czekolada - 27946 przepisów (strona:1215/1864)

Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 3 164

szybkich pociągów Shinkansen po drodze na górę Fuji. Kioto – Wagashi, deser z pasty z czerwonej fasoli. Herbaciarnia Ippodo. Kioto  – herbata Matcha w formie pasty (konsystencja roztopionej czekolady). Herbaciarnia Ippodo. Fukuoka  – herbata Fukamushi Sencha (japońska herbata liściasta o delikatnym smaku). Restauracja Ume no Hana, dzielnica Tenjin.   Shizuoka  – herbata Fukamushi Sencha z mini ciasteczkiem

Kuchcik gotuje
Lato owocowych inspiracji - warsztaty kulinarne 194

studio kulinarne, które jest prowadzone przez przesympatycznych Włochów. Chętnie tu przychodzę, bo atmosfera jest super i zawsze wspólnie upichcimy coś baaardzo pysznego. W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Gruszkowy mus z czekolada Włoską bezę z owocami Kawowe semifreddo z nugatem Parfait z nektarynek Moim numerem jeden i zdecydowanym faworytem warsztatów zostało kawowe semifreddo. Generalnie semifreddo, czyli lodowy deser jest rewelacyjnym daniem

Kulinarne przygody Gatity
WAFEL SNICKERS (wegański, bez cukru) 148

namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych orzeszków ziemnych III warstwa: 100 g płatków jaglanych 100 ml gorącej wody 60 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 50 g czekolady (u mnie gorzka) Dodatkowo: 4 duże wafle Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Lody kajmakowe z czekoladą 183

Mimo iż w tym roku lato nie za bardzo nas rozpieszcza zrobiłam domowe lody o smaku kajmakowym z dodatkiem czekolady. Do zrobienia lodów potrzebne są tylko 3 składniki. Samo zrobienie lodów trwa krótko, najdłużej to trzeba czekać na zamrażanie. Jednak uwierzcie, że warto. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 30% 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 510g 50 g micro kropli czekoladowych

Ala piecze i gotuje
Czekoladowy chlebek truskawkowy 207

dodatek do dzisiejszej dozy czarnego trunku, na podwieczorek :) Jutro z kolei uraczę się nim jako przekąską na drugie śniadanie w pracy :) Czekoladowy chlebek truskawkowy wypiekałam w ramach fejsbukowej akcji Czekolada i kakao - tego zawsze mało! organizowanej przez Ciasto na niedzielę . Składniki na mniejszą keksówkę o wymiarach LxWxH: 25x10x7 cm: 2 jaja - duże  "L" 1/2 szkl. cukru - ciasto będzie wtedy

Grunt to przepis!
Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) 181

przeciskamy przez praskę do czosnku ;) Do wysokiej szklanki przelewamy mus z nektarynki, powoli wlewamy mleko, a następnie kawę i sok z limonki. Górę dekorujemy bitą śmietaną i opcjonalnie czekoladą. Podajemy od razu. Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) Tą kawę posłodziłam, bo zrobiłam mocną. A ogólnie na temat mądrego słodzenia poczytasz na: www.uczymyjakslodzic.pl

Kolorowy Przepisownik
Batony – Dobra Kaloria (Kubara) 947

wyczuwalny, jednak kakao ma tutaj swoje lekkie nuty goryczki. W tej wersji było mnóstwo dużych kawałków orzechów. Po spróbowaniu od razu w nasze kubki smakowe uderza siła jakby gorzkiej czekolady z delikatną goryczką, gdzie obecność daktyli nadaje cudownego aromatu przypalonego cukru. Do tego wszystkiego chrupiące cząstki sprawiają, że jest co porządnie przegryźć. Błękitny - kokos&orzech: Na następny dzień

Candy Pandas
Masło orzechowe active arachidowe/mix orzechów crunchy - Primavika 175

jest pokaźna a samo masło jest tak cudowne, że możemy przymknąć na to oko. Przepyszna kanapka z masłem orzechowym active i syropem daktylowym <3 Czekoladki z gorzkiej czekolady nadziane masłem orzechowym active mix orzechów  Ocena: 6 pand

Candy Pandas
Personalne musli od mixit.pl 147

przypalone ziarno z jakby lekko słodkimi nutami. Gdyby były dostępne w sklepach to na pewno byśmy je nieraz kupiły :D Nasiona konopi: dlaczego te nasiona wybrałyśmy? Jadłyśmy kiedyś czekoladę Zotter z nugatem konopnym i byłyśmy ciekawe jak wypadną te ziarenka solo. Ten ciekawy roślinny smak był tutaj wyraźnie obecny, taki inny i niespotykany, że aż intrygujący i bardzo nam smakował

Candy Pandas
Deser sojowy o smaku gorzkiej czekolady - enerBio (Rossmann) 118

chęcią owe desery przyjęłyśmy, zwłaszcza po dobrej ich recenzji u Ani ( recenzja Ani ). Przekonajcie się, którą opinię my podzielamy ;)  bez certyfikatu Nazwa: Deser sojowy o smaku gorzkiej czekolady Firma: enerBio Skład: woda, cukier trzcinowy**, ziarna soi 7%**, skrobia ryżowa**, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4%**, sól morska, substancje zagęszczające: E412 guma guar**, karagen. **z upraw kontrolowanych ekologicznie

Candy Pandas
Orkiszowo-żytnie bułeczki pandy z czekoladowym nadzieniem (bez laktozy, cukru białego) 118

następnie 10 minut na „dół”. Gdy bułeczki ostygną całkowicie należy namalować oczy jogurtem greckim gdy od razu zostaną zjedzone, jeśli mają przeżyć trochę dłużej lepiej użyć lukru lub białej czekolady :) * Uwaga!: Jeśli nie macie ciepłego kąta w domu to zagotujcie trochę wody w garnku, wyłączcie gaz, ułóżcie na nim cienką deseczkę do krojenia a na niej miskę z ciastem przykrytą

Candy Pandas
Batony proteinowe - Raw energy (Bombus) 163

tutaj orzeszki i ich delikatną gorycz, która super hamuje nadmierną słodycz daktyli. z ziarnami kakaowca: w tym przypadku od razu czujemy zapach gorzkiego kakao jak po otwarciu dobrej gorzkiej czekolady. Struktura jest nieco bardziej zbita od poprzedników ale w ustach rozpuszcza się gładko. Tak jak w dwóch wcześniejszych wersjach słodycz daktyli wysuwała się na pierwszy plan tak tutaj główne skrzypce

Candy Pandas
Raw batony brownie Migdały&Rodzynki / Malina&Goji - Pulsin 133

Również jest zbity, jednak też lepki i bardziej wilgotny z widocznymi owocami na powierzchni. Zapach gorzkiego kakao występuje wraz z kwaśnym aromatem malin co ostatecznie przypomina zapach bardzo gorzkiej czekolady. Tutaj również na pierwszym planie podczas jedzenia czuć kakao wraz z kwaśnymi malinami (Angelika przepada za tym właśnie połączeniem!). Goji również gdzieś się przewijają ale nie są bardzo intensywne oraz

Candy Pandas
„Tort” brownie z pralinami i karmelizowanymi orzechami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 181

można uformować pralinki. Kuleczki wstawić do lodówki na kilka godzin. Brownie po ostudzeniu wyjąć z formy odcinając je nożem od brzegów tortownicy. Praliny przylepić do brzegów za pomocą rozpuszczonej czekolady. KARMELIZOWANE ORZECHY Do małego garnuszka z nieprzywierającą powłoką wsypać cukier kokosowy, dodać wodę i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Należy sprawdzić czy karmel jest dobry

Candy Pandas
Zapiekane pyszności pod bezową pianką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 126

jeszcze ciasto drożdżowe z tym słodzikiem 😄 Składniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżeczce Tagatesse ciągle ubijając

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania