YMIARY BLACHY: 36cmx25cm BISZKOPT: 50g gorzkiej czekolady 1/2 szkl mleka 140g cukru 150g mąki 1 jajko 1/4 szkl oleju 1/2 szkl śmietany (18%) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: 1.Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku, odstawić do wystygnięcia. 2.Jajko utrzeć z cukrem, dodać olej i śmietanę. 3.Dodać wystudzone mleko, ciągle ubijając, dodać mąkę, proszek do pieczenia
Dziś Ja gotujeLekko zsuwamy go szpatułką na talerz i kroimy na kawałki. Jest gotowy do podania! :) Polewa jogurtowo-białkowa: 5 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki odżywki białkowej (u mnie smak biała czekolada + kokos) Do miseczki wlewamy jogurt i mieszamy go z odżywką - gotowe
Cooking Monsterwypasie! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne, chrupiące „muszelki” z ciasta faworkowego. Niesamowicie chrupiące, delikatne, lekkie! Wspaniale smakują z cukrem pudrem albo np. moczone w gorącej czekoladzie. Obłęd! Zróbcie, bo na prawdę warto! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 450 g * sól – 1 szczypta * żółtko – 5 szt * śmietana gęsta, kwaśna – 3/4 szkl * ocet – 1 łyżka * olej lub smalec do smażenia
Ostra na SłodkoRyż na słodko po meksykańsku to pomysł na oryginalne śniadanie lub danie do lunch boxa. Tym, którzy lubią ryż, polecam także inne przepisy: Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą Domowy paprykarz z dorszem Domowe mleko ryżowe
My Chcemy Jeśćkażdej strony. Wystarczy jak będą one złociste. Im bardziej będą przyrumienione tym bedą twardsze. Usmażone oponki przekladamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą. Tłusty czwartek Oponki Oponki serowe Przepis na oponki serowe Smacznego!!! Justyna Ps. Źródło przepisu blog ciastkożercy
Relaxtimejabłkowe maliny tradycyjnie orzechy, które są bardzo cenne dla małych i dużych uczniów ponieważ wspomagają naukę, koncentrację i zapamiętywanie (magnez, omega 3). A na deser ulubione migdały w surowej czekoladzie raw bo sklepowe słodycze od e-superfood.pl też mogą być OK Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 8 pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFcukru i jajek, przez co są nieco bardziej kaloryczne. W muffinach rolę tłuszczu przejmuje olej. „Grudkowate” ciasto na muffiny, ledwo zmieszane, może poza tym zawierać takie składniki jak kawałki czekolady, owoce, otręby, a nawet ser czy szpinak (wtedy są oczywiście na słono). Ostatnią różnicą, która pomoże nam na pierwszy rzut oka odróżnić muffina od babeczki, jest wygląd i sposób podania
w mojej kuchniśmietanę z cukrem i dodajemy do niej mascarpone.Przekładamy tort najpierw konfitura, masa znowu biszkopt,konfitura masa tak do końca. Boki i wierzch smarujemy masą i obsypujemy wiórkami z czekolady o smaku truskawki.Wstawiamy do lodówki do schłodzenia
Różowa kuchniawegańskie donouty czyli nic innego jak nasze polskie pączki tyle, że z dziurką bez nadzienia, za to za bajeranckimi dekoracjami. Upstrzyć można dosłownie wszystkim: resztkami posypek po świętach, czekoladą, wiórkami koksowymi, posiekanymi orzechami, czego dusza zapragnie. A oto przepis podstawowy: Składniki na 20-25 sztuk: 500 g mąki pszennej (białej) 1 średniej wielkości dojrzały banan opakowanie suchych drożdży
greenscarfczas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy (cały czas mieszając) przez ok 10-15 min. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 1 galaretka zielona + 400 ml gorącej wody 1 galaretka czerwona + 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczam w osobnych naczyniach i odstawiamy do lekkiego
Domowy Smak JedzeniaCzekoladowy tort z Kinder Bueno to prawdziwy, smakowy ewenement. Wszystko w nim jest czekoladowe – poczynając od jego biszkoptowej podstawy, przez kremowe przełożenie (kremem z białej czekolady), po otulającą go polewę i dekorację z uwielbianych, nie tylko przez dzieci, czekoladowych przysmaków. Jednak w trakcie jedzenia, nie czujemy czekoladowego przesytu, a wyjątkową harmonię smaków. Być może […] Artykuł Czekoladowy tort
Domowe Tortyciasta przed wałkowaniem -60g mąki amarantusowej -30g kakao -50g ksylitolu -40g melasy z karobu (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko -kilka kostek białej czekolady do ozdoby Dodatkowo do ozdoby -mąka dyniowa -drobne owoce SPÓD MIGDAŁOWO-MAKOWY Mąkę migdałową i mak wymieszać razem, dodać płynny olej i substancje słodzącą. Dokładnie wymieszać. Ugniatając wyłożyć spód tortownicy
Candy PandasNajlepiej po godzinie pieczenia sprawdzić babkę patyczkiem. Ja po tym czasie wierzch przykryłam folią aluminiową i jeszcze piekłam 20 minut. Po wystudzeniu możemy polać czekoladą lub lukrem. Ja posypałam cukrem pudrem. Smacznego :) Robiłam już kiedyś taką babkę o smaku cytrynowym. Również była pyszna :) Przepis: KLIK
Pani na deserKilka łyżek kremu odstawiamy do miseczki, będzie nam on potrzebny do posmarowania blatu pod brzoskwinie. Na pozostawiony w formie blat, rozsmarowujemy połowę masy. Na niej układamy delicje czekoladą do dołu, lekko dociskamy je w masę. Torebkę czarnej herbaty zaparzamy w połowie szklanki wody i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie za pomocą torebki z herbaty, nasączamy delicje. Na delicje wykładamy drugą
kulinarne odsłony patipączki nadziałam konfiturą malinową i gęstym budyniem waniliowym. Dekoracja pączków według uznania, kto co lubi, u mnie najlepiej schodzą pączki w pudrze, ale czasami robię również w lukrze lub czekoladzie. Pączki wykrawałam szklanką o średnicy 5 cm i po usmażeniu były średniej wielkości, do zjedzenia na 2 - 3 kęsy. Składniki: (na około 30 sztuk) 500 g mąki pszennej tortowej
Kuchcik gotuje