czekolada - 27946 przepisów (strona:1197/1864)

WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym 110

garnku wymieszać margarynę, cukier, wodę i kakao. Zagotować na małym ogniu. Od momentu zagotowania gotować przez półtorej minuty, cały czas mieszając. Wystudzić. Ciasto przełożyć kremem. Górę ciasta polać czekoladą. Schłodzić w lodówce. Smacznego! Wskazówki. Użyłam kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 19 na 19 centymetrów. Ciasto przed dodaniem mąki może wydawać się gęste, ale takie powinno być. The post

mecooks
Tort w 30 minut, jak to zrobić? 146

masą biszkopty. Masło roztapiamy i dodajemy kakao z pudrem, mieszamy dokładnie i mamy polewę czekoladową. Na wierzchu  układamy  murzynki i wciskamy  batoniki, po ułożeniu całość polewamy czekoladą. Następnie przy pomocy pędzla lub szpatułki, smarujemy polewą  dookoła boki  naszego  tortu. Wierzch ciasta ozdabiamy kolorowymi pastylkami, żelkami, posypką i innymi  słodyczami. W międzyczasie na waflu

chleba naszego
Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan 179

ciacho marchewkowe stało się moim ulubionym. Urozmaicam je na różne sposoby, czego dowody znajdziecie na blogu: ciasto marchewkowe z polewą ciasto marchewkowe z polewą czekoladową ciasto marchewkowo-piernikowe z czekoladą tort marchewkowo-piernikowy z kremem  babeczki marchewkowe   Natomiast dziś zapraszam Was na jego kolejną wersję, tym razem w nieco świątecznej odsłonie. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec domowy 167

około 14 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, ciasto smarujemy mlekiem i pieczemy około 30/ 35 minut. Upieczony i zimny makowiec posypujemy cukrem pudrem, lukrujemy lub polewamy czekoladą, co lubicie :) Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 2015

gotowanej kapusty Tarte buraczki Warstwowa sałatka z tuńczykiem Korzenne tiramisu Domowa zacierka Prażone orzechy włoskie Bombki z mleka w proszku Trufle z masy kajmakowej i herbatników Bezy z czekoladą Szybki kompot z jabłkami Pierogi ruskie

W Moim Magicznym Domu
Sernik chałwowy z kajmakiem. Przepis krok po kroku. 178

śmietanką.   Gotową polewą polej sernik i posyp prażonymi płatkami migdałów.     SMACZNEGO!   Przepis na inny mój sernik znajdziesz tu: Sernik z białą czekoladą i wiśniami   Więcej inspiracji znajdziesz na moim IG: @bogusia_kuron   Artykuł Sernik chałwowy z kajmakiem. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Mazurek bezglutenowy - wersja podstawowa 224

wymiarach ok. 36cm x 22 cm): 125 g mąki kukurydzianej 125 g skrobi ziemniaczanej 250 g cukru 250 g miękkiego masła 4 jajka  Składniki na polewę czekoladową: czekolada gorzka 100 g 100 ml mleka 15 g masła 2 łyżki cukru oraz bakalie do przyozdobienia mazurka, ja użyłam migdałów oraz kulek cukrowych   Wykonanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy

Kawa z mlekiem
Łaciaty przekładaniec 547

ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Świąteczne babeczki 214

drugim naczyniu wymieszać suche produkty (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier waniliowy). Przesypać suche produkty do mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Do babeczek można dodać posiekaną czekoladę, orzechy, pokrojone na małe kawałeczki żelki i draże – ponownie wymieszać. Foremki napełnić masą do 2/3 ich wysokości i piec 25 minut w 180 stopniach. Przed udekorowaniem babeczki należy wystudzić

KuchniaWeDwoje.pl
Donaty z serowo-truskawkowym nadzieniem 187

Otóż środek mięciutki i puszysty niczym biszkopt, a skórka złocista i chrupiąca. Upieczone donaty koniecznie musimy czymś osłodzić, najprościej posypać cukrem pudrem i podać z dżemem, konfiturą, serkiem, rozpuszczoną czekoladą, syropem klonowym, ogranicza was tylko wyobraźnia.     Do przygotowania około 35 donatów potrzebujemy:   2 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oliwy 1 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka

Jadło i czytadło
Placuszki bananowo-orzechowe na bazie maślanki 104

daktyle, morele. Jest w nich naturalna słodycz owoców – nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny. Wszystko obowiązkowo posypać cukrem pudrem albo kleksami gorącej czekolady z dodatkiem wiórków kokosowych, bitą śmietaną. Tak powstanie ciepły deser. Takie placuszki to danie, które możemy jeść na słodko lub jako pożywne śniadanie z dodatkiem owoców. Składniki: 3 szklanki mąki

Zasmakuj Kuchni
Kulinarne prezenty na Święta 2017 182

dać niemal każdemu, bez względu na stopień zażyłości. Dobre będą na każdą okazję - na Mikołajki, imieniny lub Gwiazdkę. Do tej kategorii zaliczam: słodycze - wystarczy w wyszukiwarkę wpisać hasło "Czekolady na prezent", aby otrzymać kilka stron linków do firm oferujących elegancko konfekcjonowane słodkie upominki - idealne pod choinkę. Ceny w zależności od firmy i wybranych produktów zaczynają się od kilkunastu złotych. herbaty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Batoniki jaglane. 166

bliźniaki. A może nie - spróbujcie najlepiej obu przepisów i oceńcie. Myślę, że równie dobrze mogą wypaść eksperymenty z innymi zbożowymi składnikami z dodatkiem różnego rodzaju suszonych owoców, orzechów, czekolady itd.. Ważne, by zastosować podobne proporcje jak w moich przepisach, bo te są wielokrotnie przetestowane. Próbujcie własnych wersji! W taki sposób otrzymacie coś, co jest jednocześnie ciasteczkiem, jak i energetyczną

zadanie-gotowanie
Kruche ciasteczka 160

Kruche ciasteczka idealne do kawy lub herbaty. Można je polać czekoladą, polukrować lub ładnie udekorować. Z podanej porcji wyszły mi trzy duże blaszki ciastek. Kształty można wycinać dowolne. U mnie tym razem gwiazdki. Przechowywać można w szklanym słoju lub metalowej puszce. Uwielbiam takie domowe ciastka. Polecam! Składniki  250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 250 g masła

O kuchni z uczuciem
Przepyszny wegański deser - krem waniliowo-czekoladowy :) 236

orzechowego (Propharma) 40 g cukru kokosowego  50 g gęstego mleczka kokosowego (górna część z puszki) 1 łyżka manny kokosowej (Propharma) 2 czubate łyżki kakao  Dodatki: starta gorzka czekolada oraz wiórki kokosowe Przygotowanie: Kaszę opłukaj pod bieżącą wodą, następnie podpraż (ciągle mieszając) w garnku do momentu wydobycia się lekko orzechowego aromatu, ok. 5 minut. Kolejno zalej 350 ml wody

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania