czekolada - 27946 przepisów (strona:967/1864)

tort orzechowy z chałwą 223

pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 200 g chałwy 1 opakowanie śnieżki 2 łyżeczki żelatyny do dekoracji: 150 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej łyżka mleka kwiatki cukrowe do nasączenia: 3/4 szklanki posłodzonej kawy rozpuszczalnej ewentualnie odrobina alkoholu Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Orzechy zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić(...)Nasączyć kawą. Wyłożyć 1/3 kremu i przykryć kolejnym blatem ciasta, naponczować. Wyłożyć kolejną część kremu i przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Pozostałym kremem obsmarować boki tortu, resztę przełożyć do szprycy. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać wierzch tortu. Udekorować połówkami orzechów, pozostałym kremem i kwiatkami cukrowymi. Przechowywać w lodówce.  inspiracją do zrobienia tortu był tort na stronie ciasta.net

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort kawowo-kokosowy 177

parzonej, gorącej na krem: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g drobnego kokosu 150 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny dekoracja: koronka z czekolady perełki i serduszko z czekolady z napisem (można je kupić w sklepie Słodki Świat- klik ) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodać cukier i wymieszać. W osobnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pomysłowe ciasto z pierniczkami 167

budyniu śmietankowego (120 g ) - użyłam Master Cook 2 galaretki agrestowe (150 g)- użyłam Master Cook 1 kostka masła 5 szklanek wody dodatkowo: 200 g pierniczków nadziewanych 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki kremówki W osobnych miskach wymieszać składniki suche i mokre. Do suchych wlać mokre, wymieszać rózgą.  Przelać do formy wyłożonej papierem i piec w 180*C około(...)Utrzeć masło na puch dodając po łyżce budyniu. Przekrojone ciasto przełożyć 1/2 kremu. Na wierzch wyłożyć drugą część kremu.  Pierniczki pokroić w plasterki i ułożyć na kremie. Polać czekoladą rozpuszczoną z kremówką. Schłodzić w lodówce przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
torcik makowy z brzoskwiniami 156

krem: 500 ml mleka 35 g mąki kukurydzianej 30 g mąki ziemniaczanej 4 żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła dodatkowo: puszka brzoskwiń 1/3 szklanki wódki 100 g deserowej czekolady 3 łyżki mleka 240 g małych biszkopcików Białka z solą ubić. Kiedy piana będzie sztywna powoli dosypywać cukier. Kokos wymieszać z makiem i delikatnie dodać do piany. Masę podzielić(...)ułożyć na masie, przykryć jej drugą częścią i drugim blatem ciasta. Pozostałą masę rozsmarować na wierzchu i bokach ciasta. Resztę biszkoptów również nasączyć i obłożyć nimi ciasto dookoła. Czekoladę połamać i razem z mlekiem rozpuścić nad parą. Polać ciasto i udekorować dowolnymi owocami (użyłam granatu i brzoskwiń). Wstawić do lodówki na kilka godzin.   Paterę, na której podałam tort

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
domowe delicje- ciasteczka z galaretką 178

galaretki.  Składniki na 24 sztuki: na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: galaretka pomarańczowa szklanka soku pomarańczowego 100 g czekolady deserowej masło i mąka do wysmarowania foremki  Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie wymieszać z masą(...)rozpuścić w nim galaretkę. Przelać do płaskiego naczynia (najlepiej silikonowego) i odstawić do stężenia. Kiedy galaretką będzie twarda  kieliszkiem wycinać z niej kółka i układać na ciastkach. Czekoladę połamać i rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka posmarować wierzch i boki ciasteczek. Odstawić do zastygnięcia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babeczki orzechowe z wafelkami 189

łyżek oleju na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan fixu łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 duży wafelek z nadzieniem orzechowym  30 g czekolady łyżka mleka Przygotować ciasto na muffinki: mąkę przesiać, wszystkie suche składniki wmieszać razem. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć wszystko razem za pomocą rózgi. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi(...)minut. Wystudzić.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki. Wafelek i orzechy posiekać i posypać po bitej śmietanie. Czekoladę i mleko rozpuścić nad parą i polać babeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasteczka misie 135

jeszcze gorących zanim zdążyłyśmy namalować im buźki. Składniki: 200 g mąki 100 g masła 75 g cukru pudru małe jajko szczypta soli łyżka kakao łyżeczka mleka dodatkowo: lukier rozpuszczona czekolada Mąke z masłem posiekać, dodać cukier puder, jajko i sól. Zagnieść szybko gładkie ciasto i podzielić je na dwie części. Do jednej dodać kakao i mleko. Oba ciasta owinąć(...)kółeczka. Zlepiac je razem robiąc pyszczek i uszka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut.  Na wystudzonych ciasteczkach narysować lukrem oczy a pyszczki czekoladą. źródło przepisu-  Moje Gotowanie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasteczka na krupczatce 192

dałam się namówić córeczce na pieczenie ciasteczek. Upiekłyśmy więc kruche gwiazdki przełożone marmoladą, masą orzechową i domową konfiturą z brzoskwiń. Wierzch polałyśmy lukrem i posypałyśmy kolorowymi cukierkami i wiórkami czekolady. Takie ciasteczka można nadziać dowolnym nadzieniem a wierzch można polać czekoladą. Można ich też niczym nie przekładać ale wtedy radzę dodać więcej cukru, dałam go mniej bo i lukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koszyczki orkiszowo sezamowe z marmoladą i „Monte Cottą” 195

Monte - orzechowo czekoladowe , 3 płaskie łyżeczki żelatyny (bez gotowania), 3 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki zimnej wody, ponadto: twarda marmolada np. wieloowocowa, ziarna granatu, starta gorzka czekolada. Przygotowanie: KOSZYCZKI: Ziarna orkiszu mielimy na mąkę (można użyć gotowej mąki), mieszamy ją z solą, sodą, proszkiem do pieczenia, otrębami owsianymi i sezamem tzw. suche składniki. Margarynę miksujemy z cukrem i jajkiem(...)budyniu. Na dno koszyczków nakładamy marmoladę i pozostałą część wypełniamy  Monte Cottą. Takie koszyczki odstawiamy do lodówki na kilka godzin, albo całą noc. Przed podaniem dodajemy startej czekolady i ziarna granatu. Smacznego

Moniki Smakołyki
Kostka królowej bez pieczenia 72279

opak. cukru wanilinowego 200g masła w temperaturze pokojowej szczypta soli Dodatkowo: ok. 170g herbatników 250g serka mascarpone 2-3 łyżki Nutelli lub kremu kakaowo-mlecznego 5 kostek gorzkiej czekolady   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka królowej bez pieczenia – Wykonanie: Obie mąki przesiać przez sitko, dodać żółtka i 200ml mleka, dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Dodać cukier wanilinowy i zwykły(...)Ułożyć kolejną warstwę herbatników i pozostałą część kremu. Wyłożyć ostatnią warstwę ciastek. Mascarpone zmiksować z Nutellą (lub kremem kakaowo-mlecznym) i posmarować nim wierzch ciasta. Całość posypać startą gorzką czekoladą. Wstawić ciasto na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc), by masy kremowe stężały. Smacznego! :)   The post Kostka królowej bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki czekoladowe 168

minut. Sami widzicie, że wszystko zachęca do ich upieczenia! Składniki 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 czubate łyżki kakao 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka czekolady pokrojonej w kostkę 1/2 szklanki oleju 1 jajo 1 szklanka mleka Polewa 1 tabliczka czekolady deserowej opcjonalnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe, pokruszone orzechy Wykonanie: Przygotować dwie miseczki - w jednej wymieszać wszystkie

kgwjanczewo
Krem RAFAELLO 243

podaję go jako składnik. Skłdniki : 10dkg wiórków kokosowych 8dkg cukru pudru 5dkg mleka w proszku 50 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki 36 % 50 g białej czekolady 8dkg masła  2 łyżki likieru "Malibu" Wiórki kokosowe zmielić lub dowolnie rozdrobnić bardzo dokładnie, na miazgę. Do rondelka włożyć masło, mleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu

Maślane ciasteczko
Ciasto Leon 303

Wykładamy kolejną porcję budyniu. Biszkopt. Porcja budyniu. Kolejno jabłka z galaretką cytrynową. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Ostatnia porcja budyniu. Na wierzch placek miodowy. Ciasto można wykończyć polewą z czekolady. Polewa: 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 35 g masła Składniki umieścić w rondelku, podgrzewać do rozpuszczenia. Następnie wymieszać do dokładnego połączenia. Wykładać ciepłe na wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje

kulinarnyswiatdomi
Bezy z galaretką czekoladową 234

cukru  1 łyżeczka octu  Galaretka czekoladowa: 150 ml likieru Chocotella Dalkovski 30 ml ciepłej wody 2 łyżeczki żelatyny 100 g orzechów laskowych 2-3 kostki czekolady gorzkiej Przygotowanie: Zimne białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Miksujemy do momentu, aż cukier się rozpuści a masa będzie bardzo sztywna, lśniąca i gładka(...)środka bezowych gniazdek i odłożyć by galaretka stężała.  Orzechy podprażyć na suchej patelni, wsypać do bawełnianego ręcznika, zwinąć i pocierając ręką usunąć skórkę.  Posiekanymi orzechami i czekoladą posypać po czekoladowej galaretce

Ala piecze i gotuje
Ciasto Sowie Oczka 207

żelatyny, wszystko dokładnie mieszamy. 9. Na upieczone ciasto z rulonami wykładamy najpierw samą ubita śmietanę, na nią układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty wykładamy kakaową śmietankę. Całość oblewamy czekoladą lub posypujemy startą czekoladą. Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień.  Przepis delikatnie zmodyfikowany z bloga Rozczochrane Okruszki Smacznego

Gotowanie...to proste !