czekoladowa - 3717 przepisów (strona:174/248)

Ciasto cytrynowe ,, 50 Minut " 203

ciasta dodajemy cytrynę, pozostały cukier i wszystko dokładnie miksujemy.  Ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku, po czym lekko ostudzamy i dekorujemy lukrem. Serwujemy z sosem czekoladowym lub kakaowym. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Tort Snickers. 216

smarujemy boki. Odstawiamy na 2 godziny do schłodzenia.  W rondelku zagotowujemy śmietankę i wrzącą śmietanką zalewamy pokruszoną czekoladę, wszystko energicznie mieszamy, aż powstanie nam gładka masa.  Polewą czekoladową polewamy nasz Snickers i dekorujemy wedle własnego uznania. Chłodzimy najlepiej 24 godziny w lodówce lub zimnym miejscu.  Smacznego

Kuchnia Łukasza
Tarta z czarną porzeczką. 252

ciastach, tartach, jagodziankach...  Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego 2 jaja łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g czarnej porzeczki Przygotowanie:  Herbatniki

Kuchnia Łukasza
Ciasto Łukasza. 4453

układamy pierwszy wafel i smarujemy masą serową przykrywamy następnym waflem, postępujemy także z wszystkimi pozostałymi waflami. Studzimy w lodówce przez ok. 6 godzin.   Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( ja nie miałem składników do przygotowania polewy, dlatego po prostu posypałem ciasto kakao i cukrem pudrem) Smacznego

Kuchnia Łukasza
Metrowiec 233

kostki masła Odlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem. Polewa czekoladowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić. Wystudzone ciasta pokroić

Praktyczna pl
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Zapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Fichi al forno con Vin Santo - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek

Chilli Czosnek i Oliwa
Pączki w kokosowej obręczy 143

pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Smażyć w głębokim tłuszczu po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, posypa ć wiórkami czekoladowymi, skórką kandyzowanej pomarańczy. .. Można roztopi ć czekolad ę obotoczy ć ni ą pączka i do czekolady “przykeli ć ” kokos- to dla wymagających ł asuchow! Smacznego!!! Podawać z gorącą herbatką

Z Kuchni Do Kuchni
Lekkie owocowe kuszenie 163

masa jabłkowa” ostudzoną wyłożyć powoli na biszkopt lekko naponczowany kawą. Ja używam spryskiwacza. Masę wyłożyć na biszkopt.Wstawić do lodówki. Na twarda masę wyłożyć masę piankową i posypać wiórkami czekoladowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kilka słów o wygranej Pszczółce 114

nadzieniem musującym. Mocno owocowe , dlatego dzieci maja z nich dużo frajdy. Smakują wybornie każdemu. Ich wnętrze skrywa musującą niespodziankę, która fantastycznie tańcuje w ustach. A oto genialne cukierki ! Czekoladowa Mieszanka Imieninowa Mieszanka owocowych karmelków o truskawkowym i porzeczkowym nadzieniu, oblanych gęstą, deserową czekoladą najwyższej jakości. Na każdym papierku widnieją daty imienin, dzięki czemu nawet zapominalscy nie pominą solenizanta w dniu

Z Kuchni Do Kuchni
Paluszki sernikowe w czekoladzie 140

waniliowego -wisnie suszone premium Skworcu – ile dusza zapragnie -melon kandyzowany Skworcu – ile dusza zapragnie -mango kandyzowane Skworcu -ile dusza zapragnie -wiórka kokosowe Skworcu- do posypania -czekolada roztopiona bądź polewa czekoladowa Jak wykonać? Jajka zmiksowałam z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę w CC Major Kenwood trzepaczką, i dodawałam kolejno cały czas miksując: wystudzoną margarynę, ser zmielony, proszek budyniowy proszek

Z Kuchni Do Kuchni
Rafaello – ciasto bez pieczenia 59371

mały cukier waniliowy  ½ szklanki cukru  2 paczki krakersów (np. po 170 g)  200 g masła  200 g wiórek kokosowych od Skworcu  2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego lub wódki Wykonanie Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając zagotować całość, aż zgęstnieje

Z Kuchni Do Kuchni
Kolorowe truskawki 133

Różową babeczką w kształcie serca :)  Co sądzicie o takim pomyśle?  Składniki (na 8 szt.):  8 truskawek 3 kostki mlecznej czekolady 1 łyżka mleka posypka czekoladowa i owocowa 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę - na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę odporną na temperatury - najlepiej metalową lub szklaną. Wrzucamy kostki czekolady, a gdy się rozpuszczą, dodajemy mleko

My Culinary Art
Ciepłe lody 333

Waszej uwadze. Na sam koniec wmiksować ekstrakt. Następnie masę wyłożyć do wafelków za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Włożyć je do lodówki na czas przygotowania czekolady. Składniki na polewę czekoladową:     100g gorzkiej lub deserowej czekolady     Kilka łyżek mleka Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przelać do miseczki lub kubka w zależności od wielkości wafelków

Fabryka pomysłów
Sernik Tiramisu 243

pszennej,  65g gorzkiej czekolady. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, dodać likier oraz kawę i masło. Przestudzić. Jajko ubijać przez około 5 minut. Dodać mąkę i masę czekoladową, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o śr. 24cm. Do nasączenia: 50ml wody, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej,  2 łyżki likieru Amaretto,  2 łyżeczki żelatyny.  Kawę zalać 50ml wrzątku

Z miłości do słodkości
Sernik wiedeński 144

szklanki cukru pudru - 150 g masła - 150 g margaryny - 50 g kaszy manny - 50 g rodzynków - 10 jajek - skórka z jednej pomarańczy - sok z połówki cytryny polewa czekoladowa - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki wody - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka oleju Przygotowanie: Składniki na ciasto kruche łączymy, zagniatamy a następnie schładzamy 15 minut w lodówce. Formę o wymiarach

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania