Dzisiejszy Murzynek, to najlepszy Murzynek na świecie! Delikatny, puszysty, wilgotny. Murzynek wykonany tą metodą, to jedne z tych ciast, o które trwają bójki kiedy zostają ostatnie kawałki. Obowiązkowo z czekoladową polewą! Taki Murzynek to ciasto, które z każdym dniem staje się lepsze, więc świetny jest na wszystkie imprezy, do których wcześniejsze przygotowania są bardzo pożądane. Spróbujcie Murzynka drugiego, a nawet
Moja Delicjaprzed pieczeniem, mogę się na nie napatrzeć i zastanawiać się, co powinnam zrobić i jak, aby mój wypiek był podobny do tego ze zdjęcia ;) Znajdziemy tutaj przepisy na ciasta czekoladowe, ciasteczka, serniki, tarty, babeczki, ciasta, chleby a nawet naleśniki. Czego chcieć więcej? Mając pod ręką taką książkę ;) Polecam z czystym sumieniem! Baking Bible Annie Bell 336 stron, oprawa twarda cena
CookYourselfmój pierwszy sernik jagodowo-waniliowy. Zawsze robiłam tradycyjny lub czekoladowy. Z jagodami nie robiłam go nigdy. I żałuję. Bo jest pyszny. A kolor masy serowo-jagodowej - obłęd! Przepiękny!!! Napatrzeć się nie mogłam. Szkoda tylko, że pękł po środku, ale to moja wina, bo tak to jest jak się bierze człowiek za pieczenie ciast, po ciężkim dniu i w środku nocy
CookYourselfżółty, pomarańczowy i na koniec czerwony). Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180C, do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfNiedzielę. Dziś tradycje się zacierają. Ciągle się spieszymy, nie mamy czasu ich podtrzymywać. Nie każdy pamięta symbolikę wielkanocnych potraw, a wiele osób do koszyczków wkłada, nie mające żadnego znaczenia, czekoladowe zające. Jednak przygotowanie proponowanej dzisiaj paschy nie jest wcale trudne lub pracochłonne. Trzeba tylko zacząć najpóźniej wieczorem w Wielką Sobotę. Następnego dnia pozostaje już tylko udekorować i cieszyć oczy oraz
Ratunku obiadzastygnięcia. Czekoladę wraz ze śmietana podgrzewamy w kąpieli wodnej i bardzo szybko rozprowadzamy na konfiturę. Masa dość szybko zastyga więc trzeba się śpieszyć. Dekoracje układamy zaraz po nałożeniu masy czekoladowej. Ja użyłam suszonej żurawiny i jajeczek marcepanowych, które przekroiłam na cztery
Przysmaki Karolkicały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Upieczone ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie wgniatamy widelcem wybrzuszony środek ciasta tak aby zmieściła się w nim masa czekoladowa. Na środek tarty wlewamy ostudzoną czekoladę dokładnie ją rozprowadzając, wierzch ciasta dekorujemy malinami. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki
Smakowite DaniaSerek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie polewę smarujemy pozostałą masą, przykrywamy drugim plackiem i smarujemy pozostałą polewą. Placek odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny
e-PrzepisyKulinarnepostanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną Ciasto kokosowo-truskawkowe A dzisiaj Wam polecam przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużego płomienia. Tak ma być! Efekt wizualny jest niesamowity. Tak przygotowanego ananasa grillujemy aż zbrązowieje a jego powierzchnia będzie błyszcząca. Oczywiście najlepiej smakuje podawany z lodami, posiekanymi orzechami, sosem czekoladowym itp. To jest extra deser na każdą okazję! Prosty, łatwy i szybki. Zabierając się za grillowanie deserów należy zwrócić uwagę na kilka istotnych rzeczy. Po pierwsze; jeśli chcemy grillować świeże
naRuszcieuniwersalność. Nadal się tego trzymam, ale muszę przyznać, że kolejne eksperymenty kulinarne nadal mnie zaskakują i okazuje się, że jaglanka znajduje w mojej kuchni coraz więcej zastosowań. Po przygotowaniu czekoladowego deseru ( KLIK ), urzekło mnie jej połączenie z bananem i tak narodził się pomysł na dzisiejszy omlet. Szczerze powiedziawszy- efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Omlet jest bardzo delikatny, puszysty i delikatnie
peanutbuttermonstermaku dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta
kuchcikowniasernikach jest coś, co mnie fascynuje. Z jednej strony nie przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują, że na samą myśl o nich cieknie
Zawsze głodna!kostka masła 1 kubek cukru 1 kubek mąki pszennej tortowej 2/3 kubka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 6 jaj 1 łyżka proszku do pieczenia cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. pomalutku przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia Masę dzielimy
Luźna Kuchniatylko! ). Jest też fantastycznym pomysłem np. na leniwe sobotnie, czy też niedzielne śniadanie. Nie jest słodka, więc śmiało można pokusić się o posmarowanie ulubionym dżemem lub kremem czekoladowym. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * woda – 200 ml * drożdże świeże – 20 g * cukier – 30 g * duże jajko – 2 szt * mąka pszenna – 500 g * masło – 20 g * sezam
Ostra na Słodko