie) Babeczki przygotowujemy według przepisu. Możemy do nich według uznania dodać ulubione

Ciastkozercy
Pączki pieczone z ciemną czekoladą i polewą z białej czekolady 262

cytryny oraz zaczynamy stopniowo dodawać cukier puder. Dodajemy go do momentu osiągnięcia odpowiedniej konsystencji lukru. Smarujemy jeszcze ciepłe pączki. Dla ozdoby można z góry posypać np. pałeczkami czekoladowymi. Smacznego

Kolizje Smaków
Ciasto Grażyna - cynamonowo-kardamonowe, z gruszką wypełnioną żurawiną 187

nafaszerowaną żurawiną gruszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 60-80 minut. Przed upieczeniem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Podawać polane polewą czekoladową, najlepiej niezbyt słodką. Taki smak idealnie harmonizuje z tym korzennym ciastem. Gruszka użyta przeze mnie była naprawdę duża :) możecie spokojnie użyć na przykład trzech mniejszych :) Ciasto jest pięknie wypieczone

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muffiny bananowo-czekoladowe. 141

mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia, mąkę łączymy z masą bananową, czekoladą i mieszamy, aż składniki się połączą foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i rozkładamy po równo masę czekoladowo-bananową. Piekarnik nagrzewamy do 200ºC, wstawiamy muffinki i pieczemy ok. 15–20 minut.  Smacznego

Kuchnia Beaty
Pyszny podwieczorek dla dzieci 170

mnie mango Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Na dno miseczek nalej kroplę sosu do deserów I na kroplę włóż jedną śliwkę. Zalej budyniem. Zrób zygzaki z polewy czekoladowej. Dzieci ją uwielbiają! Posyp jagodami goji i owocami morwy . Deser gotowy! Odstaw do wystygnięcia! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania