konserwowej 50-100 g wegańskiego sera żółtego kilka ogórków konserwowych z kurkumą z tego przepisu http://lamarida.pl/2017/07/31/ogorki-konserwowe-kurkuma/ 1/2 cebuli 2 łyżki wegańskiego majonezu czarna sól i pieprz czarny mielony (do smaku) Wykonanie: Pieczarki odcedzamy i kroimy w cienkie plasterki, obraną cebulę drobno siekamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a ser żółty ucieramy na dużych oczkach tarki. Do dużego
Lamarida.plziemniakami i buraczkami Wystarczy pokroić składniki, doprawić, upiec i wymieszać. Super proste, zdrowe danie z jarmużem w dość niekonwencjonalnej formie, bo pieczonej. Zobacz przepis Wtorek: Toskańska zupa z mielonego indyka, fasoli i soczewicy Pyszna, bardzo sycąca zupa, idealna na tę porę roku. Jest przy tym prosta, jak tylko włoska kuchnia być potrafi. Klasyczne, jednogarnkowe danie. Środa: Pieczona
Niedzielny kucharzpietruszki korzeń 250 g, 1 biała cebula 100 g, 1 mały por 100 g, 3 łyżki oleju rzepakowego, ok. 800 ml bulionu drobiowego, przyprawy: pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka matcha (zielona herbata w proszku) 2 g, 1 płaska łyżeczka curry, ok. 100 g zielonego mrożonego groszku gotowanego na parze, ponadto: zielona pietruszka. Przygotowanie: Warzywa
Moniki Smakołykimogłoby się nie kończyć :) To danie smakuje najlepiej właśnie w długie i niekoniecznie jasne poranki, kiedy słoneczne żółtka rozświetlają talerze trochę bardziej, niż zawsze, przy ciepłym aromacie curry i mielonego pieprzu. Pyszne i proste nie tylko na niedzielę! Jajka z warzywami na indyjską nutę Potrzebujesz: 1/2 cukinii 1/3 czerwonej papryki 3 garści szpinaku baby 2 łyżki oleju rzepakowego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaząbki czosnku 250 g kiełbasy zwyczajnej 250 g kiełbasy schabowej 150 g wędzonego boczku 200 g polędwiczki wieprzowej 150 ml bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonego sumaku 1 łyżka kaparów sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenSkworcu 5 liści laurowych Skworcu 5 łyżek czosnku granulowanego Skworcu 5 łyżek przyprawy do wieprzowiny Skworcu Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czerwonej papryki mielonej Skworcu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: Rękaw do pieczenia Smietana
Gotowanie Patkicebula dymka ze szczypiorkiem, 2 ząbki czosnku, 3 duże garście świeżego szpinaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 100 g mozzarelli (1 kula), 1 płaska łyżeczka suszonej mięty, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, ponadto: sok z limonki. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę, czosnek kroimy
Moniki Smakołykipokrojonej w paski 3 łodygi selera naciowego 1 mała cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150 g makaronu rurki 1 litr bulionu ew. wody sól świeżo mielony pieprz listek laurowy 3-4 kulki ziela angielskiego W garnku rozgrzać oliwę,dodać drobno posiekaną cebulę,przesmażyć chwilę,po czym dodać posiekany czosnek,smażyć przez chwilę mieszając kilkakrotnie. Wrzucić
Kolorowa kuchnia Elkifiletu z piersi kurczaka 1/4 czerwonej papryki 1/4 żółtej papryki 50 g startego żółtego sera 1 cebula 2 jajka 2 czubate łyżki kaszki kukurydzianej (użyłam Kupiec) sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Filet pokroić w drobną kostkę.Paprykę oraz cebulę również pokroić w kostkę. Wymieszać razem wszystkie pokrojone składniki,wbić jajka,dodać kaszkę
Kolorowa kuchnia Elkicebula, obrana i podzielona na ćwiartki 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 1 × 400 ml puszka mleka kokosowego 2-3 łyżki ciemnego sosu sojowego 100 ml wody 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki płatków chili 2 łodygi trawy cytrynowej, (opcjonalnie) ćwiartki limonki lub cytryny do podania sól, pieprz przygotowanie Rozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Wołowinę przyprawić solą
Stare GarySernik Michał. Z cukierkami Michałkami i o ich smaku:). Sernik raczej z tych ciężkich, gdzie mamy dość po zjedzeniu małego kawałka. Naprawdę warto go upiec:). Sernik: 1 kg mielonego sera 5 jajek 1 budyń waniliowy 200 ml śmietany 30% 3 łyżki kakao 150g cukru 8 cukierków Michałków 100g ciastek Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 6 cukierków
Szefowa kuchnicebule – drobno posiekane po 4 łyżki oleju (ze słoika pomidorów) i octu jabłkowego 2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu po łyżce musztardy i harissy po ćwierć łyżeczki soli, kuminu mielonego cynamonu i sumaku 100 g kaparów ze słoika (zostawiamy kilka do dekoracji) 2 pęczki drobno posiekanej natki pieruszki garść siemienia konopnego (nasiona konopi siewnej) do posypania na koniec pestki
Ugotowane pozamiataneprzepis. SKŁADNIKI: 6 ćwiartek z kurczaka sok z 1/2 cytryny 6 łyżek oleju sól, pieprz (może być cytrynowy lub kolorowy), papryka słodka i ostra, lubczyk, majeranek, czosnek suszony, kolendra mielona PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, układam w naczyniu żaroodpornym, nacieram przyprawami, każdy kawałek mięsa polewam łyżką oleju, całość skrapiam sokiem z cytryny. Przykrywam i wstawiam do lodówki na całą noc. Polecam
Zasmakuj Kuchniciepło na obiad. Dzisiaj z kolei w końcu wersja dla mięsożerców 😀 Papryka faszerowana indykiem - przepis na 4 porcje Do przygotowania papryki będziesz potrzebować: 4 kolorowe papryki, szklankę ryżu, 400g mielonej piersi z indyka, cebulę, puszkę pomidorów Pelati, sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, łyżkę oleju. 1. Papryki umyj, przekrój wzdłuż na pół odcinając ogonki i wydrąż pestki. 2. Posiekaj cebulę
Z notatnika dietetyka