której, aż chce się wprowadzać w życie zdrowe nawyki żywieniowe. A i dzięki niej pomysły w głowie mam nowe ;) .... dlatego już dziś zapraszam po przepis na zdrowszą wersję kremu czekoladowego - bez cukru, bez mleka, bez tłuszczów ! Składniki: * 3 daktyle suszone * 1/2 awokado * 1/3 średniej wielkości banana * 1 płaska łyżeczka kakao Wykonanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15-20 minut
kolorowotorcikowoNiewiele znam osób, które zdecydowanie mówią, że nie lubią czekolady. Czekolada zarówno wzmacnia stan euforii, jak i działa uspokajająco. Jesienią jest idealną pocieszycielką, byleby nie przesadzić
bistro mamakruchych placków. Smarujemy cienką warstwą powideł śliwkowych i wykładamy połowę masy. Przykrywamy biszkoptem i smarujemy pozostałą masą. Drugi kruchy placek smarujemy od dołu powidłami i umieszczamy na reszcie ciasta.Polewa Czekoladowa: 100 ml kremówki podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną gorzką czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia oraz otrzymania gładkiej konsystencji. Aby uzyskać efekt "białych
Słodka Stronarondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty. Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi.Smacznego
Słodkie Przyjemnościwypieków. Co zrobić w takiej sytuacji? Oj, to proste! Stworzyć taką wersję ulubionego ciasta, które może zjeść każdy. Właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowałam. Fajne, lekkie brownie, bardzo czekoladowe, z dodatkiem malin, a to wszystko bez dodatku masła i z mąką ziemniaczaną, którą równie dobrze, można byłoby zamienić na mielone orzechy. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek, prawda
Słodkie Przyjemnościrazem nic z nich nie wyszło - to znaczy nie nic! Były pyszne, tylko nie takie jak te ze sklepu. Druga próba była już dużo lepsza. Ciastka wyszły chrupiące, bardzo czekoladowe z mleczną nutą. Żeby smakowały identycznie, prawdopodobnie nie powinno się dodawać żółtka - mi jednak w takim wydaniu smakują najlepiej. Przepis jest prosty, szybki i na prawdę przyjemny dla wszystkich
Słodkie Przyjemnościjajka- 3 szt.* owoce- około 250 gPiekarnik nagrzać do 180 stopni.W garnuszku roztopić masło wraz z czekoladą, lekko przestudzić.Jajka wraz z cukrem utrzeć, dodać jeszcze ciepłą masę czekoladowo-maślaną, wymieszać.Wsypać mąkę i całość zmiksować na gładką masę.Przelać do małej, kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzch ułożyć owoce- ja dałam brzoskwinie, czereśnie i jagody.Piec około 25 minut
Kraina Miodem Płynącapieczeniaprzypawa do piernikaKREM8 łyżek kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowyPONADTO 40 dag dżem z czarnej porzeczki25 dag bakalii1-2 kieliszki rumupolewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada PRZYGOTOWANIECiastoWszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku
RAROSSASłodkie … bardzo słodkie … ale od czasu do czasu taka porcja słodyczy na pewno nie zaszkodzi!Połączenie mięciutkiego czekoladowego ciasta z masą krówkową i kremem budyniowym tworzy obłędną całość , której nie da się oprzeć!Ciasto smakiem przypomina znany i lubiany 3 bit i z całą pewnością miło zaskoczy wszystkich wielbicieli słodkości!SKŁADNIKI:( blacha 24 x 28 )CIASTO :* jajko
Ostra na Słodkokolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli serników , brownie czy też innych ciast czekoladowych.Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami.Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka pszenna – 1 szkl* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* masło – 125 g* cukier – 0,5 szkl
Ostra na Słodkoformy wykładamy jeden ze spodów i smarujemy go niezbyt grubą warstwą konfitur śliwkowych. Następnie wykładamy 1/3 masy, powtarzamy czynność dwukrotnie do wyczerpania składników. Całość przykrywamy górną częścią ciasta.Polewa czekoladowa:Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą kuwerturą polewamy wierzch ciasta piernikowego. Następnie od razu
Słodka StronaBiszkopt posmarować dżemem, na niego położyć ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzić krem.50 ml wódki wymieszać z 50 ml mleka. Biszkopty moczyć w alkoholu, a następnie układać na masie..Polewa czekoladowa:W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy tylko składniki się rozpuszczą polewamy czekoladą górę ciasta.Moje posty
Słodka StronaTradycyjny sernik z polewą czekoladową i dużą ilością bakalii. Klasyczny, elegancki, a do tego delikatny, puszysty i idealny w smaku.Sernik z Orzechami - Składniki:1 kg tłustego twarogu dwukrotnie zmielonego200 g masła250 g cukru4 jajka 50 g kaszy manny2 łyżki mąki ziemniaczanejcukier waniliowyodrobina aromatu waniliowegołyżeczka proszku do pieczenia polewa:60 g czekolady mlecznej60 g czekolady gorzkiej70 g masła
Słodka Stronamasy), z niesamowitym orzechowym aromatem. Ilość cukru w oryginale - 175 g - wydała mi się nieco przesadzona. Na szczęście zmniejszyłam ją niewiele - ciasto wcale nie jest słodkie, raczej wytrawnie czekoladowe. Nie ma przeciwwskazań, żeby cukru dosypać nieco więcej (szczególnie, jeśli jak ja, zdecydujecie się na dodatek gorzkiego kakao), lub upieczone już ciasto posypać cukrem pudrem. Ja swoje podałam z lodami orzechowymi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczasu. Przez tą wszechogarniającą szarugę mam do niej pociąg ogromny w wersji podstawowej, jednak takie zaspokajanie potrzeb po jakimś czasie staje się nużące. Potrzebowałam czekolady przetworzonej, w wersji bardziej czekoladowej niż ona sama. Zasadniczo rzecz biorąc chciałam piec wczoraj, ale... Zamiast pieczenia zjadłam talerz pysznego kremu ze szparagów, zagryzając go bagietką z masłem czosnkowym, poprzeglądałam przepisy na Mikserze, wyspacerowałam psę
Pożeraczka, czyli raz adobrze