czekolada - 27946 przepisów (strona:969/1864)

ROLADA TIRAMISU 782

Rolada tiramisu to świetna wersja deseru który wszyscy znają. Biszkopty nasączone kawą i likierem rumowym z czekoladą  Victoria Cymes , Ekspresowe ciasto w formie rolady jest bardzo łatwe do przygotowania a smakuje przepysznie. Polecam(...)łyżki cukru  2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklance wrzątku 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 kubek kawy rozpuszczalnej do nasączenia  50 ml syropu rumowego z czekoladą  Victoria Cymes słodkie kakao do posypania ciasta

Kulinarne Fantazje Marioli
Wuzetka 143

szklanka mleka 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem: 1 masło roślinne 1 szklanka cukru pudru 250 g sera białego zmielonego 1 cukier waniliowy Dodatkowo ¾ szklanki nalewki wiśniowej 1 tabliczka mlecznej czekolady Sposób wykonania: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku. Następnie dodać dżem, mleko. Miksować przez chwilę. Pod koniec dodać mąkę, sodę oraz kakao. Dobrze wymieszać. Wylać do wyłożonej(...)Krem:  Masło utrzeć z cukrami. Dodawać po jednej łyżce sera i dokładnie ucierać. Ciasto przekroić na pół, spód nasączyć nalewką, i na to wyłożyć krem. Ciasto polać roztopioną czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Smaki Natalii
Pianka z wiśniami w spirytusie 199

serka homogenizowanego (ja użyłam waniliowego) 3 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1 mały słoik wiśni w spirytusie  250 gram śmietanki 30 % 3 łyżeczki cukru pudru około 50 gram czekolady do dekoracji Wykonanie : 2 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretki zaczną tężeć należy dodać do galaretki serek homogenizowany i wszystko razem zmiksować(...)owoce. Wstawiamy znów do lodówki.  Zimną śmietankę  ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy deser dekorujemy ubitą śmietanką         i posypujemy deserki startą czekoladą lub innymi dodatkami które mamy pod ręką

W Moim Magicznym Domu
Bananowa kawa mrożona 242

smaku, idealna na upały. SKŁADNIKI (1 porcja) 1 dojrzały banan 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 200 ml zimnego mleka lub mleka roślinnego (np. migdałowe) kostki lodu wiórki czekolady, pianki marshmallow (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawę i kakao rozpuścić w 50 ml gorącej wody i lekko przestudzić. W blenderze umieścić pokrojonego w kawałki banana, kawę z kakao oraz mleko (jeśli(...)lubimy słodsze napoje można dodać cukru wedle uznania). Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanek dodajemy kostki lodu posypujemy czekoladą i piankami i podajemy od razu. Smacznego

DefinicjaSmaku
Czekoladowy makaron z twarogiem i sosem truskawkowym 177

Któregoś dnia wypatrzyłam w Biedronce czekoladowy makaron. Uwielbiam testować nowości . Jakiś czas leżał w szaf ce, gdyż n ie wiedziałam z czym go można jeść? W nazwie miał już czekoladę, więc do wytrawnych dań raczej nie pasuje. Na szczęście mamy jeszcze sezon truskawkowy, a do n ich czekolada pasuje idealnie ! Makaron pięknie pachnie podczas gotowania i jedzenia, jednakże jeśli myślicie

Ana Mari's world
Czekoladowy makaron z twarogiem i sosem truskawkowym 177

Któregoś dnia wypatrzyłam w Biedronce czekoladowy makaron. Uwielbiam testować nowości . Jakiś czas leżał w szaf ce, gdyż n ie wiedziałam z czym go można jeść? W nazwie miał już czekoladę, więc do wytrawnych dań raczej nie pasuje. Na szczęście mamy jeszcze sezon truskawkowy, a do n ich czekolada pasuje idealnie ! Makaron pięknie pachnie podczas gotowania i jedzenia, jednakże jeśli myślicie

Ana Mari's world
muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą 147

mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka owoców czarnej porzeczki 100 g białej czekolady wykonanie: Mleko, jajko i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko(...)połączenia składników. Dodaję kokos, posiekaną białą czekoladę oraz owoce i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi 12 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Tarta kokosowa bez mąki, masła i cukru 210

mąkę i mleczko... Dodałam serek homogenizowany, schłodziłam w lodówce i czekałam... Tarta jest przygotowana na waflach ryżowych co znacznie skraca czas przygotowania. Możecie wybrać wasze ulubione, może te oblane czekoladą gorzką? Przepis zdecydowanie dla wielbicieli kokosowych smaków :) Składniki: 400 ml mleka kokosowego (całą noc musi spędzić w lodówce) 250 g serka homogenizowanego 3 łyżki płynnego miodu 3 duże łyżki oleju(...)Dodać miód, rozpuszczony olej kokosowy i wymieszać. Na koniec wmieszać delikatnie wiórki i mąkę. Masę przełożyć na wafle ryżowe i wyrównać. Schłodzić całą noc w lodówce. Można polać gorzką czekoladą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik jagodowy na zimno 494

śmietany 30% lub 36% 40g żelatyny ok. 120-150g cukru (w zależności od kwaskowości jagód) 200g ciasteczek typu digestive 120g masła (nie zamieniać) do polewy (opcjonalnie) 200g białej czekolady 1 łyżka masła (nie zamieniać) 2-3 łyżeczki oleju, np. rzepakowego lub słonecznikowego (nie dawać oliwy z oliwek) Wykonanie: Ciasteczka drobno pokruszyć (można zmielić w malakserze) i dobrze wymieszać(...)wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc, żeby dobrze stężał. Jeśli chcecie przygotować polewę: a małym garnku (rondelku) rozpuścić masło, dodać olej, dorzucić połamaną czekoladę – wszystko razem wymieszać, aż polewa będzie gęsta, ale dość lejąca. Lekko przestudzić (nie lejemy gorącej ani zbyt ciepłej polewy na sernik!). Sernik wyjąć z tortownicy. Polewę delikatnie lać

Pociąg Do Kuchni
Tort Szwarcwaldzki 969

Masa śmietanowa: 1,5 litra śmietany 30% 5 łyżeczek żelatyny 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: Słoik wiśni w alkoholu poj. 330 ml. 1 opakowanie wiśni kandyzowanych 200 gram gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy(...)odsączonych wiśni, przykrywamy kolejnym biszkoptem, wykładamy ¼ część masy, układamy pozostałe wiśnie, przykrywamy biszkoptem, najlepiej żeby na wierzchu był biszkopt z spodu. Wierzch i boki smarujemy cienką warstwą masy śmietanowej, czekoladę ścieramy na tarce, obsypujemy boki i środek tortu. Pozostałą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego, dekorujemy boki i środek, wyciskając niewielkie rozety. Na każdej rozecie układamy wiśnie kandyzowane. Tort wstawiamy

Bajeczna Kuchnia
Ekspresowe ciasto wiśniowe 2164

Składniki • 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne • 1 słoik dżemu wiśniowego • 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania • 400 ml mleka • nalewka wiśniowa polewa • 2 łyżki masła • 100 g czekolady deserowej • 2-3 łyżki wody  Sposób przygotowania 1. Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować  na najwyższych obrotach ok 3 minut kremem 2. Wyłożyć dno blachy(...)ciastek  moczona w likierze wiśniowym, dżem wiśniowy,  kolejna warstwa ciastek moczona w likierze, reszta kremu i ciastka  moczone w likierze a na górę polewa 3. Polewa Czekoladę i masło rozpuścić dodać troszkę wody  posmarować górę ciasta ozdobić wg uznania, ja dałam kandyzowane  wiśnie i listki mięty Z okazji 3. urodzin Akademii Kulinarnej Whirlpool pragnę życzyć

W królestwie smaków Beaty
Ciasto wiśniowe wariacje 240

wody Na warstwę śmietankową: 500 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250 g serka mascarpone 2 śmietan-fixy Na dekorację: 40 g gorzkiej czekolady + wiśnie WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, dno blaszki o wymiarach 25x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli(...)ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, śmietan-fixy i krótko zmiksować do połączenia składników. Gotowy krem wyłożyć na stężałej galaretce i wyrównać. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać górę ciasta. Na każdym kawałku położyć wiśnię do dekoracji

Passions hobbies life
TIRAMISU WANILIOWE 312

litra mleka 2 - 3 łyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii lub esencja waniliowa  250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ Posypka: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka czekolady gorzkiej w proszku Przygotowanie: Nasączenie - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem -   ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić(...)naturalnej kawy (należy odcedzić fusy)  zamiast syropu barmańskiego o smaku wanilii można użyć olejka waniliowego, esencji spirytusowej waniliowej, lub cukru waniliowego zamiast posypki można użyć kakao lub startej czekolady gorzkiej.    Przepis autorsk

Ciastka - domowe słodkości
Drożdżowe wegańskie motylki z wiśniami i czekoladą 157

Nadzienie ma być gęste jak dżem (czas smażenia około 10 minut). Formowanie ciasta: Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkuj na prostokąt o grubości około 3 mm. Posmaruj wiśniami i posyp posiekaną czekoladą. Zawiń ciasto w rulon. Podziel na 12 części (najłatwiej cały rulon na pół, połówki na pół, i ćwiartki na 3 części) Plasterek ciasta ułóż „zawinięciem” pod spód(...)przykryciem do ponownego wyrastania na minimum 30 minut. Piecz w temp. 180 C bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego!   Artykuł Drożdżowe wegańskie motylki z wiśniami i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Torcik z czarną porzeczką 125

pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 350 ml śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 3 łyżki szklanki cukru pudru 1 śmietan fix 1 tabliczka mlecznej czekolady Masa porzeczkowa: 250 g serka mascarpone 1 szklanka czarnej porzeczki bez szypułki 4 łyżki cukru pudru Do dekoracji: czarna porzeczka czerwona porzeczka truskawki 2 batony w polewie z białej czekolady

Szefowa kuchni