przekładamy do foremki. Pieczemy ok 2 godzin. Patyczek powinien być suchy jeśli ciasto jest upieczone. Studzimy ciasto 30 minut w formie a potem na kratce. Ja chciałam je udekorować czekoladą ale z racji choroby córki i braku czasu nie zrobiłam tego. Okazało się, że brak dekoracji w niczym nie przeszkadza, ciasto samo w sobie jest wręcz zachwycająco pyszne!!! i zadziwiająco
Dzieje kuchennej WiewióryDziś zapraszam Was na jaglane kluski leniwe z dodatkiem czekolady...a dodatkowo z musem jabłkowym. Dla mnie pycha... a dla Was? Zapraszam! Składniki; 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 łyżki nutelli (kremu czekoladowego) 20 dag twarogu półtłustego lub tłustego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 cukier waniliowy 4 jabłka cukier do musu według
Radość kipiąca uśmiechem.owocami świeżymi, bądź mrożonymi i dodatkowo obsypać odrobiną cukru pudru, dodatkowo udekorujcie ją listkami mięty (ja akurat dzisiaj nie mam w domu ehhehe). Roladę można też polać np. gorzką czekoladą. Jeśli chcielibyście podać swoją bezową roladę z nadzieniem jagodowym, na takich pięknych talerzykach, jak te na fotografiach, to kupicie je w sklepie aTab . To talerzyki z porcelany. Są bardzo dobrej
SMYKWKUCHNIbananem i pomarańczą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami i kokosem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Suszone plastry pomarańczy Woda ogórkowo - cytrynowa Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Naleśniki z serem, jogurtem
Moja smaczna kuchniaMój pierwszy blok czekoladowy jaki zrobiłam i jadłam 🙂 Wyszedł naprawdę super 🙂 Uwielbiam czekoladę z całymi orzechami, a więc nie mogła się oprzeć i musiałam dodać mnóstwo różnego rodzaju orzechów. Czas wykonania: 30 min (+ minimum 3 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 – 20 plasterków (forma 22 cm x 9 cm) Składniki: 250 g mleka
KuchniaWeDwoje.plnaleśniki czekoladowe zabierałam się już od dłuższego czasu. Uwielbiam słodkości, a przede wszystkim dobrą czekoladę – moja słabość:) W końcu pewnego pięknego dnia powstało takie pyszne cudo – Czekoladowe naleśniki z delikatną śmietanową masą 🙂 Dodatkowo wszystko polane domową konfiturą z malin – palce lizać! 🙂 Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 12 naleśników Składniki: Naleśniki czekoladowe
KuchniaWeDwoje.pldrugie śniadanie albo sodki podwieczorek. Robi się je błyskawicznie i niesamowicie uzależniają! Gwarantuję, że będziecie chrupać jedno za drugim. Świetnie smakują oprószone cukrem pudem albo np. moczone w gorącej czekoladzie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 250 g * cukier puder – 45 g * miękkie masło – 17 g * jajko – 2 szt * wanilia – 1 laska * smalec do smażenia * sól
Ostra na SłodkoKokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym 8. Klasyczne ciastka owsiane z czekoladą The post Najpopularniejsze przepisy w 2016 appeared first on Cooking for Emily
Cooking for Emilymuffinek marchewka - 2 szklanki startej płatki owsiane - 2 szklanki mąka pszenna - 2 łyżki orzechy włoskie - 100 g masło - 2 łyżki jajko - 2 szt mleko - 1 szk biała czekolada - 50 g Etap I - Marchewka Zetrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach Etap II - Płatki owsiane W wysokim naczyniu zblenduj płatki owsiane na drobny pyłek. Etap III - Mieszanie Za pomocą łyżki zmieszaj
Wylizany Rondelbyć brązowy pół szklanki mąki pszennej kilka kropel aromatu według uznania dwa jaja 400-500 gram płatków owsianych błyskawicznych 3/4 kostki miękkiego masła bakalie według uznania troszkę posiekanej gorzkiej czekolady pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko razem wyrobić. Formować małe ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor
Pysznie & Piękniepamiętacie smak bloku czekoladowego z PRL-u na bazie masła i mleka w proszku? Uwielbiam ten smak i czasami robię taki. Jednak tym razem użyłam takiej właśnie domowej czekolady do mazurka. Do tego dwie garście bakalii i klasyczna polewa. Wyszło przepysznie. Składniki: na ciasto
Pysznie & PięknieSmak PRL-u to czekolada z dodatkiem mleka w proszku. Pyszna ponad czasowa słodycz u mnie z dodatkiem amarantusa i fig. Składniki: 1 kostka masła (200g) 3-4 łyżki wody 3-4 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 paczka amarantusa ekspandowanego 6-7 suszonych fig 1-2 szklanki mleka w proszku Wykonanie: Masło, wodę, kakao, cukier zagotować
Pysznie & Pięknieszklanka cukru pół szklanki wody 6 łyżek kakao 200 g masła 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek kajmak w puszce na polewę: 200 g gorzkiej czekolady 75 g masła 3 łyżki kajmaku Wykonanie: Cukier, wodę, kakao, masło podgrzewać w rondelku na małym ogniu i co jakiś czas mieszać aż do rozpuszczenia i połączenia się składników
Pysznie & Piękniedelikatnie, acz dosadnie, określono w opisie nowego wydania jej książki: "Niestrudzona Pani Beeton została królową gospodyń domowych na długo przed tym zanim Nigella zaczęła sprzedawać swoje mądrości i zlizywać czekoladę z palców" Dorwałem się do jej książki i szczególnie jeden przepis zwrócił moją uwagę. Toast Sandwiches :) Przytoczę tu w miarę dokładne tłumaczenie. Składniki: - cienki zimny tost - kawałki chleba posmarowane masłem
Kryzysowa Książka Kucharska