czekolada - 27946 przepisów (strona:1052/1864)

Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 155

Skladniki na przygotowanie czekoladowego kremu: * 1 tabliczka czekolady mlecznej * 50g kremówki Czekolade rozpusc w kapieli wodnej i wmieszaj w nia kremówke. Calosc zmiksuj przez chwile na niskich obrotach tak, aby masa byla puszysta. Przygotowana w ten sposób mase nakladaj do ostudzonych filizanek(...)Dodatkowo: * 1/4 tabliczki mlecznej czekolady * bita smietana * odrobina kakao Czekolade roztop w kapieli wodnej i namaluj nia na pergaminie ksztalt uszka filizanki. Pozostaw do zastygniecia, a potem przytwierdz do upieczonej filizanki przy pomocy np. lukru. Bita smietane nalóz na wierzch filizanek i spożytkuj kakao do obsypania calosci.....SMACZNEGO

w mojej kuchni
Brzoskwiniowy smak lata---orzechowy biszkopt 186

wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową 7 jajek (M) ⅔ szklanki mąki pszennej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru 50 g czekolady dobrej jakości startej na tarce 100 g zmielonych orzechów włoskich * *świeże orzechy włoskie należy wcześniej obrać z łupin i prażyć na patelni na średnim gazie często mieszając, aż zaczną odpadać łuski. Ostudzić(...)wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170°C bez termoobiegu. Białka bardzo dokładnie oddzielamy od żółtek. Oba rodzaje mąki przesiewamy do miski, plus starta czekolada. Wszystko ze soba łaczymy-mieszamy Żółtka roztrzepujemy , Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania, gdy piana jest już sztywna dosypujemy cukier., łyżka po łyżce, aż każda porcja cukru zostanie

w mojej kuchni
Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 143

ostygna.,,,,                      ,, Skladniki na przygotowanie czekoladowego kremu : * 1 tabliczka czekolady mlecznej * 50g kremówki Czekolade rozpusc w kapieli wodnej i  wmieszaj w nia kremówke. Calosc zmiksuj przez chwile na niskich obrotach tak, aby masa byla puszysta. Przygotowana w ten sposób(...)mase nakladaj do ostudzonych filizanek. Dodatkowo: * 1/4 tabliczki mlecznej czekolady * bita smietana * odrobina kakao Czekolade roztop w kapieli wodnej i namaluj nia na pergaminie ksztalt uszka filizanki. Pozostaw do zastygniecia, a potem przytwierdz do upieczonej filizanki przy pomocy np. lukru. Bita smietane nalóz na wierzch filizanek i spożytkuj kakao do obsypania calosci..SMACZNEGO

w mojej kuchni
BABECZKI Z CZEKOLADA I JABŁKAMI 120

jablka pokrojone w kosteczke,    kawalki czekolady   Wykonanie: Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase. W osobnej misce wymieszac make z proszkiem do pieczenia i sola. Do masy maslanej dodawac kolejno jajka. Wymieszac, dosypac partiami make. Wlac mleko. Delikatnie polaczyc. Wsypac jablka i wymieszac, nakladac do foremek natluszczonych lub wylozonych papilotkami.Dodać kawałki czekolady..  Piec okolo

w mojej kuchni
Hornow CONFICIERE FELICITAS, czyli Manufaktura Czekolady 136

czynne od Pn-Pt. od 8do 18 a w sobote od 9 do 16                   Manufaktura czekolady Felicitas“ w Hornow                         Manufaktura położona w małej miejscowości Hornow ,  w sielskim otoczeniu, została założona w latach 90 tych ubiegłego wieku przez dwoje(...)powstają „czekoladowe dzieła sztuki”. W trakcie wizyty obejrzymy medialną prezentację,procesu produkcji i jej historię .  W trakcie której odbędzie się degustacja wyrobów czekoladowych / czekoladki + kawa lub czekolada /  .Na zakończenie zakupy w sklepiku. Niemcy i  Łużyczanie  kształtowali historię tego dwujęzycznego miasta. .   Łużyce Dolne obejmują historycznie obszar między Łabą i Bober, pomiędzy Czarnym Elster

w mojej kuchni
makośliwka ciasto ------ Cake makośliwka 607

cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka masa 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Powidła śliwkowe z czekoladą tutaj TUTAJ(...)Misto il frullatore mentre frittura loro quando erano abbastanza morbido . Lo zucchero deve essere dato alla fine , dopo aver ottenuto la giusta consistenza ho aggiunto 80g di cacao e czekoladę. - dopo l'aggiunta di cioccolato e cacao PLUM BURRO ispessiscono e si deve mescolare ... My jam cotto due giorni dopo circa 2,5 ore a fuoco molto basso , mescolando ogni

w mojej kuchni
rozgrzewające ciastka---dolci di riscaldamento 118

Składniki 250g masła 100g cukru pudru 3-4 żółtka 340g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej szczypta soli 50g sezamu + do posypania wg. uznania pół czekolady chilli,imbir i kurkuma =1 łyżeczka  kurkumy ,pół łyżeczki imbiru i pół chilli,ilość można zwiekszyc ,według własnych upodobań.. Wykonanie(...)wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 200º C. Piec ok. 10 – 15min. Po ostudzeniu można polać roztopioną czekoladą. Smacznego! Ingredienti      di burro 250g      Zucchero a velo 100g      3-4 tuorli      340g

w mojej kuchni
Jabłecznik z bitą śmietaną ---- Torta di mele con panna montata 156

łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe  Bita śmietana Składniki 500 ml śmietany kremówki 36% 2 - 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + ¹⁄4 szklanki gorącej wody dodatkowo : 1 tabliczka czekolady deserowej,wiorek do dekoracji lub płatki migdałów  Wykonanie biszkoptu(...)minut.Zdejmujemy z ognia ,wsypujemy galaretki i  mieszamy do ich rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.  Gdy zacznie tężeć smarujemy nią przygotowany wcześniej biszkopt. Wykonanie bitej śmietany Czekoladę ścieramy na wiórki. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i  rozpuszczamy dokładnie mieszając. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy porcjami cukier puder , stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania

w mojej kuchni
Churros z sosem czekoladowym 160

cukru trzcinowego szczypta soli 1 i 1/8 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu + ewentualnie do oprószenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 średnie jajka Sos czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Wykonanie: Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Mieszać do roztopienia masła i cukru, po czym dodać przesianą mąkę wraz z cynamonem oraz(...)pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką dużej gwiazdki wyciskać ciasto na olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osuszać na bibułce. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z mlekiem i masłem. Wymieszać. Podawać od razu

Pasja Smaku
Marcinek 21334

masła 1/2 szklanki śmietany 1/2 łyżeczki sody Składniki na masę: 1 l śmietany 36% 400 g śmietany 18% 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: starta czekolada na wierzch tortu Zaczynamy od przygotowania placków. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 12-13 części i po kolei każdy z nich cieniutko rozwałkować do średnicy(...)być dobrze schłodzone). Dodać sok z cytryny i cukier puder. Tak przygotowaną masą smarować placki (2-3 łyżki masy na każdy placek) (fot.2) . Wierzch również posmarować śmietaną i posypać czekoladą. Schłodzić przez całą noc, żeby masa dobrze związała się z plackami. Źródło: rodzinkawkuchni linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą 114

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny  (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny lub śmietan fix płatki czekolady do ozdoby. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody. Czekamy aż napęcznieje. Truskawki myjemy, miksujemy na mus, dodajemy cukier. Odkładamy 2 łyżki musu do ozdoby. Dodajemy serek homogenizowany, żelatynę lub śmietan(...)miksujemy około minuty. Nadzienie jest gotowe. Napełniamy nim tartę i wkładamy na pół godziny do lodówki. Posypujemy płatkami czekolady. Smacznego

Humanistka w kuchni
Muffiny jogurtowe z nektarynką 164

muffinek  2 szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru pudru ¾ szklanki  gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka pół margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża nektarynka ¼ tabliczki czekolady Nektarynkę kroimy w kostkę. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy do niej jajka i jogurt. W drugim naczyniu łączymy mąkę, cukier i proszek. Wszystkie składniki niedbale mieszamy łyżką. Do przygotowanych papilotek nakładamy(...)łyżkę ciasta, łyżeczkę nektarynek, ciasto aż do ¾ wysokości papilotek. Na wierzch możemy również dodać kilka kostek nektarynki ewentualnie kawałki czekolady.  Dla wygodnych lepsza opcją będzie dodanie pokrojonej nektarynki do ciasta i wymieszanie. Wówczas nakładamy gotowe ciasto do ¾ wysokości papilotek lub foremek. Pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku około 25 minut

Humanistka w kuchni
Zupa śliwkowa 114

porcje: 0,5 kg węgierek mały, gęsty jogurt naturalny 4 łyżki cukru pudru pół paczki herbatników posypka czekoladowa lub 3 kostki czekolady do starcia ewentualnie pół szklanki mleka Śliwki blenderujemy cukrem. Dodajemy jogurt, ewentualnie mleko, blend ujemy. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut, żeby zupa się ochłodziła. Podajemy posypane czekolada i herbatnikami

Humanistka w kuchni
Ciasteczka do kawy 154

margaryny 6 łyżek cukru 2 szklanki mąki jajko łyżka mleka 3 krople olejku pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko, mleko. olejek i mąkę  z kakao. Zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i za pomocą foremek(...)nagrzanym do 180 C  przez około 15 minut. Z cukru pudru i soku z cytryny przygotowujemy lukier, który nakładamy  na zimne ciastka. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę   i dekorujemy nią ciasteczka.  Przepis pochodzi z jednego z numerów czasopisma „Świat kobiety

Humanistka w kuchni
Murzynek wg starej receptury 307

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} 1 kostka margaryny ½ szklanki wody 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki kakao pół tabliczki gorzkiej czekolady Powyższe składniki gotujemy. Na koniec dodajemy cukier wanilinowy. 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku pół łyżeczki mielonego kardamonu Masę z masłem studzimy, dodajemy do niej żółtka, mąkę(...)proszkiem. Na koniec łączymy z pianą z białek. Pieczemy   w podłużnej formie w temperaturze 180 C przez około 50 minut.  Upieczone ciasto studzimy, smarujemy odrobiną rozpuszczonej białej czekolady i posypujemy słupkami z migdałów

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania