smakowały Tobie i Twojej rodzinie Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciasta – ciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami PROSTA SZARLOTKA
nietylkopasta.plNasze oponki są już gotowe. Teraz wystarczy je tylko posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową – według osobistych preferencji Ja lubię podawać je z sokiem malinowym lub rozpuszczoną czekoladą. Koniecznie dajcie znać, co Wy pieczecie na tłusty czwartek! Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na sałatkę, którą można podać podczas karnawałowej imprezy, polecam tą: Sałatka z paluszkami SURIMI
Okiem Blondynki by McBlondisokiem z cytryny. Dodać mascarpone i kwaśną śmietanę. Wymieszać na gładko. Odstawić do lodówki do schłodzenia na ok 30 minut i nakładać na babeczki. Na wierzch można posypać kawałkami czekolady, plasterkami banana lub posypką cukierkową. Przy czym cukiereczki rozpuszczą się po jakimś czasie i nie ładnie to wygląda. Smacznego
Ze smakiem bez glutenumnie najlepsze są same, ale można je również podawać z dodatkami, jak np. dżem, masło orzechowe czy inne smarowidła... Składniki: 100 g pierników zwykłych (bez lukru i czekolady) 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka mleka 2 jajka 10 szt. daktyli suszonych Radix-Bis 50 g orzechów włoskich Radix-Bis do smażenia: olej kokosowy Radix-Bis szczypta soli Wykonanie: Daktyle zalewamy
Kuchnia MagdaLenyodżywki białkowej Siła roślin ( u nas o smakudzikiej jagody ) -1/2 szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -mrożone maliny -orzechy laskowe -2 kostki gorzkiej czekolady RAW BROWNIE Daktyle namoczyć w gorącej wodzie na 30 minut pod przykryciem (świeżych nie trzeba). Płatki namoczyć w ciepłej wodzie tak aby pochłonęły jak najwięcej wody (jeśli jest za dużo
Candy Pandasdżem. Zawijamy jak knedle i formujemy kulki. Układamy na blaszce. 7. Wierzch pączków smarujemy mlekiem. 8. Pieczemy ok. 15 min do lekkiego zarumienienia. Przestudzone pączki można udekorować lukrem lub czekoladą SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaciastka mogą być zbyt twarde, gotowe studzimy, następnie nakładamy dość grubo masę kokosową i dociskamy drugim ciastkiem, można jeść od razu lub zostawić, żeby bardziej zmiękły, można dodatkowo polać czekoladą
KUCHNIA POLSKAWYMIARY BLACHY: 36cmx25cm BISZKOPT: 50g gorzkiej czekolady 1/2 szkl mleka 140g cukru 150g mąki 1 jajko 1/4 szkl oleju 1/2 szkl śmietany (18%) 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: 1.Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku, odstawić do wystygnięcia. 2.Jajko utrzeć z cukrem, dodać olej i śmietanę. 3.Dodać wystudzone mleko, ciągle ubijając, dodać mąkę, proszek do pieczenia
Dziś Ja gotujewymieszać. Następnie dodać przesiana mąkę z proszkiem i sodą oraz dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Smażyć i podawać z ulubionymi dodatkami np. syropem klonowym, owocami, frużeliną lub czekoladą. Smacznego
Słodka Strefanazwa sama mówi za siebie. Puszysty biszkopt z jabłkami o cytrynowej nucie pod pierzynką z bitej śmietany smakuje po królewsku. W dodatku łatwy w przygotowaniu i można go posypać czekoladą. BISZKOPT : 5 dużych jajek 1/2 szklanki cukru 2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/3 szklanka mąki pszennej ( 200 g ) MASA JABŁKOWA : 1- 1/5 kg jabłek 2 łyżki
Kulinarne Fantazje MarioliMąż próbował piwa Chang, ale jakoś nie podpasowało :) 11) Z deserów koniecznie spróbujcie mango sticky rice- deser obłędny, który pokochałam całym sercem. Niech się schowają serniki, torty i najlepsze czekolady- nie wierze, że to napisałam! :D Ale tak jest, zjadłabym znowu! :) Woda kokosowa- naturalny izotonik :) Zielona herbata z mlekiem :) Mai Thai Herbata czarna z mlekiem :) Poniżej na zdjęciu
Czerwona Porzeczkasmakuje wybornie. Od kilkunastu dni moje poranki dzięki niej są przepyszne i napełniają mnie pozytywną energią. Kawa ta ma bardzo dobrze zrównoważony smak. Można w niej wyczuć nutę czekolady, kakao oraz delikatną słodycz, którą równoważy niewielka kwasowość. Jak na ten moment - ideał. Możecie ją dostać w sklepie xCafe . Wracając do przygotowywania kawy. Ja swoje espresso parzę w zaparzaczu ciśnieniowym
MamaOskarkacukru, ½ szklanki mleka, 150g masła, ½ łyżeczki soli, 1 jajko, 2 żółtka, DODATKOWO: 1 żółtko+1 łyżka mleka do posmarowania pączków, Nadzienie np. marmolada, gesty dżem, powidła śliwkowe, nutella, czekolada, ugotowany budyń, Przygotowanie: Do ciepłego mleka wkruszamy drożdże. Dodajemy 1 łyżkę cukru i 4-5 łyżek mąki. Mieszamy dokładnie do połączenia, aby nie było grudek. Powinniśmy otrzymać gęsty roztwór (o gęstości
Swojskie jedzonkodaktyli, moje ulubione jabłka odmiany szara reneta, skórkę z pomarańczy i mielone orzechy z migdałami. Lepiej wyjść chyba nie mogło Jeśli lubicie makowiec z polewą – możecie użyć gorzkiej czekolady (ciasto i tak jest słodkie, więc nie ma potrzeby dodawania przesłodzonej polewy ;)). Makowiec japoński bezglutenowy i bez cukru 200 g mielonego suchego maku 250 ml wody 70 g ksylitolu
Fitkotsztuk "XL", cukier 1 szklanka, olejek waniliowy 1 łyżeczka, twaróg półtłust zmielony 1,5 kg, budyń wanilioiwy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, marcepan w czekoladzie 150 gram forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka) jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości
W Mojej Kuchni Lubię