czekolada - 27946 przepisów (strona:1200/1864)

Kulki mocy z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i chia 158

kulki układamy na talerzyku i wkładamy do lodówki. Po dwóch godzinach są już gotowe! Do masy można dodać ulubione bakalie. Kulki można obtoczyć w kakao, wiórkach kokosowych czy polać czekoladą. Kolejny przepisy na power balls i inne zdrowe smakołyki niedługo

Moja smaczna kuchnia
Pora na Piernik Staropolski 153

tylko jedną blaszkę ciasto pieczcie jedno po drugim.) Wystudzone blaty przełóżcie ulubionym dżemem. Owińcie papierem i równo obciążcie.  Zostawcie na 3 dni w chłodnym miejscu. Później polejcie rozpuszczoną czekoladą, albo lukrem.  Lukier (cytrynowy) 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki wrzącej wody, lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny, albo pomarańczy.   Wszystko wymieszać dokładnie na gładką pastę. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Warstwowy koktajl z syropem z czarnego bzu i kilka słów o miodowej trufli 194

spróbować batonu Trufla Miodowa . Po prostu słodkie niebo Osobiście próbowałam go dopiero pierwszy raz, ale… na pewno nie ostatni Baton tworzony jest ręcznie z najlepszej belgijskiej czekolady 70%. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza najlepszej brandy oraz naturalnemu polskiemu miodowi. Wspaniały deser, który idealnie sprawdzi się również w formie prezentu. Warto zaskoczyć bliskich lub przyjaciół

Słodkie okruszki
Pierwszy tchnienie Świąt. I ciasteczka marcepanowo-cytrynowe 132

przez 12-14 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! W oryginale takie ciasteczka nazywają się specier ; Duńczycy przygotowują miliony wariacji na ich temat: cytrynowe, waniliowe, z lukrecją, czekoladą czy czym tylko chcecie. Są świetne, bo można eksperymentować ze smakami, a szansa, że się nie udadzą, jest naprawdę nikła. Przepis dodaję do akcji

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa czekolada bez cukru 175

oleju kokosowego  - 1/2 szklanki kakao  - 5 łyżek amarantusa  - 1/2 szklanki orzechów włoskich - 3 łyżki syropu klonowego - wszystko to z czym macie ochotę zjeść czekoladę  ☺ Przygotowanie: Olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Wlewamy do pojemnika, wkładamy na kilka godzin do lodówki

Szkrab Je Sam
Rogaliki twarogowe z kremem czekoladowym 243

jedną wałkujemy na ok 0,5 cm, formując koło.  Dzielimy na trójkąty i wykładamy nadzienie tak jak tutaj (klik).  Pamiętajmy, aby dokładnie zlepić końce, zapobiegnie to wypłynięciu czekolady.  Piekarnik nastawiamy na 200 stopni góra dół. Pierniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gorę smarujemy żółtkiem rozmieszanym z odrobiną mleka.  Pieczemy przez 20 minut, do delikatnego

Kuchnia od dwojga
Ciasto marchewkowe z rodzynkami i orzeszkami piniowymi (Mini plumcake alle carote con pinoli e uvetta) 138

muffiny. Ciasto pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą lub cukrem pudrem. **** PRZYGOTOWANIE In una ciotola setacciate la farina con il lievito per dolci e un pizzico di sale; successivamente aggiungete l'uvetta e i pinoli. Montate il burro ammorbidito

La grande e la piccola cuoca
rogale doskonale 638

minut. Powtórzyć czynność 3-4 razy. TAK JAK Z CIASTEM FRANCUSKIM Gotowe ciasto rozwałkować w kształcie koła,pokroić radełkiem-nożykiem na trójkąty. Można włożyć coś do środka ,czekoladę ,nutelle ,lub pozostawić puste. Zawinąć rogaliki ,ułożyć na blaszkę ,pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte smarować rozbełtanym żółtkiem ze śmietanką . Piec w nagrzanym piekarniku w 200 ° C przez około 20 minut. Druga partia szybciej

w mojej kuchni
3 aromatyczne przepisy. I kilka słów o pojemniku na przyprawy. 172

Jesień, to czas w którym zawsze sięgam po moje ulubione przepisy z aromatycznymi przyprawami takimi jak cynamon, przyprawa do piernika, anyż. Ciasta, ciasteczka, kakao, gorąca czekolada… nie ma nic przyjemniejszego. Przyprawy królują w mojej kuchni. Nie wyobrażam sobie bez nich żadnego dania czy wypieku. Mam ich naprawdę dużo Dlatego tak dbam o organizację w kuchni i cenię różne pomocne

Słodkie okruszki
CIASTKA JAGLANE 194

ciasteczka z użyciem płatków jaglanych, niezwykle kruche i smaczne.       SKŁADNIKI 1,5 szkl. płatków jaglanych , ½ szkl. cukru, 1/3 szkl.  posypki lion (można zastąpić posiekaną mleczną czekoladą), 125 g masła lub margaryny, 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wiórek koksowych, mąka kokosowa WYKONANIE Masło rozpuszczamy, studzimy. Płatki mieszamy w misce z wiórkami kokosowymi, proszkiem

słodki bratek
Ciasto biszkoptowe serowo-kawowe z bałym jabłuszkiem 115

prostu do lodówki. Sprawdzaj ! Aby nie zgęstniała w naczyniu! Dolny blat biszkopta nasmarowałam Białym Jabłuszkiem- tak smakuje Niebo na 100%.  Gwarantuję! Mus jabłkowy na bazie białej czekolady z nutką cynamonu. Ambrozja! NA to wyłożyłam połowę, większą połowę masy serowej, wyrównałam. Przykryłam drugim blatem, który nasączyłam zimną kawą i wyłożyłam resztę masy. Wstawiłam ciasto na noc do lodówki

Z Kuchni Do Kuchni
Ciekawostki kulinarne: dynia 163

piękną cerą – niszczy wolne rodniki i utrzymuje wilgotność skóry.  Przepisy z dynią w roli głównej (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Chleb dyniowy Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie Dżem dyniowo-pomarańczowy Kremowa zupa dyniowa Zupa z dyni i soczewicy Aromatyczna dynia hokkaido z pieca

My Chcemy Jeść
Kawowy creme brulee 183

śledzi dokładnie bloga wie, że jestem wielką fanką kawy i czekolady . Creme brulee to arystokracja wśród francuskich deserów, niby prosty a czasem bywa kapryśny,  wiele osób twierdzi, że to czasochłonny deser a wcale tak nie jest , robi go się w kilka chwil, wymaga co prawda delikatności i wyczucia, nie lubi pośpiechu, piecze się go  w kąpieli wodnej

Wanilia i Kardamon
Kokosowo-bananowy budyń jaglany z karmelizowanym ananasem 188

jest bardzo prosty w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować według własnych zachcianek. Ze wszystkimi dodatkami smakuje wspaniale, a może to być gorący sos malinowy, jabłko z cynamonem lub czekolada. Mnie tym razem zamarzyła się egzotyka, pewnie przez niską temperaturę i wiatr za oknem, stąd mój deser ma smak kokosa, banana i ananasa ze słodką nutą wanilii. Macie ochotę

Smakowity Blog Kulinarny
piernik z bogatym nadzieniem 130

zrobi się chłodniej dla mnie to czas, żeby wystartować z piernikami. Choć latem też je jadamy, nie czekamy do Świąt. Dla mnie doskonały piernik musi mieć domową polewę, nie czekoladę. Temu dodałam bogate wnętrze- powidła, kakao, orzechy i bakalie moczone w rumie. Ależ to było dobre! *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 150 g masła 3 łyżki kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania