temu. Nie mam pojęcia, dlaczego akurat o nim pomyślałam, ale stwierdziłam, że będzie to doskonały przepis. Zaraz potem wymyśliłam temat: jesień . A potem poszło już gładko: kasztany, karmel, jarzębina, czekolada... Nie musiałam się nawet wysilać; zanim wróciłam do internatu, miałam już cały plan, wszytko pasowało do siebie idealnie. Oczywiście, przed egzaminem jeszcze kilka razy delikatnie koncepcję zmieniłam, to dodałam, tamto
Pożeraczka, czyli raz adobrzewaniliowy, mleko w proszku oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy na chwileczkę do lodówki, żeby zgęstniało. Przełożenie ciasta: biszkopt - masa - biszkopty nasączone kawą - masa - biszkopty nasączone kawą - masa - starta czekolada
Cukiernia Pychotkidowolne kształty lub teksty. Ten gadżet z całą pewnością urozmaici moje domowe wypieki. Wałek oprócz swojej podstawowej funkcji ozdabiania ciasteczek może również posłużyć do odbijania wzoru np na czekoladzie czy masie cukrowej:) Za jednym razem można przygotować i od razu udekorować nasze ciasteczka, co pozwala zaoszczędzić czas, kiedy musimy dekorować tradycyjne ciastka. Wałek wykonany został z solidnego drewna
Zrób to smacznieciasteczka, czy ja je w ogóle pamiętam? Bo w sumie to bym mogła takie zrobić. Patrze na niego tak z ukosa: jak to nie ma zamówienia na nic z czekoladą, tylko tak dobrowolnie ciasteczka? Czyżby mąż szykował się na dietę jakąś? Okazuje się, że szykuje sobie alternatywę do kawy, ponieważ kawę pije tylko gdy pod ręką jest coś słodkiego
RelaxtimeZainspirowana przepisem braci Flynn z "The Happy Pear" stworzyłam przepyszne muffiny. Posmakują wszystkim wielbicielom orzechów i czekolady. Muszę przyznać, że nie są one tanie, ale wciąż ekonomiczniej przyrządzić takie cudeńka domowych warunkach niż zakupić jakiekolwiek ciastko w kawiarni. Z moich obliczeń wynika, że koszt przygotowania jednej domowej babeczki nie przekracza 3 zł. Takich słodyczy próżno szukać we wszelkich restauracjach
Jeść, by żyć w zdrowiudużego ruchu w interesie i mogę powoli wejść na wysokie obroty, bez szoku pomiędzy szkolnymi a zawodowymi wymaganiami. Tymczasem, po tych wszystkich musach, polewach lustrzanych, psikaniu ciast czekoladą i dopasowywaniu niepasujących do siebie smaków, zapragnęłam czegoś prostego; domowego . Natchnęły mnie koleżanki blogerki i temat na dzisiejsze wspólne gotowanie: ryż z marchewką . Kojarzy się zdecydowanie wytrawnie, nieprawdaż...? Ja jednak poszłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMoże dla odmiany zaserwować babkę jogurtową ? Jej przygotowanie zajmuje znacznie mniej czasu niż tradycyjnych babek drożdżowych, można ją wzbogacić przeróżnymi dodatkami np. skórką cytrynową lub pomarańczową, rodzynkami, drobno posiekaną czekoladą lub suszoną żurawiną, polać polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem Składniki jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka naturalnego jogurtu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasezonie uzbroić się w nią i zaprezentować Wam dużo przepisów na smaczne, zdrowe i proste domowe lody. Do podania świetnie będzie pasowała wegańska bita śmietana , wiórki kokosowe, starta gorzka czekolada, ale również możesz podać je bez dodatków. Artykuł Lody mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanłyżeczki, wiśnie mrożone 1/2 opakowania, woda 1 szklanka, kisiel wiśniowy 1/2 opakowania, cukier 2 łyżki, śmietana 30 % 330 ml, śmietan fix 1 opakowanie, cukier puder 2 łyżki, czekolada grzybki 20 dag szpinak drobny mrożony odmrozić na drobnym sitku, odsączony z wody wsypać do pojemnika, dodać jajka, cukier, olej i mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach dodać mąkę
W Mojej Kuchni Lubięquiche? Tarta to wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp. Czasami, głównie to wytrawne nadzienie, wiązane jest masą śmietanowo-jajeczną. Quiche natomiast pochodzący z Alzacji i Lotaryngii to zawsze placek z ciasta kruchego lub francuskiego, zawsze
Słodki Kompromiskuchenny recykling". Nie jest typowym ciastem na białkach, które wychodzi mocno puszyste i trochę suche. Przypomina brownie, chociaż tylko trochę, bo nie jest aż tak wilgotne (i nie zawiera czekolady, tylko karob ;)). Myślę, że to ciasto fajnie skomponowałoby się też z jakimś domowym, lekko kwaśnym dżemem. Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 6 białek
FitKotszklanki zimnej wody 2 szklanki mleka w proszku Do nasączenia: 3 łyżki kawy cappuccino ¾ szklanki gorącej wody Do dekoracji: 250 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru płatki białej czekolady Wykonanie biszkoptu: Białka ubiłam z dodatkiem soli na sztywną pianę. Następnie partiami dodawałam cukier i po jednym żółtku. Kolejne żółtko wbiłam po tym kiedy poprzednie dobrze wmieszało się
Kuchnia u Krysirogalika robią się warstwy tak, jak ciasto było zwijane. Rogale są bardzo puszyste i doskonale nadają się do nadziewania czy to marmoladą (część moich tak właśnie potraktowałam), czy to czekoladą. Rogaliki możecie upiec solo, oddzielnie na dużej blaszce. Ja część z nadzieniem tak piekłam. Za to te bez nadzienia, ułożyłam dość ściśle na blaszce tak, aby się delikatnie zeszły
Mieszam w GarnkuKiedyś przygotowałam dla Was domowe kulki bounty na bazie gorzkiej czekolady, śmietany i słodkiego mleka skondensowanego. Dzisiaj chciałabym zaprezentować wersję bez laktozy, czyli z użyciem mleczka kokosowego oraz oleju kokosowego i bez sztucznych składników. Poniższe batoniki są bardzo smaczne i najlepiej smakują podane prosto z lodówki :) Składniki na 12 sztuk: biała masa 2 opakowania wiórek kokosowych
Ugotowaćwafle, 2 szkl. mąki, pół szkl. cukru,pół szkl. oleju, śmietanę 18% 330ml, łyżeczkę proszku do pieczenia. W mikserze rozrabiamy ciasto i napełniamy wafle do połowy, można dodać czekoladę... Na blachę do pieczenia wykładamy napełnione wafle i pieczemy 25 minut w 180 st.C Ciasto ładnie wyrośnie, jeżeli są jakieś wafelki uszkodzone, to ciasto wypłynie... Po upieczeniu studzimy, potem
chleba naszego