czekoladowa - 3717 przepisów (strona:144/248)

Blueberry muffin — muffin z jagodami 162

Muffiny z jagodami należą do moich ulubionych. Smakują mi chyba bardziej niż czekoladowe z czekoladą. Ciasto robię lekko waniliowe. Jeśli nie wyobrażacie sobie muffinów bez czekolady polecam dodać do tych białej czekolady, która cudownie się komponuje smakowo jak i wizualnie z jagodami. Nowy post Blueberry muffin — muffin z jagodami pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Cappuccino na biszkoptach 781

przepis na łatwe ciacho, takie bez pieczenia... I zapewniam, że wcale nie trzeba być miłośnikiem kawy, żeby je pokochać. Delikatna, waniliowa pianka, nasączone cappuccino biszkopty i słodka polewa czekoladowa ... chcecie czegoś więcej ? Składniki: 2 opakowanie biszkoptów ( po 120 g ) 400 g waniliowego serka homogenizowanego 50 g cappuccino waniliowe 120 g masła w temperaturze pokojowej 0,5 szklanki cukru 1 szklanka

kolorowotorcikowo
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 268

zrobię - będzie smaczne :-))) Kiedy dysponujemy już  gotowym ciastem, zrobienie  takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie:  Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie

Walijskie Pichcenie
Domowe andruty 348

Zapraszam dzisiaj na pyszne domowe andruty.   Takie wafelki pamiętam z dzieciństwa , ten ich smak ,  przepyszna masa czekoladowa i chrupiący wafel :)                Kiedyś przygotowywała je dla nas mama , dzisiaj ja robię je swoim dzieciom

Sama słodycz i szczypta chili
Jabłecznik pod pierzynką serową 139

każdy weekend nie może zabraknąć u mnie w domu ciasta. Moje maluchy najbardziej lubią ciasta z kremem i to najlepiej czekoladowym. Jednak tym razem upiekłam z jabłecznik tylko odrobinę zmodyfikowany :) Idealny do popołudniowej kawki lub herbaty. Składniki:        200g margaryny        300g cukru

Amatorka kuchenna
Owsiane kuleczki czekoladowe 249

Kontynuując postanowienie o nie robieniu słodkości zapraszam na owsiane kuleczki czekoladowe;) Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne do kawy i dla niespodziewanych gości. Ale najlepsze w nich jest to, ze można je przygotowywać z dziećmi, a radości przy tym cały ogrom ;) Składniki: Porcja na około 25-30 sztuk 100g masła 50g cukru 3 łyżki stołowe kakao 5 łyżek stołowych

Pyry na Gaz
Ciasto kapitańskie z ajerkoniakiem 382

Czekoladowy biszkopt, bita śmietana, kawowe biszkopty i pyszna masa ajerkoniakowa... Taki przepis mam dziś dla Was :) Ciasto niezwykle puszyste, wyjątkowe, idealne na wszelkie ważne uroczystości. ja odrobinę "przedobrzyłam" z likierem i masa wyszła odrobinę za rzadka, jednak nie ujmowało to ciastu smaku... foremka 23 x 33 cm Biszkopt:   3 jajka,  150g mąki pszennej,  3/4 szklanki cukru

Z miłości do słodkości
Zaskakujace polaczenia smakowe z Czekolada w roli glownej 159

sosem z gorzkiej czekolady, imbiru, chili i marakui a podaliśmy je na smażonych warzywach chińskich Deser - Wytrawny brownie z czekolady, w polaczeniu z kasza gryczana, podawany z musem czekoladowym i cytrynowa smietana (kosztowaliśmy dwóch wersji, do każdej użyto innej procentowo czekolady 70 i 90%, różnica była znaczna!!!) Kaczka sztuk raz   piersi kacze oczyszczone, skórka ponacinany i się smażą skórka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chrupiący deser 1926

kostek gorzkiej czekolady (ilość kostek zależy od naszych indywidualnych upodobań) Przygotowanie: Na dno pucharka kładziemy połowę jogurtu naturalnego, na wierzch sypiemy płatki kukurydziane i resztę jogurtu. Górę deseru stanowi czekoladowy serek homogenizowany. Aby go zrobić wystarczy rozpuścić w kąpieli wodnej kilka kostek gorzkiej czekolady. Gdy czekolada przestygnie delikatnie łączymy ją (łyżka po łyżce) z naszym serkiem homogenizowanym. Smacznego

Słodkie okruszki
Blok czekoladowy 119

masło, mleko i cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Od razu wlewamy do naczynia z suchymi składnikami i wszystko dokładnie mieszamy do powstania gęstej czekoladowej masy. Taką ciepłą masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Zawsze głodna!
Sorbet arbuzowo-limonkowy 158

Cieszmy się ostatnimi ciepłymi, słonecznymi dniami tego lata. Za kilka tygodni przyjdzie pora na lody czekoladowe i karmelowe - sorbety nie będą smakować aż tak rozkosznie. Składniki (na ok. 5 porcji) : 1 średniej wielkości arbuz 4 limonki pół szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Arbuza obrać, pokroić w plastry, usunąć pestki (chyba, że kupicie arbuza bezpestkowego) i pokroić na mniejsze kawałki. Limonki

W SMAK
Czekoladowe ciasto bez mąki 180

Dziś przepis na czekoladowe ciasto z wiśniami. Robi się je bez mąki, którą zastępuje się mielonymi migdałami. Nie ma w nim też mleka, ani cukru. Świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie spożywają glutenu, ani produktów mlecznych. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mielonych migdałów 200 ml mleka kokosowego 120 g klarowanego masła 20 g odtłuszczonego kakao 100 g ksylitolu

W SMAK
Babeczki korzenne 210

roztapiamy, dodajemy czekoladę. Po rozpuszczeniu czekolady zestawiamy z ognia i dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.   Jajka ubijamy z cukrem i ekstraktem migdałowym. Dokładamy stopniowo masę czekoladową. Po dokładnym połączeniu składników, dodajemy na przemian suche, wymieszane składniki (mąka, cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika), śmietanę i olej. Natłuszczona formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie

Gotuj z Natką
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 165

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Uwielbiam cupcake o różnych smakach i kolorach. Tym razem proponuję "zatopić zęby" w czekoladowo-truskawkowym smaku. ciasto:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 12 dużych

Humanistka w kuchni
Pączki 133

mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać letnim mlekiem do przykrycia drożdży, wymieszać, poczekać aż rozczyn podwoi objętość. Wykonanie: Mąkę pszenną przesiać, wymieszać

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania