czekolada - 27946 przepisów (strona:1202/1864)

Tort z masą orzechową 193

porzeczkowym, wyłożyć 1/3 masy,przykryć trzecim blatem i lekko nasączyć go herbatą. Pozostałą masą posmarować wierzch i boki tortu, zrobić dekorację. U mnie boki tortu obsypane były tartą gorzką czekoladą oraz kawałkami orzechów włoskich. Tort schłodzić. *wierzch tortu przykryłam opłatkiem z rysunkiem postaci z bajki. Należy to zrobić ok 3 godziny przed podaniem tortu, bo czasem może się zdarzyć

Kuchnia domowa Ani
Bułeczki dyniowe z bakaliami 171

podsypując mąką, z każdego kawałka uformować długi rulon, a z niego utworzyć bułeczkę, przeplatając końce ciasta ze sobą (zdjęcie ze sposobem wykonania znajdziecie w przepisie na bułeczki drożdżowe z czekoladą ) - uformowane bułeczki ułożyć w odstępach od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - przykryć je ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (30-60 minut) - wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nagrzanego

Smakołyki Bereniki
Z cyklu: Dla dzieci - Dyniowe ciasteczka na Halloween (Biscotti di zucca per Halloween) 151

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą, kolorową posypką, cukrem pudrem lub nadziewamy kremem czekoladowym. **** PREPARAZIONE Mescolate la farina setacciata con il burro freddo. Aggiungete lo zucchero a velo, un tuorlo, 1/2 cucchiaino di cannella

La grande e la piccola cuoca
Kruche rogaliki z dżemem z dyni 172

dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się też na blogu). Tym razem jednak postanowiłam użyć domowej konfitury z dyni. Rogaliki wyszły przepyszne! var metaslider_8618 = function($) { $('#metaslider_8618').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta migdałowa z płatkami czekoladowymi 184

TARTA MIGDAŁOWA Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI Przepyszna, odrobinę dietetyczna tarta z migdałowym nadzieniem i owocami, która ukoi podniebienie każdego! Tartę podarowałabym Wszystkim, którzy uwielbiają słodko-słone smaki, kruche ciasto, smak czekolady oraz Wszystkim, którzy cenią miłość i ukojenie wśród najbliższych oraz w każdej kryzysowej sytuacji jaką niesie ze sobą codzienność, potrafią oderwać się choć na chwilę od rutyny i obowiązków

MintTaste
Szybkie jogurtowe ciasto z chia 126

pokrój w plasterki i włóż pojedynczo do ciasta w równej odległości; - włóż do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piecz ok. 45minut., aż się zarumieni. Po upieczeniu posyp gorzką czekoladą. SMACZNEGO

MintTaste
PROSTY SERNIK Z MALINAMI BEZ PIECZENIA 2482

Suchary mielimy np. blenderem lub w maszynce do mielenia mięsa ( ja użyłam malaksera ). Masło czekoladowe lekko podgrzewamy w garnuszku z wodą lub w mikrofalówce ( niedługo u mnie 1 min.). Czekolada ma być płynna. Wlewamy do sucharów zmielonych i mieszamy. Wykładamy masę na spód tortownicy i wkładamy do lodówki.  ~~MASA SEROWA~~ twaróg dwukrotnie zmielony ( u mnie bez laktozy

Kuchnia Paulettes
BUŁECZKI Z SEREM 167

końców o 180 stopni.Tak robimy z resztą kawałków. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i smarujemy żółtkiem.Pieczemy ok.25 minut w 180 stopniach.Studzimy na kratce i polewamy lukrem lub roztopioną czekoladą.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
DROŻDŻOWE RACUCHY – klasyka! 450

delikatne, niesamowicie lekkie i puszyste, Wspaniały pomysł zarówno na leniwe śniadanie jak i słodki obiad czy podwieczorek. Wspaniale smakują z cukrem pudrem, kleksem śmietany albo np. polewą z mlecznej czekolady. Zarówno dzieci i dorośli będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 3 szkl * świeże drożdże – 40 g * mleko – 1,5 szkl * cukier – 1 łyżka * sól

Ostra na Słodko
Kokosowa panna cotta z herbatą matcha i galaretką 176

ostygnięcia. Zimne wlewać do pucharków, na stężałą galaretkę. 5. Deser pozostawić w lodówce na kilka godzin - aż dobrze stężeje. Gotową panna cottę ozdobić świeżym owoce, bitą śmietaną lub tartą czekoladą. Smacznego

kolorowotorcikowo
Przepis na likier czekoladowy 510

strumieniem. Zostawiamy ugotowane kakao do wystudzenia. Kiedy było już chłodne wlewamy spirytus, mieszamy, wlewamy do butelki z kapslem i odstawiamy na ok. 2 tygodnie. Gotowy likier ma konsystencję płynnej czekolady (przed konsumpcją trzeba wstrząsnąć butelką), jest dość gorzki i ma moc mimo, że spirytusu nie jest zbyt wiele. Jeśli ktoś woli słodszy likier to polecam dosypać więcej cukru. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Policzki wolowe w porto 209

Policzki i wolnowar to małżeństwo idealne. Robiłam już je w pomarańczach, w czekoladzie, czas na coś wytrawnego czyli policzki w porto, czerwonym słodkim winie. Zapraszam na to danie bo warto. Policzki są już prawie wszędzie dostępne, te kupiłam w jednym z popularnych supermarketów. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasteczka z gofrownicy 620

lodówki na 2 godziny. Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na rozgrzanej gofrownicy i piec ok 2-3 minut na złotobrązowy kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem, polane czekoladą, karmelem lub z bitą śmietaną . Ciasteczka najlepiej smakują  jeszcze ciepłe. Aby nie stwardniały przechowujcie je w szczelnym pojemniku

Smakołyki Asi
Sernik dyniowy na kruchym ciasteczkowym spodzie 149

ponieważ jest pyszna, słodka i z takim orzechowym posmaczkiem, dodatkowo bardzo lubię z tą dynią pracować ponieważ nie trzeba jej obierać ;) Składniki: 300 g ciastek kruchych, u mnie z czekoladą 350 g pieczonej dyni 1 kg twarogu waniliowego w wiaderku 200 g cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń wanilinowy 3 jajka Przygotowanie: Dynię pieczemy 25 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Szarlotkowo-Czekoladowy Makaron Lubella z żurawiną 167

Dziś zapraszam na pyszny deser szarlotkowy makaron czekoladowy Lubella.  Robi się go bardzo szybko a smakuje wyśmienicie :) Polecam :) SKŁADNIKI: 150 g makaronuMini Świderki z Czekoladą Lubella 4 jabłka 3 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4 goździki 2 łyżki cynamonu 50 ml wody PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Jabłka obieram

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania