czekolada - 27946 przepisów (strona:1229/1864)

Miodownik (Stefanka) 276

polewy. Gdy polewa jest za rzadka dodaj trochę kakao, jeśli za gęsta - odrobinę więcej mleka. Lekko przestudzoną polewę wylać na ciasto i posypać garścią płatków migdałowych lub startą białą czekoladą (kilka kostek). Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześnie i przechowywać w lodówce. Inspiracja pochodzi z Caketime. Smacznego

Mojewlasne.pl
Naleśniki 182

zachęca do jedzenia świeżych sezonowych warzyw i owoców, więc naleśniki można przygotować nawet na deser z bitą śmietaną i np. truskawkami, malinami, borówkami, konfiturą z bakłażana lub kabaczka. Polane czekoladą... słodko, rozkosznie...Pyszota! Na słono, wytrawnie? Polecam domowe sushi z ciasta naleśnikowego, np. z wędzonym łososiem, koperkiem, serkiem śmietankowym, także roladki skośnie krojone z szynką, serem, pomidorami, oliwkami. Bardzo smaczne

Zasmakuj Kuchni
Kolorowa marchew do obiadu i "Pięć ćwiartek pomarańczy" 158

kładła się do łóżka na długie godziny. Dzieci miały wtedy dużo czasu dla siebie, na kino i na spotkania z Niemcami, wśród których wyróżniał się Tomas Leibniz obdarowujący dzieci czekoladą, pomarańczami, gazetami itp. za informacje na temat ludzi w mieście i w wiosce. Tomas podarował Boise zestaw do łowienia ryb i nauczył dziewczynkę łowienia szczupaków. Na punkcie jednego z nich

Weekendy w domu i ogrodzie
Najlepsza babka 249

kisiel  wiśniowy lub malinowy Dr.Oetker 3 łyżki kandyzowanej mieszanki keksowej-niekoniecznie 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Aromat cytrynowy do ciast Dodatkowo: Lukier lub polewa z białej czekolady Dowolna posypka Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji, studzimy do temp pokojowej. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ubijamy do uzyskania gęstej prawie białej piany

Wanilia i Kardamon
Cinnamon & Choco Snails 174

muscovado 200 ml ciepłej wody 60 g margaryny bez laktozy (Benecol Classic) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Nadzienie: 15 g cynamonu 1 łyżeczka ciemnej czekolady w proszku 2 łyżki cukru trzcinowego 30 g masła białko do smarowania bułeczek Lukier 1 50 g cukru pudru 2-3 łyżki ciepłej wody Na początek należy margarynę  rozpuść

Lajtkraft food intolerance
Włoskie śniadanie pełne słodyczy 202

podaje się do porannej kawy. Wśród najpopularniejszych past znajdziemy cornetto, czyli w wolnym tłumaczeniu – rożek. Cornetto nie koniecznie musi być nadziewany na słodko. Najczęściej znajduje się w nim czekolada, budyń lub owocowa marmolada, ale zdarzają się też wersje na słono. Poza tym, na włoskie śniadanie możemy zjeść także popularnego również we Francji croissanta. Ciekawsze okazy to crostata – ciasto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
10 przepisów na Babki Wielkanocne 602

drożdżowych, skończywszy na szampańskich i miętowych :) 1. Tradycyjna Babka Wielkanocna 2. Babka sojowa 3. Babka Wielkanocna z zsiadłego mleka bez cukru 4. Babka serowo- czekoladowa 5. Babka miętowa z czekoladą 6. Wielkanocna babka cytrynowa 7. Babka waniliowa z kardamonem 8. Babka z rodzynkami 9. Babka szampańska 10. Babka drożdżowa z jabłkami

Tradycyjna Kuchnia
Piernik staropolski 114

minut w 170 stopniach. Po wystudzeniu blaty przekładamy powidłami lub marmoladą, cały piernik obciążamy np. grubą książką i odstawiamy na kilka dni by zmiękł. Piernik dekorujemy polewą czekoladową, roztopioną czekoladą lub lukrem. Możemy dodatkowo obsypać go orzechami.   By upiec pierniczki dojrzałe ciasto rozwałkowujemy na grubość około 0,5cm, wycinamy pierniczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Smak mojej kuchni
Torcik truskawkowy 133

koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę i miksujemy. Masę wykładamy na wierzch ciasta i ponownie schładzamy.   Ciasto przed podaniem dekorujemy świeżymi truskawkami lub płatkami czekolady.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Szybki piernik 143

podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż się rozpuści. Rondelek zdejmujemy z palnika, dodajemy kakao i mieszamy rózgą do powstania gęstej polewy. Polewą  dekorujemy piernik, posypujemy wiórkami czekolady lub kokosu. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Cytrynowiec 217

cytrynową masą budyniową oraz lekką cytrynową pianką. Zamiast biszkoptu możemy użyć gotowych okrągłych lub podłużnych biszkopcików, wtedy ciasto będzie bez pieczenia. Wierzch można udekorować polewą kakaową lub roztopioną czekoladą, u mnie skromna dekoracja z masy cytrynowo - śmietankowej. Polecam! Cytrynowiec Składniki na blaszkę 25x33cm: Na biszkopt: 5 jaj niepełna szklanka cukru kryształu niepełna szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia Na masę

Smak mojej kuchni
Babeczki a la wuzetka 139

ubitą śmietanę i mieszamy do połączenia składników. Jeśli masa jest zbyt rzadka, wstawiamy ją na chwilę do lodówki. Kremem napełniamy szprycę i dekorujemy babeczki. Możemy je dodatkowo posypać starą czekoladą. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Babeczki z bakaliami i polewą czekoladową 168

komputer do naprawy... dlatego nie było wpisów na blogu. Nadrabiam więc dzisiaj i przedstawiam zaległe babeczki, Ucierane, o lekko cytrynowym posmaku, z migdałami, rodzynkami i ziarnem kakaowca, czyli stuprocentową czekoladą :) Dodatkowo polane są gęstą, kakaową polewą i posypane tymi samymi dobrociami, które można znaleźć w środku. Miłej soboty! Składniki Babeczki 100 g miękkiego masła pół szklanki cukru 2 jajka szklanka

Słodkie inspiracje
Fasolowe brownie z karobem (bez cukru, bezglutenowe) 216

jako dziecko uwielbiałam wyjadać z tubki :D Myślę, że część z was będzie wiedziała, o co mi chodzi ;) Ciasto nie jest typowym brownie, bo nie zawiera ani kakao, ani czekolady, ale naprawdę jest godne wypróbowania w takim kształcie. Starałam się trzymać przepisu, ale zmieniłam rodzaj fasoli (na białą) i sposób przygotowania - pod koniec dodałam ubitą pianę z białek, przez

FitKot
Jak zrobić idealne kruche wegańskie ciastka? Przepis podstawowy. 282

Dziś przepis podstawowy na kruche ciasteczka. Jest on o tyle uniwersalny, że możecie dodawać ulubione składniki tj. orzechy, rodzynki, czekoladę, kakao, aromaty itd., słowem czego dusza zapragnie, oczywiście nie przeginając w żadną stronę, a więc jeżeli dodacie jakiekolwiek bakalie czy pestki, to bardzo proszę, a by nie przekraczały one połowy masy mąki, no góra 200 g w sumie. Ciasto jest

greenscarf

Proponowane wyszukiwania