czekolada - 27946 przepisów (strona:1224/1864)

Bezglutenowy sernik pomarańczowy na spodzie biszkoptowym 156

potrzymałam dłużej i za bardzo się przyrumienił. Oczywiście sernik urośnie niemożebnie a zaraz po wyjęciu opadnie - inaczej nie będzie, jeśli do sera poszła piana. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Pączki bezglutenowe kładzione 220

ręcznik i osączyć z tłuszczu. Kiedy przestygną można je nadziać marmoladą oraz obtoczyć w mieszance cukru pudru z cynamonem lub samego cukru pudru. Można też oczywiście potraktować lukrem lub czekoladą, co kto woli. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Odwrócony makowiec na biszkopcie 296

minut, Po wystudzeniu wyjąć z formy i odwrócić do góry nogami. Należy przy tym uważać, bo biszkopt bezglutenowy będzie się kruszył.  Polać po wierzchu przygotowanym lukrem lub roztopioną czekoladą. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
JAGODOWY TORCIK NA ZIMNO 197

Mieszamy dokładnie, wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy. Wyrównujemy powierzchnię. Galaretka: W ¾ szkl. wrzątku rozpuszczamy galaretkę, zostawiamy do stężenia. Ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ciasto całkowicie stężeje, obkładamy rurkami z czekolady

słodki bratek
Murzynek buraczany 169

łyżeczka przyprawy do pierników 3 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżki śmietany 18 % 80 ml oleju 2 szklanki buraków startych na tarce o dużych oczkach Polewa: 100 g gorzkiej czekolady ok. pół szklanki śmietany 18% Wykonanie: Do miski przesiać i zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do pierników. W drugiej misce ubić jajka, cukier, śmietanę

Pysznie & Pięknie
Deser z serka wiejskiego z ananasem i nutą kawy 135

pachnie niezwykle kusząco. Posiada łagodny i subtelny smak oraz lekko cytrusową nutę.  Jeśli cenicie doskonały smak kawy zerknijcie na ofertę CoffeeNation - klik . Palarnia oferuję też herbaty oraz czekoladę do picia

Di gotuje
Lody na patyku - maślankowo-bananowo-kakaowe 170

Mimo, że pogoda za oknem nie dopisuje, warto na przełamanie zrobić lody, dzisiaj zdrowsza wersja tego przysmaku, wystarczy zblendować banany z maślanką i kakaem, a  na wierzchu polać czekoladą z rozpuszczonego oleju kokosowego i posypać orzechami, jeśli nie macie specjalnych foremek do lodów można użyć plastikowych kubeczków.  Składniki :  lody:  2 szklanki maślanki 2 banany 3 łyżki

zdrowa vege kuchnia
Ciasto jamajka 553

przykryć biszkoptem, napączować biszkopt, rozsmarować resztę kremu i obficie posypać czekoladową posypką. Gotowe ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. *Zamiast posypki można zetrzeć czekoladę

Ala piecze i gotuje
CIASTO SHREK 183

Pyszne orzeźwiające ciasto, z masą z zielonego soku, lekką pianką wiśniową, herbatnikami w czekoladzie, zalane galaretką ... pychotka     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 24x 38 cm 5 jajek, 1 szkl. mąki  tortowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Masa zielona: 900 ml soku zielonego Pysio, 3 budynie śmietankowe Masa różowa

słodki bratek
Zimny deser - kasztanowy budyń ryżowy 137

cóż, czasem można sobie pozwolić na niesezonowe szaleństwo. Tak naprawdę to po prostu płatki ryżowe ugotowane na mleku i zmiksowane na gładki budyń. Zamiast kremu kasztanowego można dodać trochę czekolady, albo odrobinę miodu i wanilii. Do tego kolorowe owoce, i przynajmniej śniadanie pasuje do moich majowych marzeń. Kasztanowy budyń ryżowy Składniki: (na 2-3 porcje) 130 g płatków ryżowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Koktajl (deser) bananowo-kakaowy 208

banany łyżka dobrego kakao szklanka kefiru Przygotowanie: Banany i kefir miksujemy ze sobą na gładko, dodajemy łyżkę kakao, miksujemy chwilę, na gładko. Gotowy koktajl można posypać wiórkami czekolady, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów (tak jest na zdjęciu) lub podawać z dodatkiem ulubionych owoców, idealnie pasują wiśnie, truskawki, maliny, borówki. Na zdrowie

Zasmakuj Kuchni
MUFFINKI COCA-COLAdowe 213

wilgotnej strukturze miąższu. Pięknie rosną i wszystkim smakują. Długo pozostają świeże.  Lubię je za szybkość i łatwość wykonania. Jeśli chcecie, możecie dodać do środka pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, a wierzch udekorować bitą śmietaną. Pamiętajcie, że podobnie jak w innych przepisach na muffinki, wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. SKŁADNIKI / 12 sztuk 225 g (1 i 1/2 szklanki) mąki

cool and minty
FIT deser z jogurtu, płatków zbożowych, owoców i masła orzechowego 325

Świetną alternatywą dla słodyczy: czekolad i ciast są desery na bazie jogurtu i owoców. Mus z dojrzałego mango jest tak słodki, że spokojnie zastąpi Wam cukier w tym deserze. Do tego dodałam płatki zbożowe oraz kwi i borówkę amerykańską oraz odrobiną masła orzechowego z migdałów (bez soli, bez cukru ani oleju palmowego!). Zapraszam i serdecznie polecam przepis :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybkie kawowe muffiny 117

piekarnika na środkową półkę. Pieczemy 25 min. Po tym czasie wyciągamy ciasteczka z piekarnika i pozwalamy im wystygnąć w foremkach. Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy roztopioną gorzką czekoladą zmieszaną z odrobiną zaparzonej kawy, dla podbicia smaku. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Fale dunaju 246

studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie, nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce ostudzony budyń. Gotową masę wykładamy na ostudzone ciasto i posypujemy kakao, lub startą czekoladą, Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Smacznego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania