czekoladowa - 3717 przepisów (strona:126/248)

"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 133

słodkich migdałów, pozbawione skórki, dzięki kąpieli w gorącej wodzie. Uwierzcie - ten torcik ma wyjątkowy, zupełnie odległy od naszych "polskich", smak. Kiedy wiosna robi sobie od nas wagary, pocieszmy się czekoladowym słońcem we własnej kuchni. Smacznego! #kruchyplacekkanadyjski #torcikorzechowy #itbmtt

I tu będę miała takie te
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 178

Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków z truskawkami, czekoladą i kruszonymi migdałami Książka w księgarniach do kupienia od 8 czerwca

WojnaNaSmaki.pl
Omlet waniliowy z dwukolorowym kremem z ricottą i bananem 109

budyniu waniliowym bez cukru, i grama mąki pszennej zadowoli osoby, które szukają pomysłu na wartościowe śniadanie. Jako dodatek polecam pyszny krem z ricotty, jedna część jest naturalna, a druga czekoladowa. Owoce mogą być dowolne np. sezonowe truskawki lub banany tak jak u mnie :) Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu

Chocolate Muffin Blog
Eklerki, ptysie i inne "dziwolągi" :) 213

maślanej. Miksuj do czasu wykorzystania całego budyniu i uzyskania gładkiego kremu. Ciastka przetnij na pół i za pomocą szprychy cukierniczej napełnij eklerki. Wierzch udekoruj według uznania, np. polej polewą czekoladową i posyp cukiereczkami.  Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
CHOCOLATE CHIP COOKIES - NAJLEPSZE 162

jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g mąki pszennej (około 1 i 1/4 szklanki) 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g czekolady posiekanej lub groszków czekoladowych (użyłam 100 g mlecznej, 100 g białej i 50 g  gorzkiej) WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 165 stopni C. Miękkie masło utrzyj z cukrem do białości przez kilka minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Mleko migdałowe 130

mleko migdałowe używaj jak tylko chcesz. Dla wersji słodkiej użyj dodatkowo: Wanilia – 1 laska Daktyle – 6 sztuk lub 3 łyżki syropu Jeśli natomiast chodzi za Tobą wersja czekoladowa, to do słodkiej dodaj po prostu 2 łyżki kakao, a dla truskawkowej szklankę lub dwie truskawek. Nie ma nic prostszego! Jeśli chcesz uzyskać inny smak, po prostu pobaw się troszkę

Blendman
Mazurek kokosowy 203

Mazurek kokosowy to pyszna alternatywa dla tradycyjnych mazurków, które zazwyczaj pojawiają się na świątecznych stołach. Na blogu znajdziecie już przepisy na te bardziej tradycyjne mazurki: kajmakowy , pomarańczowy lub czekoladowy . Dziś dla odmiany polecam Wam mazurek dla amatorów kokosowych smaków. Przygotowuje się go szybko i ma na pewno jedną cechę wspólną z innymi mazurkami - jest mocno słodki. Z poniższego przepisu otrzymacie

Smakołyki Bereniki
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 153

Święta niebawem, warto więc zainteresować się przepisami na pyszne świąteczne wypieki. Proponuję dziś łatwy sernik z dodatkiem pysznej chałwy i wiśni kandyzowanych, oblany polewą czekoladową. Jest pyszny! Polecam nawet niedoświadczonym w kuchni, gdyż jest bardzo łatwy w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Sernik chałwowy (12 porcji) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki

karmelowy
Tort kokosowy ala Raffaello 386

czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy

Domowe Torty
Przebudzenie Barbary 127

się wprost w ustach i było podane ze świetnym sosem oraz gorczycą, które tworzyły integralną całość. Zwieńczeniem naszego posiłku były domowe lody z karmelizowanymi orzechami włoskimi oraz kruchym ciastkiem czekoladowym. Cudowne zwieńczenie tak prostej, a jednocześnie wytwornej kolacji. Nowe menu Barbary naprawdę zachwyca smakiem rodzimej kuchni i nowoczesną propozycją podania, co widać na talerzach. Szef kuchni — Tomasz Biliczak spisał się

Food Square
Tort urodzinowy Świnka Peppa 220

kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym piekła tort jeszcze raz chyba wybrałabym ciasto muffinkowe – jest duuużo szybsze i na tyle stabilne, żeby unieść wszystko co chciałam

Ciastkozercy
DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z GRUSZKAMI. WANILIOWO- CZEKOLADOWE 188

pianę z białek. Dodajemy do masy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy ziarenka z laski wanilii. Do drugiej czekoladę.  Do długiej foremki typu keksówka, wylewamy masę czekoladową. Układamy gruszki (obrane i pokrojone na ćwiartki bądź ósemki), na wierzch wylewamy masę waniliową. Całość pieczemy przez 55-60 minut w temp 185 stopni C.  Grzanie dół przez

SMYKWKUCHNI
Pomysł na Śniadanie - Ryż Proteinowy 162

dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - ✔ 50 g Ryżu ✔ 100 g Wody ✔ 30 g Odżywki Białkowej Czekoladowej ✔ 100 g Jogurt typu Greckiego 0% ✔ 15 g Migdałów - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  420   Węglowodany   46,3  g     Białko

Sylwetka Od Kuchni
Czekoladowe wegańskie brownie bez pieczenia - bez cukru i słodzików 144

nich zakochana i na pewno będę robić częściej. Pod warunkiem że mój blender nie zacznie strajkować :) Są bardzo zbite (ale w żadnym wypadku nie twarde), gęste, sycące i czekoladowe. No i słodkie, choć nie użyłam ani grama cukru czy słodzików. Daktyle załatwiają sprawę. REWELACJA! ****************************************************************************** Składniki (w zależności od grubości kawałków, mi wyszło 15 sztuk) 325 g daktyli suszonych

Powiedz dietom nie
Rogaliki budyniowe 196

Rogaliki budyniowe - kruche, rozpływające się w ustach. Gdy zasmakuje Wam taka wersja rogalików to możecie pokombinować dodając np. budyń toffi lub czekoladowy zamiast budyniu waniliowego. Składniki: 200 g mąki pszennej Młynomag, 100 g cukru, 120 g masła, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1-2 kropelki olejku waniliowego, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany. Przygotowanie:  Do miski wsypujemy sypkie składniki

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania