czekolada - 27946 przepisów (strona:1196/1864)

NAPAR Z JAŁOWCA (MLECZNY) + WŁAŚCIWOŚCI 243

Szyszkojagody jałowca to jedna z moich ulubionych przypraw - uwielbiam ją w pasztetach, bigosie, ale także jako dodatek do gorzkiej czekolady i kakaowych ciast :) Jałowiec to zimozielony krzew (czasem wyrastający w drzewko), którego jagody oraz igły są bogate w olejki eteryczne - rozdrobnione ziarna szybko wietrzeją i tracą właściwości smakowe jak i lecznicze, dlatego zawsze świeżo ucieramy go w moździerzu. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Bezglutenowy Tort Czarny Las 358

Dzisiaj zapraszamy Was na kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo”. Tym razem będzie to słodki wypiek jakim jest pyszny z dodatkiem wiśni tort czarny las

Kuchenne Wariacje
Mini torcik z kiwi 240

plasterki kiwi. Wykładamy ostatni blat, który jak wcześniejsze nasączamy i smarujemy z góry serkiem, a pozostałą częścią serka smarujemy boki torciku. Całość możemy posypać starta na grubych oczkach czekoladą. Smacznego

ChilliJemy
LEKSYKON BAKALII 183

zwiększa odporność i pomaga zwalczać infekcje. Zastosowanie : Używa się jej do wypieków ciast np. serników, makowców, keksu lub dekoruje się desery. Jest też smacznym dodatkiem do zimowej herbaty, czy czekolady. Źródło: internet SUSZONE BANANY Świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska lub dodatek do jogurtu. Poza tym podobnie jak świeże owoce są  źródłem wielu witamin. Mają też niestety trzy razy

Ciastka - domowe słodkości
Pierniczki z okienkiem na choinkę, Pepparkakor 211

rozpuszczam masło, cukier i melasę*. Po czym odstawiam do wystygnięcia. *Oczywiście możecie użyć dowolnego rodzaju. Karobowa ma to do siebie, że nada piękny kolor i wg mnie pięknie pachnie czekoladą. Czy to nie jest znakomite połączenie z korzennymi przyprawami? Oj..chyba jest! Mąkę przesiewam i łączę z pozostałymi suchymi składnikami. Dodaję jedno duże jajko i przestudzone mokre składniki. Wyrabiam przy

Karczma Honorietty
Świąteczne napoje 137

Mój faworyt to niezmiennie od lat kompot z suszonych owoców i tegoroczna śnieżynka - koktajl bananowy z suszonymi śliwkami. Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Cytrusowa lemoniada Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Grzane wino z bakaliami Kompot z suszonych owoców Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami

Moja smaczna kuchnia
10 prezentów kulinarnych pod choinkę 154

wielbiciele pierników. Sama forma ma kształt prezentu, a na wierzchu piernika znajduje się motyw chłopca i dziewczynki. Dokładnie odwzorowane detale sprawiają, że wypieki można efektownie ozdabiać lukrem, cukrowymi posypkami, czekoladą czy orzechami. Forma została wykonana z kutego aluminium, które sprawia, że ciasto piecze się równomiernie. Nieprzywieralna powłoka ułatwia wyjmowania wypieku i czyszczenie formy.  Cena: 145,99 zł Gdzie kupić

My Chcemy Jeść
Najłatwiejsze rogaliki z makiem 154

moje dwie wielkie miłości ! PRZEPIS  NA ROGALIKI Z MAKIEM Składniki na rogaliki: 1 opakowanie ciasta francuskiego około 200 g masy makowej, np. Bakalland polewa o smaku białej czekolady Delecta Przygotowanie rogalików: 1. Ciasto francuskie rozwinąć, nie zdejmować z pergaminu. Przeciąć ciasto wzdłuż na dwie części. Każdy pasek pokroić w trójkąty, około 8-10 kawałków. 2 . Masę makową wykładać

kolorowotorcikowo
Świąteczny piernik przekładany powidłami z galaretką 137

wystudzeniu ciasta, odkrój górkę. Przekrój ciasto na dwa blaty. Kiedy masa śliwkowa zgęstnieje przełóż ją piernikowe blaty. Owiń ciasto ciasno papierem do pieczenia aby utrzymać kształt. Piernik możesz oblać czekoladą Rusty fork http://rustyfork.pl/           Artykuł Świąteczny piernik przekładany powidłami z galaretką pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Deser: Muffinki czekoladowo-cynamonowe 151

łyżką dokładnie wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Foremki do mufinek wykładamy papilotkami i napełaniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej babeczki możemy włożyć orzeszek lub kawałek jabłka, czekolady gorzkiej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 minut w 170 stopniach (najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli wilgotny to jeszcze chwilę potrzymać). Z tej porcji wyszło 15 muffinek. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Piernik z bakaliami 158

natłuszczamy i przekładamy masę ( u mnie ciasto dość gęste), wyrównujemy wierzch Pieczemy w 150 *C przez około 45 min ( w moim piekarniku) Po przestudzeniu można polać rozpuszczoną czekoladą i posypać po wierzchu np. wiórkami kokosowymi.    Ciasto po przestudzeniu przechowywać w szczelnym naczyniu,  skruszeje

Proste Potrawy
Ciasto kakaowe z cukinią i kremem mascarpone 174

Dzięki dodaniu potartej cukinii ciasto jest wilgotne. Zachęcam do wypróbowania, smak ciasta jest bardzo dobry. Można zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami migdałów. Przygotowanie cukinii – cukinię obrać, za pomocą łyżki wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć cukinię na tarce z dużymi oczkami. położyć cukinię na sitku i zostawić do odsączenia. Następnie jeszcze wydusić nadmiar wody. Wykonanie ciasta

Kuchnia Pokoleń
Żurawina w cukrze do dekoracji 212

żurawiny to elegancka zimowa i świąteczna dekoracja ciast i deserów. Jej przygotowanie wymaga czasu, ale nie jest trudne. Pięknie prezentuje się na sernikach, ciastach oblanych lukrem królewskim, czy białą czekoladą. Składniki: 1 szklanka żurawiny (umytej i przebranej) 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1/2 szklanki cukru do obtaczania Przygotowanie: Wodę i cukier zagotować w rondelku, gotować na wolnym ogniu

Kulinarne Inspiracje
Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami HELIO 192

Pyszne muffinki do kawy, pracy, herbaty, dla kogoś bliskiego, przed tv, do plecaka Możecie je polukrować, dowolnie udekorować czekoladą, płatkami migdałowymi lub dodatkowo posypać makiem, uprzednio polukrowane. Aromatyczne muffinki z makiem, a w środku niespodzianka – dużo wilgotnej masy makowej z bakaliami HELIO . Wspaniały deser na każde popołudnie! Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami Helio Muffinki z wilgotną masą

Zasmakuj Kuchni
kruche ciasteczka pomarańczowe 122

wykrawamy dowolne kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 15 min. w 180 st. C., na lekko rumiano. Po upieczeniu studzimy na kratce. Możemy udekorować czekoladą

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania