czekolada - 27946 przepisów (strona:1194/1864)

Cappuccino orzechowe 262

ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. 3/4 budyniu wykładamy na ostudzone ciasto, przykrywamy równomiernie krakersami, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Całość posypujemy kakao lub startą czekoladą

Cynamonowe szczęście
Makowiec bezglutenowy 173

dużej blachy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bezglutenową bułką tartą. Piec ok 60-70 minut w 170 stopniach. Z krojeniem należy poczekać do wystygnięcia. Całość polać lukrem lub roztopioną czekoladą. Ja zrobiłam lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Dodał trochę kwaskowatego smaku. Niestety zanim polałam lukrem mąż dobrał się do makowca...:-) Polecam i smacznego:-)   Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowy tort z masą z mascarpone i galaretką jabłkową 219

część była na wierzchu i nasączyłam ponczem, również omijając brze gi. Całość tortu należy posmarować masą z mascarpone, wyrównując jego brzegi i wierzch. Wierzch ciasta posypałam tartą, gorzką czekoladą i ułożyłam przekrojone na pół winogrona bezpestkowe. Tort wyszedł bardzo duży. W sumie było ok 20 porcji. Był lekki i nieprzesłodzony. Galaretka i jagody nadały mu rześkości. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Biszkopt z kremem karpatkowym 843

wystudzony budyń i ucierać do momentu aż masa będzie jednolita. Ja na koniec użyłam miksera, żeby rozbić ewentualne grudki budyniu. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wierzch posypać utartą, gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny do stężenia. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe batoniki jaglano-bakaliowe 145

minut i piec dalej. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Pokroić w batony i przechowywać w lodówce. Można zrobić wersję deluxe i pokrojone batony polać czekoladą... Ale to już deluxe:-) Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe babeczki marchewkowo-bananowe 213

drobnych oczkach. Banany zetrzeć na grubych oczkach lub rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach.  Na koniec można dodać kawałki czekolady - u mnie poszło kilka wielkanocnych króliczków, które już za długo leżały w szafce. Wymieszać łyżką. Nie dodaję żadnych przypraw bo lubię smak marchewki. Chociaż dodatek rodzynek i brązowego cukru sprawia

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowy sernik pomarańczowy na spodzie biszkoptowym 181

potrzymałam dłużej i za bardzo się przyrumienił. Oczywiście sernik urośnie niemożebnie a zaraz po wyjęciu opadnie - inaczej nie będzie, jeśli do sera poszła piana. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Pączki bezglutenowe kładzione 245

ręcznik i osączyć z tłuszczu. Kiedy przestygną można je nadziać marmoladą oraz obtoczyć w mieszance cukru pudru z cynamonem lub samego cukru pudru. Można też oczywiście potraktować lukrem lub czekoladą, co kto woli. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Odwrócony makowiec na biszkopcie 314

minut, Po wystudzeniu wyjąć z formy i odwrócić do góry nogami. Należy przy tym uważać, bo biszkopt bezglutenowy będzie się kruszył.  Polać po wierzchu przygotowanym lukrem lub roztopioną czekoladą. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
JAGODOWY TORCIK NA ZIMNO 216

Mieszamy dokładnie, wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy. Wyrównujemy powierzchnię. Galaretka: W ¾ szkl. wrzątku rozpuszczamy galaretkę, zostawiamy do stężenia. Ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ciasto całkowicie stężeje, obkładamy rurkami z czekolady

słodki bratek
Murzynek buraczany 185

łyżeczka przyprawy do pierników 3 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżki śmietany 18 % 80 ml oleju 2 szklanki buraków startych na tarce o dużych oczkach Polewa: 100 g gorzkiej czekolady ok. pół szklanki śmietany 18% Wykonanie: Do miski przesiać i zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do pierników. W drugiej misce ubić jajka, cukier, śmietanę

Pysznie & Pięknie
Deser z serka wiejskiego z ananasem i nutą kawy 155

pachnie niezwykle kusząco. Posiada łagodny i subtelny smak oraz lekko cytrusową nutę.  Jeśli cenicie doskonały smak kawy zerknijcie na ofertę CoffeeNation - klik . Palarnia oferuję też herbaty oraz czekoladę do picia

Di gotuje
Lody na patyku - maślankowo-bananowo-kakaowe 191

Mimo, że pogoda za oknem nie dopisuje, warto na przełamanie zrobić lody, dzisiaj zdrowsza wersja tego przysmaku, wystarczy zblendować banany z maślanką i kakaem, a  na wierzchu polać czekoladą z rozpuszczonego oleju kokosowego i posypać orzechami, jeśli nie macie specjalnych foremek do lodów można użyć plastikowych kubeczków.  Składniki :  lody:  2 szklanki maślanki 2 banany 3 łyżki

zdrowa vege kuchnia
Ciasto jamajka 577

przykryć biszkoptem, napączować biszkopt, rozsmarować resztę kremu i obficie posypać czekoladową posypką. Gotowe ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. *Zamiast posypki można zetrzeć czekoladę

Ala piecze i gotuje
CIASTO SHREK 204

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa

słodki bratek