Można je podawać na słodko i na wytrawnie. Dobrze smakują z dżemem, czekoladą jak również z mięsem, grzybami czy sosami
Przepisy Kulinarnewody, spirytusu i cukru. 2. Dobrze jest tak rozłożyć proporcje masy, by wystarczyło jej na posmarowanie całości – w tym również boków. 3. Tort przyozdabiamy według uznania – posypanie startą gorzką czekoladą, jest jedną z możliwości, z której ja skorzystałam. N asz tort jest gotowy. Teraz wystarczy włożyć go do lodówki, aby masa stężała i związała całość. Koniecznie dajcie znać, jaki jest
Okiem Blondynki by McBlondiKoleżanka przyniosła dzisiaj do pracy magiczna książkę. Specjalnie dla mnie, do poczytania, przejrzenia... Zakochałam się w książce tak samo jak całe lata temu w czekoladzie, a to o niej ta książka traktuje. Spisałam przepisy i będę je wypróbowywać a tymczasem... Zapraszam na lekkie ciasteczka kakaowe z kleiku ryżowego. Kakaowe ciasteczka ryżowe paczka 150 g kliku ryżowego 200 g masła
Dzieje kuchennej WiewióryOchota na słodkie nie raz każdemu przychodzi znienacka. Nie jestem inna, jestem łasuchem i słodkiego nie potrafię sobie odmówić😀 W chwili słabości na szybko wole poratować się kostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie
Zdrowie i pysznie na talerzugotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy i Waszych preferencji My lubimy lekko rumiane. Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, leju kokosowego lub MCT, dżemem bez cukru lub orzechami . Jak zawsze ogranicza Was tylko makro i Wasza wyobraźnia Polecam również wersje wytrawne z jajkiem, boczkiem, kiełbasą chorizo. Smacznego
Ola la LCHFlubi mnie z wzajemnością, bo zawsze wychodzi mi mięciutkie i puszyste, ślimaczki z konfiturą pomarańczową są pyszne, odrywane po kawałku z blaszki, polecam podawać z kubkiem gorącej czekolady J Składniki: Na dużą blachę 40/24 cm 80 dag mąki pszennej typ 500 450-500 ml ciepłego mleka 20 dag cukru 2 opakowania suszonych drożdży Dr.Oetker 1 opakowanie
Wanilia i Kardamonwody lub mleka (krowiego/roślinnego) 2 jajka 4 łyżki ksylitolu lub cukru lub innego słodzidła 1 szklanka dowolnych bakalii (u mnie ½ szklanki suszonej żurawiny i ½ szklanki posiekanej tabliczki gorzkiej czekolady – około pół tabliczki) Przygotowanie: Jajka ubić z ksylitolem na puszystą masę, a następnie dodać olej kokosowy lub masło i wodę/mleko, po czym wymieszać z dyniowym puree zblendowanym z bananem
Fabryka pomysłówczekoladowa -50g moreli niesiarkowanych -2 łyżki gorzkiego kakao -2 łyżeczki oleju kokosowego -1/4 szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody lub prostsza wersja to rozpuszczona czekolada ;) DYNIOWE CIASTO Dynie, olej, ksylitol, żółtka, napój roślinny zmiksować razem na gładką masę. Dodać mąki, proszek, sodę i wszystko wymieszać na niskich obrotach miksera. Białka ubić na sztywną pianę
Candy PandasOchota na słodkie nie raz każdemu przychodzi znienacka. Nie jestem inna, jestem łasuchem i słodkiego nie potrafię sobie odmówić😀 W chwili słabości na szybko wole poratować się kostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie
Zdrowie i pysznie na talerzudomowe drożdżówki...Uwielbiam ich zapach i smaaak. Dzisiaj moi drodzy zdrowsza wersja drożdżówek z dodatkiem mąki orkiszowej. Tym razem nie ozdabiałam ich dodatkowo ani lukrem ani czekoladą, tylko po prostu posypałam je cukrem pudrem. Gorące bułeczki uwielbiam popijać mlekiem, a następnego dnia, gdy są już twardsze to popijam je pyszną gorącą herbatką. Składniki: ciasto: mąka pełnoziarnista orkiszowa 3 szklanki
kulinarne odsłony patiPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady! : ) Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g cukru 110 g mąki pszennej 20 g mączki ziemniaczanej 40 g kakao 60 g roztopionego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia... Artykuł Czekoladowy tort z chrupiąca warstwą pochodzi z serwisu
AleTorcikSzybkie w wykonaniu placuszki na serku wiejskim z dodatkiem karobu, czyli zdrowego zamiennika czekolady - jest bogaty w składniki odżywcze, poprawia trawienie, ponadto jest dobrym źródłem witaminy A i witamin z grupy B oraz zawiera również magnes, potas, śladowe ilości żelaza, a także sporą ilość błonnika i białka. SKŁADNIKI 150 g serka wiejskiego, 1 jajko, 3 łyżki mąki graham, 1 łyżka
słodki bratekmasła lub margaryny Polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła lub margaryny niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 40 dag pierników w czekoladzie Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na posypanej mąką pszenną stolnicy, następnie przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około
Izabelawkuchnikultura picia kawy w naszym kraju jest dość krótka, od maxymalnie dekady uczymy się jej dobrego smaku, wiemy, że w dobrej kawie możemy poczuć, wyczuć wiele aromatów jak czekolada, orzechy, porzeczka, maliny, wiśnia czy czerwone owoce. Wszystko uzależnione jest od wielu czynników, na jakiej wysokości i gdzie rosła kawa, jak była palona, jak przechowywana i na samym końcu
SMYKWKUCHNIpamiętacie z dzieciństwa. Żadna Babcia nie mogła ich pominąć Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu – oprócz cukru pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietanki 30% lub pokruszonych orzechów, migdałów. Pycha! Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 l mleka 40 g świeżych drożdży 1 jajko 3-4 jabłka 1 opakowanie
Zasmakuj Kuchni