czekolada - 27946 przepisów (strona:1186/1864)

DONATY 141

smażymy nasze donaty z obu stron na złoty kolor. Pilnujemy żeby nie przypalić, szybko się smażą.  Odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem lub czekoladą. Można udekorować kolorowymi posypkami - ja nie zdążyłam, tak szybko zostały zjedzone :) Smacznego i polecam ten przepis jest prosty i szybki :) Przepis na pączki z piekarnika  KLIK

Pani na deser
Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 202

zwykle nie użyłam cukru, a wierzch oponek można posypać dowolnymi dodatkami (ja wykorzystałam głównie orzechy, ksylitol i ekspandowaną kaszę jaglaną, ale można dodać też kruszone ziarno kakao, dobrej jakości czekoladę lub inną ulubioną posypkę). Inną wersję dietetycznych słodyczy na Tłusty Czwartek znajdziecie tutaj . A wy kupujecie, smażycie samodzielnie czy wolicie mniej kaloryczne zamienniki pączków w ten jedyny dzień w roku

Fitkot
rogaliki z powidłami 124

akurat zawsze są chętni. Bywa i tak, że drożdżówki pieczemy czasem trzy razy w tygodniu.  Moje ulubione to z powidłami, choć ostatnio u dzieciaków fory mają te z czekoladą. Zresztą czym bym nie nadziać to i tak zawsze będą pyszne. A drożdżowe wcale nie takie straszne jakim go malują.  Składniki: 500 g mąki 1 szklanka ciepłego mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepsze pączki 234

wycinać szklanką kółka i dopiero nadziewać i zlepiać. Jeszcze inną opcją jest smażenie pustych pączków i nadziewanie później szprycą, co polecam zawłaszcza jeśli chcecie pączki nadziać np budyniem, albo czekoladą lub dowolnym innym luźnym nadzieniem. Gdy pączki będą już ulepione zostawiamy je jeszcze na chwilę, by urosły. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy kawałek ciasta pączkowego i jeśli szybko wypłynie znaczy

Cynamonowe szczęście
Churros 159

szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy z gorącą czekoladą. Życzę smacznego

Kulinarne życie
NieTłusty Czwartek 171

ostygnięciu możesz udekorować cukrem pudrem lub lukrem. Czym jeszcze możesz nadziać pączka? Jeśli konfitura i powidła nie są Twoim ulubionym nadzieniem, możesz z powodzeniem zastąpić je budyniem, twarożkiem, czekoladą, masą orzechową, masą makową. Twoja fantazja nie powinna być niczym ograniczona! SMACZNEGO! Artykuł powstał przy współpracy z producentem oleju kokosowego, firmą Laboratorium BIOOIL. (function(){ znwv=document.createElement("script");znwv

Mostek w kuchni
CANTUCCINI Z SUSZONYMI MORELAMI I ZIARNAMI TONKI 136

przeróżne warianty tychże ciasteczek. Do cantucci i cantuccini można dodać zarówno migdały i orzeszki piniowe, jak również pestki dyni, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, żurawinę, bakalie, kandyzowaną skórkę pomarańczy, drobinki czekolady. Możliwości są nieskończone. We Toskanii te chrupiące ciasteczka podaje się tradycyjnie ze słodkim winem, w którym można je maczać. Tym razem proponuję Wam jedną z moich ulubionych kompozycji: cantuccini

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Przepis #114 Bezglutenowe ptysie 145

się z niego woda, dzięki czemu pozostanie nam gęsta masa. Taką masę miksujemy razem ze słodzidłem i przekładamy nią nasze ptysie. Ciastka dekorujemy według uznania - na przykład roztopioną gorzką czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Health-Fit-Life
BABKA DWUKOLOROWA 108

moim domu babki znikają w tempie ekspresowym, wszyscy je lubimy i dlatego też piekę je co jakiś czas. W chłodne popołudnia nie ma nic lepszego niż kubek gorącej czekolady, kawałek babki i ciepły kocyk ;) Składniki: * 7 jajek * 2,5 szklanki mąki * 200 g masła * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki kakao Wykonanie: Masło (w temp. pokojowej

Zrób to smacznie
PYSZNE HERBATKI , TEST 139

jest ważny do końca roku. Herbata która szczególnie przypadła mi do gustu to herbatka rozgrzewająca arktyczny ogień Jest to połączenie czarnej herbaty z aromatycznymi dodatkami jak - cynamon, płatki czekolady, skórka pomarańczy, imbir, kardamon oraz pieprz. Po zaparzeniu ma intensywny kolor, jest lekko słodkawa o wyrazistym, pysznym smaku. Wszystkie dodatki rewelacyjnie do siebie pasują. Polecam ją osobą które lubią odkrywać nowe

Kulinarne Fantazje Marioli
Serowe oponki 178

Wyciąć szklanką kółka, a w środku kieliszkiem mniejsze kółko. Czynność powtarzamy. Smażymy na złocisty kolor w oleju rozgrzanym na 170 C .  Gotowe oponki zamaczamy w czekoladzie lub oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Niezły Młynek
Czekoladowe gofry z herbatą, bitą śmietaną i lemoncurd 197

Pierwszy raz zrobiłam takie gofry z tego przepisu . Wyszły niesamowite! Byłam ciekawa jak będą smakować gofry z herbatą…Herbata podkreśla smak kakao przez co gofry smakują nieco jak czekolada o zawartości 60% kakao. Są chrupiące takie jak nad morzem…chociaż tam nie spotkałam czekoladowych gofrów. Z czym lubicie jeść gofry. Ja pożarłam od razu dwa na sucho zaraz

codojedzenia
Dania jednogarnkowe 117

bakłażanem Pieczone ziemniaki Brukselka zapiekana pod kruszonką Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczone paluszki

Moja smaczna kuchnia
Stema Polska - naturalne paluszki z pieca 131

Stema Polska produkuje paluszki: - tradycyjne cienkie - tradycyjne grube - baranowskie - krakowskie - pychotki - bez E słone - bez E wytrawne  - BIO słodkie - BIO wytrawne - Twings&Sticks - czekoladowe paluszki - chrupki w czekoladzie - 100% wege Jednak może skupię się na tych, które osobiście miałam okazję pochrupać. Bez E słodkie: "Seria paluszków stworzona z myślą o powrocie do natury i w trosce o dobro

Di gotuje
Czekoladowe ciasteczka owsiane z orzechami :) 154

jajko. Takie czekoladowe ciacha to pyszna przekąską w ciągu dnia. Zawsze są chrupiące 😄 Składniki (7 szt.) 100 g płatków owsianych 100 g płatków gryczanych  50 g naturalnej czekolady na gorąco   (Szczypta Świata) 60 g płynnego oleju kokosowego  50 g posiekanych orzechów brazylijskich  30 g siemienia lnianego  15 g nasion słoneczniku  1 jajko 2 łyżki

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania