czekolada - 27946 przepisów (strona:1221/1864)

Świąteczne ciasteczka renifery. 165

swoje pociechy... Moje ciasteczka są w kształcie reniferów... Składniki; 35 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 20 dag masła 2 łyżki śmietany 18% gorzka czekolada kolorowe perełki cukrowe biały lukier Przygotowanie; Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, Dodać posiekane masło, rozcierać w palcach przez chwilę. następnie dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Gdyby ciasto

Radość kipiąca uśmiechem.
#33 Czekoladowe muffinki gryczane z frużeliną truskawkową 235

krowie i owsiane sprawdziło się równie dobrze :) ) Polewa: roztopić i wymieszać  2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka kakao, płaska łyżka cukru pudru Posypka Decorada Kuleczki zbożowe w czekoladzie Przygotowanie: Jak klasyczne muffiny - osobno mieszamy suche i mokre składniki, następnie wlewamy płyn do suchej mieszanki, dokładnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 180*C, w formie na muffiny wyłożonej papilotkami. Po ostudzeniu

Kuchnia w szuwarach
Tort z kremem czekoladowym i orzechowym /Tort z kremem z syropu z brzoskwiń 163

równo krem, smarując również boki i całość wygładzamy.  Dekorujemy brzoskwiniami przekrojonymi na ćwiartki, boki i górę tortu posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi. Możemy również posypać kokosem lub czekoladą.  Smacznego

Mój pomysł na
SEKRETY UDANEGO PIERNIKA 169

łyżką zmielonych goździków, cynamonu oraz imbiru. Innym sposobem na uzyskanie koloru mocnego brązu jest dosypanie do miodu 2 - 3 łyżeczki palonego cukru. Na barwę ciasta wpływa także dodatek czekolady lub kakao. Jak w łatwy sposób polukrować piernika - ostudzony piernik kładziemy na desce i z góry wlewamy na niego lukier, następnie szerokim nożem rozprowadzamy lukier na powierzchni. lukier powinien swobodnie spływać

Ciastka - domowe słodkości
Makowce japońskie 183

Papilart ) lub tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i dekorujemy w ulubiony sposób. Ja swoje polałam roztopioną czekoladą i posypałam posypką cukrową :) Smacznego

Cynamonowe szczęście
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 250

niektóre smażone potrawy (np. kurczaka). Azjatyccy kucharze porównują pandan do wanilii. Nie chodzi tutaj o smak ale zastosowanie do aromatyzowania przeróżnych potraw. Pandan jest często łączony w deserach z czekoladą. Są też napoje w których pandan nadaje główna nutę. M MARYNOWANA KAPUSTA SITOWANA-  Nazywana również m.in. kapustą chińską, kapustą sarepską albo gorczycą sarepską, to częsty dodatek w chińskiej kuchni

ClauditteMissCooking
Korzenne Ciasto z Kremem Zabajonym 168

Pamiętam, że do kuchni pchałam się od dziecka. Z początku podpatrywałam i wylizywałam łopatki od miksera z kremu albo garnuszek po czekoladzie. Już nie pamiętam jaką potrawę zrobiłam od początku do końca sama, ale na pewno była to jakaś zupa lub ciasto. Pamiętam, że gotowanie podobało mi się bardzo już w tedy! Dzisiaj z tym samym entuzjazmem jak kiedyś jako

rabarbarowo
Babeczki Snickerdoodle - Rudolfy 198

łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: duże precelki (na rogi) oczy - draże mleczne (np. Jutrzenka), źrenice mogą być wykonane z roztopionej czekolady, lub namalowane rozrobionym w wodze barwnikiem spożywczym wiśnie kandyzowane (na noski) Bardzo ważne, żeby wszystkie składniki na babeczki były w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, cynamon - przesiać

Świat Ciasta
Wafel snikers 204

żurawinę). 3. Przełożyć wafle kolejno masą orzechową, kakaową i z rodzynkami. Przełożone wafle mocno docisnąć i obciążyć. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Wierzch gotowego wafla można polać topioną czekoladą, ale myślę, że sam gotowy wafel jest już wystarczająco słodki. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Świąteczne pierniczki 158

rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 2 mm, wykrawam wybrane kształty i piekę ok. 10 - 12 min. w temp. 170 ' C (grzałki  góra-dół ). Już wystudzone polewam lukrem lub czekoladą i posypuję kolorowymi ozdobami.  SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 229

świąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodkie choinki 269

choineczki? Są słodkie, chrupiące i wyglądają uroczo. Mogą być ozdobą świątecznego stołu albo miłym, słodkim upominkiem jeśli zapakujemy je w celofan lub małe pudełeczka. Te małe choinki z barwionej czekolady podczas jedzenia nieco brudzą ręce, ale kto by się przejmował takim drobiazgiem mając coś tak pysznego. Myślę, że dzieciaki będą nimi zachwycone jeśli przygotujecie im taki deser nie tylko

Smaczna Pyza
KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 304

Wiemy, że dorośliśmy, kiedy w Święta bardziej ucieszą nas KRUCHE... Artykuł KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Piernikowe LOVE - do jedzenia i dekoracji jednocześnie! (z komentarzem) 344

dekoracja domu, można przygotować szablon nie tylko zwykłej chatki/domu, ale też bożonarodzeniowej szopki ze zwierzętami. Miliony możliwości :) Pierniczki z marmoladą (jak alpejskie!) Pulchne, od razu miękkie, a po oblaniu czekoladą wprost obłędne w smaku!  Pierniczki najlepsze (bez leżakowania) Pierniczki, które można jeść od razu i można przygotować z dziurką na sznurek - do powieszenia na choinkę lub przygotowania słodkich winietek

Kolorowy Przepisownik
Marchewkowe muffinki z mieszanką keksową 162

startą marchewkę oraz mieszankę keksową, delikatnie mieszamy. Foremki napełniamy do połowy wysokości, pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180*C. Dekorujemy mieszanką keksową i np. kleksem z lukru czy czekolady

Gotowanie i blogowanie