momentu gdy zaczęłam się z Wami dzielić moimi przepisami. Dziękuję Wam bardzo, że tu zaglądacie i wracacie po więcej. W podziękowaniu mam dla Was przepis na pyszny sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami. Częstujcie się <3 700 g zmielonego twarogu 2 łyżki syropu z agawy 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego łyżka mąki kokosowej 3 jajka
Mienta blogtaką sytuację! Dziś mam dla Was przepis na super, ekspresowe ciasto ! Robi się 2 minuty … piecze 6 … a znika w tempie równie błyskawicznym! Ciasto z mikrofalówki! Oblane czekoladowym glasażem i obsypane prażonymi orzechami nie tylko smakuje obłędnie, ale i tak samo wygląda. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( miseczka/ salaterka o średnicy 12 cm ) CIASTO: * mąka – 6 łyżek * cukier
Ostra na Słodkoresztę ciasto zamroziłam sobie :) Nakłuwamy ciasto i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Ciasto trzymałam około 15min do momentu aż było lekko złote. Studzimy. Masa czekoladowa: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Suche składniki mieszamy dodajemy jajka i żółtko. Miksujemy wszystko. Stopniowo dolewamy czekoladę dalej miksując. Wylewamy na ostudzone ciasto kruche i ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego
Amatorka kuchennaIdealna tarta dla miłośników gorzkiej czekolady. Kruche ciasto i delikatna masa czekoladowa. Składniki: 250g mąki 50g gorzkiego kakao 200g masła 100g cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 2 tabliczki gorzkiej czekolady 200ml śmietanki
Amatorka kuchennaWitajcie kochani! W ten piękny, walentynkowy dzień chciałybyśmy "poczęstować Was" obłędnie czekoladowym ciastem.. ;) Sporządzenie jest bardzo proste i szybkie, nie potrzeba dużej ilości składników, a najdłuższa niezbędna czynność to schładzanie, dlatego polecamy je zrobić dzień przed planowanym serwowaniem :) Nie będziemy się dziś rozpisywać i napiszemy tylko po krótce, że wszystkie nasze studenckie stresy są już za nami
Symfonia Smakówktórej, aż chce się wprowadzać w życie zdrowe nawyki żywieniowe. A i dzięki niej pomysły w głowie mam nowe ;) .... dlatego już dziś zapraszam po przepis na zdrowszą wersję kremu czekoladowego - bez cukru, bez mleka, bez tłuszczów ! Składniki: * 3 daktyle suszone * 1/2 awokado * 1/3 średniej wielkości banana * 1 płaska łyżeczka kakao Wykonanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15-20 minut
kolorowotorcikowoNiewiele znam osób, które zdecydowanie mówią, że nie lubią czekolady. Czekolada zarówno wzmacnia stan euforii, jak i działa uspokajająco. Jesienią jest idealną pocieszycielką, byleby nie przesadzić
bistro mamakruchych placków. Smarujemy cienką warstwą powideł śliwkowych i wykładamy połowę masy. Przykrywamy biszkoptem i smarujemy pozostałą masą. Drugi kruchy placek smarujemy od dołu powidłami i umieszczamy na reszcie ciasta.Polewa Czekoladowa: 100 ml kremówki podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną gorzką czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia oraz otrzymania gładkiej konsystencji. Aby uzyskać efekt "białych
Słodka Stronarondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty. Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi.Smacznego
Słodkie Przyjemnościwypieków. Co zrobić w takiej sytuacji? Oj, to proste! Stworzyć taką wersję ulubionego ciasta, które może zjeść każdy. Właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowałam. Fajne, lekkie brownie, bardzo czekoladowe, z dodatkiem malin, a to wszystko bez dodatku masła i z mąką ziemniaczaną, którą równie dobrze, można byłoby zamienić na mielone orzechy. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek, prawda
Słodkie Przyjemnościrazem nic z nich nie wyszło - to znaczy nie nic! Były pyszne, tylko nie takie jak te ze sklepu. Druga próba była już dużo lepsza. Ciastka wyszły chrupiące, bardzo czekoladowe z mleczną nutą. Żeby smakowały identycznie, prawdopodobnie nie powinno się dodawać żółtka - mi jednak w takim wydaniu smakują najlepiej. Przepis jest prosty, szybki i na prawdę przyjemny dla wszystkich
Słodkie Przyjemnościjajka- 3 szt.* owoce- około 250 gPiekarnik nagrzać do 180 stopni.W garnuszku roztopić masło wraz z czekoladą, lekko przestudzić.Jajka wraz z cukrem utrzeć, dodać jeszcze ciepłą masę czekoladowo-maślaną, wymieszać.Wsypać mąkę i całość zmiksować na gładką masę.Przelać do małej, kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzch ułożyć owoce- ja dałam brzoskwinie, czereśnie i jagody.Piec około 25 minut
Kraina Miodem Płynącapieczeniaprzypawa do piernikaKREM8 łyżek kaszy manny750 ml mleka 12 dag cukru20 dag masła10 dag cukru pudrucukier waniliowyPONADTO 40 dag dżem z czarnej porzeczki25 dag bakalii1-2 kieliszki rumupolewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada PRZYGOTOWANIECiastoWszystkie składniki, zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Podzielić na cztery równe części, każdą część ciasta rozwałkować przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku
RAROSSASłodkie … bardzo słodkie … ale od czasu do czasu taka porcja słodyczy na pewno nie zaszkodzi!Połączenie mięciutkiego czekoladowego ciasta z masą krówkową i kremem budyniowym tworzy obłędną całość , której nie da się oprzeć!Ciasto smakiem przypomina znany i lubiany 3 bit i z całą pewnością miło zaskoczy wszystkich wielbicieli słodkości!SKŁADNIKI:( blacha 24 x 28 )CIASTO :* jajko
Ostra na Słodkokolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli serników , brownie czy też innych ciast czekoladowych.Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami.Fantastyczna całość , której smak zabiera nas wprost do 7 nieba!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka pszenna – 1 szkl* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* masło – 125 g* cukier – 0,5 szkl
Ostra na Słodko