ciasto czekoladowe z masłem orzechowym ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Jeden z najlepszych śniadaniowych wypieków! PRZEPIS /1 porcja/ ~55g mąki pszennej razowej ~łyżka kakao ~1/3 - 1/2 szklanki mleka sojowego ~jajko ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~szczypta soli ~kilka kropli soku z cytryny ~cukier/stevia/ksylitol ~20g masła orzechowego (ja mam domowe, które ma dość lejącą konsystencję, jesli Wasze jest zbite najlepiej będzie
breakfast of dreamssię 'skleić' można dodać 2-3 łyżki wody Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5h. Krem śliwkowo-czekoladowy: ~200g suszonych śliwek, bez pestek ~szklanka wrzącej wody ~dwie czubate łyżeczki kakao ~2-3 łyżki fruktozy / 4-6 łyżek cukru ~łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Śliwki zalać na noc* wrzącą wodą
chili & sugarCZEKOLADOWA GRANOLA przepis autorski // pół litrowego słoika granoli ~250g płatków zbożowych (u mnie owsiane, orkiszowe i żytnie) ~40g wiórków kokosowych ~110g ulubionych orzechów (u mnie 50g migdałów i 60g nerkowców) ~260g mleka skondensowanego niesłodzonego + 20 (rozkruszonych) tabl. stevii / lub 260g mleka skond. słodzonego, wtedy nie dodajemy stevii ~2 bardzo czubate łyżeczki naturalnego kakao Orzechy pokroić na kawałki. Piekarnik rozgrzać
chili & sugarzmielonymi orzechami. Mleko w płynie łączymy w garnuszku z mlekiem w proszku i zagotowujemy, po czym natychmiast zdejmujemy z ognia. Masę mleczną studzimy i łączymy z masą czekoladowo-orzechową. Przekładamy całość do słoiczka, zakręcamy i wkładamy do lodówki. Naszą Nutellę przechowujemy w zakręconym słoiczku w lodówce do tygodnia czasu. Na początku masa jest płynna, jednak po spędzeniu trochę czasu
chili & sugarkremówki 30% 210 g cukru kryształu 1 łyżka soku z cytryny DODATKOWO: 100 g mlecznej czekolada - do oblania rożków od wewnątrz rożki waflowe ( kupiłam w markecie) mikro krople mix czekoladowe ( nabyłam w sklepie internetowym) maczek dekoracyjny różowy (nabyłam w sklepie internetowym) Wykonanie: Do rondelka wlałam mleko, wodę i wsypałam cukier i na małym ogniu podgrzewałam do momentu aż cukier się
Blondynka GotujeNaprawdę są to "Czekoladowe Muffiny z Powidłami" znalezione u Domi . Mi ewidentnie kojarzą się z piernikiem więc tak je nazwę ;) Przepis zmodyfikowany, bo mniej słodki. Nareszcie kupiłam sobie papilotki! Mniej mycia ;) więcej śmieci. Składniki: Suche: 220 g mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta soli Mokre: 6 łyżek powideł śliwkowych
W kuchni bez szafekMimo wszystko, kręcę lody (w zasadzie teraz mam przerwę, bo mój mikro zamrażalnik pęka w szwach), bo jak wiadomo, nic lepiej nastroju latem nie poprawi (zimą królują ciasta czekoladowe, ale o tym chyba wszyscy wiedzą). Tym razem na warsztat wzięłam truskawki w połączeniu z moim ukochanym rabarbarem. Owoce zapiekłam z dodatkiem cukru i czerwonego wina, w związku z czym odpowiednio
Pożeraczka, czyli raz adobrzehansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem Tort bezowy kokosowo - kawowy Tarta z rabarbarem i bezą Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem
maniapieczeniagorącej wodzie. Gdy ostygnie dolewamy resztę mleka. Żółtka ucieramy na puszysto, dodajemy ser twarogowy, czekoladę i żelatynę. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli i dodajemy do czekoladowej masy . Gotową masę wylewamy do tortownicy 24-26 cm. Wstawiamy do lodówki aż stężeje. Przygotowujemy galaretkę w/g przepisu, ale dodając mniej o pół szklanki wody, wrzucamy owoce i czekamy
Pasje Jolkiochotę na coś słodkiego i piernikowego, a że moje pierniczki się skończyły, musiałam znaleźć jakąś alternatywę ;) Składniki: 2 jajka 1 łyżka przyprawy do piernika 2 łyżki budyniu czekoladowego bz dodatku cukru 0,5 szklanki mleka 0,5-1 łyżeczka stewii nadzienie: około 4 pomarańcze + 2 łyżki miodu Sposób przygotowania (2 porcje - 4 naleśniki): Wszystkie składniki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsilikonowych papilotek na muffinki wierzch posypujemy wiórkami pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut w celu bardziej urodzinowego wyglądu babeczek na wierz dałam schłodzony fasolowy krem czekoladowy ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodajemy do białka i miksujemy na najniższych obrotach placuszki smażymy (około łyżka ciasta na jeden placek) na teflonowej patelni (lekko przetartej olejem rzepakowym) na małym ogniu gotowe pancakes przekładamy czekoladowym kremem bananowym SMACZNEGO ! ! ! ;) PS. poproszę o komentarze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdrugie? tak czy siak dodaję przepis i kładę się na moment ;) Składniki (około 18 ciastek): szklanka płatków owsianych garść orzechów nerkowca FRESANO garść daktyli FRESANO 2 łyżki czekoladowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki musli owocowego Naturalna Spiżarnia 2 łyżki mielonego lnu firmy Oleofarm 2 łyżeczki kakao FRESANO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnich inne kształty ;) Składniki (na około 18 ciastek): 0,5 szklanki daktyli FRESANO 0,5 szklanki migdałów FRESANO szklanka płatków owsianych garść rodzynek łyżka czekoladowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein 4 kostki ciemnej czekolady ORGANICZNEJ Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na około 15 minut płatki wrzucamy razem z migdałami
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćfucking shit! ;p starsza o rok! Tak czy inaczej życzę WAM POMYŚLNOŚCI, SZCZĘŚCIA I SAMYCH SUKCESÓW! ŻEBY TEN NOWY ROK BYŁ TYLKO LEPSZY OD MINIONEGO! :) :* Ciasto pyszne czekoladowe i zdrowe! mniaaaaam! Składniki (forma 15x10cm)/całość około 660kcal/: 2 jajka 100g daktyle BIO Fresano 240g fasoli czerwonej konserwowej 10g kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano płaska łyżeczka sody Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość