szpik, a także słonina. FAST FOODY: oznaczają próżność. Są tłuste i pozbawione witamin. SŁODYCZE: wiele osób jest od nich uzależnionych. Warto spróbować sobie odmówić sobie batona czy czekolady na ten okres. Post to nie czas kiedy sobie dogadzamy. TYCH OSÓB POST NIE OBOWIĄZUJE: DZIECI DO LAT 9: czyli tych którzy nie przyjęli jeszcze Pierwszej Komunii Świętej. CHORZY: jeśli
Gotuję Testujęnaturalnego tym będzie gęstszy. Jogurt kakaowy: Kubek jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka naturalnego kakao, 1 łyżka słodkiego syropu z agawy. Jogurt straciatella Kubek jogurtu naturalnego, 1 łyżka startej gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka cukru trzcinowego Autor: Córka
Moja Mama Gotujesię jeść najprostszą formę „dania” z marchewki. Wystarczyło ją tylko obrać, pokroić w smukłe, podłużne słupki przyjazne dla dziecięcych zębów i włożyć do kubka. Do dzisiaj zamiast chipsów, czy czekolady, lubię kupić kilka marchewek i zajadać się nimi przed telewizorem (zmieniło się tylko to, że zamiast Królika Bugs’a częściej oglądam seriale ). Zdrowiej, taniej, smaczniej. Dodatkowo karoten jest znanym „samoopalaczem
Moja Mama Gotujepamiętam tylko twarde mięso w kwaśnym sosie, a chyba nie o to chodziło. Danie z dużym potencjałem, jednak coś poszło z nim zdecydowanie nie tak. Szkoda. Makaronik, mus z czekolady i konfitury z czarnego bzu, kruszonka czekoladowa – smaczne, poprawne, ładne makaroniki. Niewątpliwego uroku deserowi nadał świeży bratek. I w zasadzie tyle. Jadłam setki takich musów i makaroników. A biorąc
Kate's Kitchenstopniach. Serek łączymy z pokruszonym wafelkiem i śmietanką. Wystudzone kapelusze wypełniamy kremem, zakrywamy mniejszymi kółkami a w otworze umieszczamy nóżkę. Gotowe grzybki dekorujemy wg uznania, ja użyłam polewy z czekolady mlecznej
Wrzosowa Polanaopowiedzenia 12 naprawdę 13 na spotkanie, na plotki… 14 mąki 15 zamrozić 16 roztopionego 17 spirytusu 18 alkoholu, wódki 19 cukier puder 20 górze 21 do środka 22 czekolada 23 macie 24 przesianą 25 dajcie 26 na środku 27 wlejcie 28 trzeba 29 będzie 30 raz tyle 31 znów 32 wymieszajcie 33 dorzucić 34 będzie 35 piekarnik 36 zostawiam
Chop w kuchniwyszło ciacho! Najlepsze jak dotąd (przynajmniej jak dla mnie). Inspirowałam się pralinkami "Toffifee" a więc połączeniem kajmaku, czekolady i orzechów, pod postacią mojego ulubionego masła orzechowego. Wyszło dość słodkie ale nie "szczypie w zęby", za to tak smaczne, że sama zjadłabym całe. Jeśli lubicie takie połączenia to to ciasto musicie zrobić koniecznie! *foremka 25*34 Składniki: 2 duże paczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaopcjonalnie) Nasączenie: 60 ml alkoholu smakowe go (użyłam likieru toffi) woda (u mnie 60-70 ml) 1-2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie) Dodatkowo: 60g wafelków w czekoladzie Lusette Wierzch: 30g wiórek kokosowych 3-4 łyżki cukru 2 łyżki masła Dekoracja: wafelki Lusette wiśnie kandyzowane (opcjonalnie) Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami i olejem, a następnie dodać mąkę
Di gotujeśniadaniowe na maślance – przepyszne, wilgotne, maślane; nasze ciasto śniadaniowe na maślance wzorowane jest na amerykańskich buttermilk biscuits. Możecie je przygotowywać na słodko (wtedy jemy je z dżemem, konfiturą, czekoladą), albo na wytrawnie (świetnie pasuje np. do serków twarogowych i różnych past). Ciasto śniadaniowe na maślance jest bardzo popularne w krajach anglosaskich, zwłaszcza w USA – to puszyste, wilgotne ciasto
Pociąg Do Kuchniczekoladowym. Szybkie w przygotowaniu. Składniki: szklanka wody 50 g masła łyżka cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej szczypta soli cukier drobny cynamon na sos czekoladowy: 100 g ciemnej czekolady 100 ml śmietany kremówki dodatkowo: olej do smażenia Wodę zagotować z masłem, szczyptą
wyzwania kuchennepojawił się żaden przepis na przysmak związany z tym dniem. Oczywiście pojawiły się wcześniej 2 przepisy na bardziej tradycyjne pączki : pączki hiszpańskie i oponki skąpane w czekoladzie ,ale dzisiaj przy tym całym kalorycznym szaleństwie proponuję coraz bardziej popularne pączki nie smażone ,a pieczone w piekarniku. Jak dla mnie przepis dla mnie jest strzałem w dziesiątkę. Mięciutkie
vaniliowoczekoladowadrugą częścią ciasta. 5)Rozgrzewamy piekarnik 180 stopni. Piec pączki do uzyskania złotego koloru. 6)Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą z gorzkiej czekolady. SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaoczywiście budkami z goframi. Dzień w dzień, nieważne czy słońce świeciło jak oszalałe czy lał deszcz chodziliśmy na gofry. Z bitą śmietaną i owocami, z frużeliną, z lodami i czekoladą, a kiedy już kieszonkowe się kończyły (a zdarzało się, że mama musiała dosyłać, bo rozpieprzyłam wszystko :D) – z samym cukrem pudrem. Każde smakował obłędnie – tak idealnie! Niesamowicie chrupiące
Ostra na Słodkotemperatura oleju jest prawidłowa. Jeśli nie to poczekaj jeszcze. Pączki smażymy na złoty kolor, każdą ze stron. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy albo polane lukrem, czekoladą bądź oprószone cukrem pudrem. Smacznego
SMYKWKUCHNI