Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka ciastek typu digestive masło Masa serowa: ser twarogowy 4 jajka duże opakowanie cukru wanilinowego opakowanie budyniu waniliowego Polewa: czekolada mleczna orzechy włoskie mielone kakao Przygotowanie: Spód małej tortownicy (średnica 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.Możemy też pokusić się o obłożenie boków. Ciastka pokruszyć i połączyć(...)wierzch nam się zbyt rumieni, to przykrywamy go folią aluminiową lub papierem. Po upieczeniu zostawiamy do wystygnięcia w piekarniku, lekko uchylając drzwiczki. Wyjmujemy z tortownicy i polewamy wierzch rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy mielonymi orzechami i kakao
Karczma Honoriettycukru białego, 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g, szczypta soli, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 75 ml mleka, 2 łyżki soku z cytryny, ponadto: 50 g gorzkiej czekolady, gotowa masa cukrowa, trzy kolory, słodkie jajeczka. Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i solą na kogel mogel. Dodajemy kawałki miękkiego masła i całość miksujemy na puszystą gładką masę. Mąkę(...)cytryny. Ciasto powinno być gęste i puszyste. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do 12 foremek na babeczki (papierowe, sylikonowe). Pieczemy ok. 25 min w rozgrzanym piekarniku do 175°C. Czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy przestudzone babeczki i ozdabiamy wg własnego uznania. Ja ozdobiłam je kwiatkami z masy cukrowej i słodkimi jajeczkami. Smacznego
Moniki Smakołykisernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy 100 g posiekanych kandyzowanych wisienek Składniki na polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy o średnicy 21 cm. Ciasteczka rozdrobnij blenderze, dodaj miękkie masło, kakao(...)przez godzinę, po czym zmniejsz temperaturę do 140 oC i dopiekaj kolejne 15 minut. Uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw tak sernik do ostygnięcia. W celu przygotowania polewy, wymieszaj posiekaną czekoladę i śmietankę w miseczce i włóż na 30 sekund do mikrofalówki. Po wyjęciu energicznie wymieszaj olej, aż masa stanie się kremowa i jednolita. Polej sernik po jego wystudzeniu i podawaj
karmelowytwarogu, 3 śnieżki, 1 i ¾ szkl. mleka, ok. 300 g herbatników, 2 galaretki ( smak dowolny), 0,5 szkl. cukru pudru, 0,5 l gorącej wody, 0,5 mlecznej czekolady Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg ucieramy razem z cukrem pudrem na gładką masę. Śnieżki ubijamy z mlekiem i dodajemy do twarogu. Dokładnie mieszamy. Następnie(...)łyżką lejemy zimną galaretkę, mieszamy. Herbatniki wykładamy na blaszce o wymiarach 35x25 cm. Gotową masę wylewamy na herbatniki. Na wierzch sypiemy startą czekoladą. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Passion of Cookingmleka espresso cukier (opcjonalnie) Mus gruszkowo-waniliowy: dojrzała gruszka pół szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Pół laski wanilii odrobina wody Do dekoracji: bita śmietana starta czekolada Tak duża ilość składników może nieco przerażać, ale naprawdę kawa jest prosta w przygotowaniu! Należy zacząć od przygotowania musu gruszkowo-waniliowego . Dokładnie obieramy gruszkę, wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy owoc dość drobno(...)spieniamy mikserem. odrobinę musu przekładamy na dno wysokiej, przezroczystej szklanki. Wykładamy spienione mleko, po czym delikatnie wlewamy kawę (bez fusów). Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami czekolady. Gotowe! Zakupy? Tak! Po tak miłej pobudce kobieta na pewno będzie w doskonałym humorze, ale przecież nigdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej! Każda pani będzie zachwycona, jeśli otrzyma propozycję
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI 2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 czubate łyżeczki cukru 2/3 szklanki zimnej wody mineralnej 2/3 szklanki mleka kilka kostek lodu lody śmietankowe bita śmietana starta czekolada SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawę, cukier, wodę, mleko i kostki lodu energicznie wymieszać w shakerze. Kawę przelać do wysokiej szklanki, dodać lody. Udekorować bitą śmietaną i kruszoną czekoladą
Przepisy Kulinarneszkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1,5 szkl oleju rzepakowego 1 szkl likieru czekoladowego Dalkowski 1 czekolada biała ozdobne kuleczki Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Z mąki odjąć 2 łyżki mąki, dodać kakao, proszek do pieczenia i przesiać przez sitko. Miksując(...)końcu wlać likier czekoladowy i chwilkę miksować. Ciasto przelać do silikonowej formy z kominkiem. Piec w 170 stopniach około 1 godziny. Do suchego patyczka. Zimną babkę z wierzchu polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać ozdobnymi kuleczkami. Formę metalową wysmarować i wysypać bułką tarta
Ala piecze i gotujepieczenia 1/2 łyżeczki DODATKI: gruszki 5 sztuk, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, pomarańcze 4 sztuki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, śmietana 30 % 200 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, woda pomarańczowa, czekolada starta 50 gram oprócz obu mąk i proszku ubić mikserem lub w robocie z 6 minut jajeczną masę, wsypać przesiane mąki z proszkiem, tortownica bez smarowania 24 cm, wlac ciasto(...)wylać na pomarańcze, przykryć 3 plackiem lekko dociskając do zimnej śmietany wsypać galaretkę i dobrze ubić robotem na bitą śmietanę śmietanę rozsmarować na wierzchu i bokach torcika, posypać startą czekoladą gorzką, schować do lodówki na klika godzin - torcik jest delikatny, wilgotny, nie za mocno słodki...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępowstała równa powierzchnia. Całość polewamy polewą czekoladową i odstawiamy do wystudzenia a następnie schładzamy w lodówce (najlepiej przez całą noc). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto
Domowy Smak Jedzenia/margaryny 50g cukru 3-4 łyżki mleka Masa serowa: 750g twarogu (użyłam wiaderkowego z Wielunia ) 75 ml śmietany (najlepiej rzadkiej) 2 jajka 90g cukru 30g mąki kukurydzianej Dodatkowo: 100g czekolady 3 łyżki śmietanki Przygotować ciasto na spód. Mąkę z cukrem oraz masłem/margaryną wymieszać i powoli połączyć z mlekiem. Całość zagnieść i wstawić do lodówki - na około(...)serową. Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut w 190 stopniach. (Sprawdzić wykałaczką, czy jest dobrze upieczony.) Ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i posmarować polewą. (Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki.) Udekorować wg uznania
Di gotujekrem czekoladowy. Jasne, że najlepszy będzie domowy, ale... czy Nutella nie jest grzechem w pełni uzasadnionym i wybaczalnym? WYKONANIE I GOTOWANIE: Na krążek ciasta (jak najcieńszego) nakładamy łyżeczkę czekolady i przykrywamy ją plasterkiem banana. Szczelnie "zamykamy". Gotujemy w prawie wrzącej, leciutko osolonej wodzie z łyżką oleju. PODGRZEWANIE: Choć, wątpliwe, aby zostały "na potem". Podgrzewamy w papilocie z folii aluminiowej(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół, termoobieg). Wtedy nie tworzy się "skorupa". Pierogi z bananami są genialne, chyba głównie ze względu na płynną, gorącą, wyciekającą czekoladę, która idealnie łączy się z tym rodzajem owoców. W połączeniu z delikatnym, aksamitnym ciastem tworzą poezję. Ważne jest jednak, by ciasto nie było grube i "niedopieszczone", bo zniszczy cały efekt. Starajmy się lepić
Wypisz WymalujSKŁADNIKI: 10 czubatych łyżek wiórków kokosowych 3 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym lub kokosowym 1/4 szklanki mleczka kokosowego 100% gorzka czekolada min 70% PRZYGOTOWANIE: Do naczynia miksującego Thermomixa (lub miksera) przesyp wiórki i zmiel na najwyższych obrotach 5s/ 10 obr. Następnie dodaj mleczko kokosowe i odzywkę. Miksuj do uzyskania plastycznej masy 15s/ 10 obr. Masę kokosową uformuj w kształt(...)batoników bounty lub wyłóż sylikonową foremkę 25 x 12 cm. Masę zalej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Odstaw do zamrażarki na 30-40 minut. Ciesz się smakiem :) Bez cukru i bez wyrzutów sumienia
ClauditteMissCookingdwie porcje w szklankach latte, te w których ja zrobiłam wystarczyło mi na 4 porcje 200 ml bombardino 100 ml spienionego mleka 100 ml espresso bita śmietana kakao lub czekolada to posypania Przygotowanie: Bombardino podgrzewamy delikatnie w garnku i wlewamy do szklanki. Delikatnie wlewamy do niego spienione mleko, a później espresso. Na koniec dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy czekoladą
Lili w kuchnijajek skórka starta z limonki i sok wyciśnięty z limonki 150g miękkiego masła 1 serek mascarpone (250g) polewa: gorzka czekolada 1 łyżeczka masła 2 łyżki mleka Przygotowanie: ciasto: w jednej miseczce połączyć mokre składniki a w drugiej suche. Do suchych składników dodać(...)masę serową a tam gdzie masa serowa kładziemy pas ciasta. Pieczemy w 180C około 1 godziny. Ciasto studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy masło i mieszamy aż składniki połączą się. Na końcu dodajemy mleko. Nasza polewa musi być gładka i nie za gęsta aby idealnie rozsmarowywała się na cieście. Na wystudzone ciasto
Amatorka kuchennamożliwe jest zrobienie czekoladowych ciasteczek, które w składzie nie mają ani grama czekolady (kakao też;))? Mieszając składniki i mając już wcześniejsze doświadczenia z karobem, mimo wszystko nie wiedziałam, że efekt końcowy będzie tak bardzo przypominał smak czekolady :) Myślę, że wszystko jest kwestią proporcji, bo zazwyczaj dodaję karob w mniejszej ilości, a tutaj jest go dość dużo, co przekłada się
FitKot