czekolada - 27946 przepisów (strona:1040/1864)

Ciasto 3 bit + film 252

dodatkowo 1 puszka masy krówkowej 1 dżem z czarnej porzeczki 2 opakowania śmietany śnieżki 1 herbatniki  (opakowanie 370 g) 3 kostki gorzkiej czekolady   przepis Połowę mleka zagotowujemy z cukrem do drugiej połowy mleka dodajemy pozostałe składniki czyli budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną .Całość dokładnie mieszamy i dolewamy do gotującego się mleka. Ugotowany budyń lekko przestudzamy . Dużą formę(...)niej rozprowadzamy dżem z czarnej porzeczki . 2 opakowania śmietany śnieżki ubijamy na sztywno według przepisu na opakowaniu i nakładamy na warstwie dżemu, na wierzch ciasta ścieramy na tarce gorzką czekoladę .Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej smakuje po kilku godzinach gdy herbatniki będą miękkie

Smakowite Dania
Ciasto cukierek + film 213

masy kajmakowej  przepis tutaj 1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do tortów 250g serka mascarpone 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 kostki gorzkiej czekolady przepis Na wyłożonej folią aluminiową formie do pieczenia układamy herbatniki Na herbatnikach układamy warstwę masy kajmakowej. Na masie kajmakowej układamy kolejna warstwę herbatników , a na herbatnikach warstwę masy karpatkowej, którą przygotowujemy według(...)trakcie ubijania  dodajemy cukier puder a pod koniec serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy . Na ostatniej warstwie herbatników kładziemy krem z mascarpone , dokładnie rozprowadzamy i posypujemy czekoladą startą na tarce o małych oczkach

Smakowite Dania
Szarlotka bez pieczenia + film 607

bułki tartej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 10- 12 średnich jabłek ( najlepiej kwaśnych ) 1 łyżka cynamonu 1 opakowanie śmietany śnieżki 1 opakowanie śmietan - fixu 2 kostki gorzkiej czekolady przepis W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło dodajemy cukier puder oraz bułkę tartą, wszystko dokładnie mieszamy, krótką chwilę podsmażamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Obrane ze skórki jabłka kroimy(...)opakowaniu, przed końcem ubijania wsypujemy śmietan- fix. Na warstwie jabłek kładziemy ubitą śnieżkę i rozprowadzamy ją po wierzchu, gotowy jabłecznik posypujemy startą na tarce o małych oczkach gorzką czekoladą. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Banoffee + film 159

herbatników 200 g masła 3 dojrzałe banany 400 g masy kajmakowej ( toffi ) przepis tutaj 500 ml śmietany kremówki 1 opakowanie śmietan- fixu 1 łyżka cukru pudru 3 kostki gorzkiej czekolady przepis Do miski wrzucamy połamane herbatniki i za pomocą blendera bardzo dokładnie je rozdrabniamy tak aby miały konsystencję bułki tartej. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego(...)koniec ubijania wsypujemy cukier puder. Na warstwie bananów rozprowadzamy bitą śmietanę ( należy pamiętać aby spód ciasteczkowy był dobrze wystudzony). Wierzch posypujemy startą na tarce o małych oczkach gorzką czekoladą. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Smakowite Dania
Babka makowa z białą czekoladą 428

polecam masło) 4 jajka 3/4 szklanki maku ( niemielonego, nieparzonego) 3/4 szklanki cukru szklanka mąki pszennej kilka kropel olejku migdałowego łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli 100g białej czekolady owoce kandyzowane do posypania ( u mnie kiwi)   Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę za pomocą miksera.  Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę mieszamy z proszkiem(...)przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy, następnie wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch babki, posypujemy owocami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Ciasto Tutti frutti 380

opakowania galaretki zielonej, Masa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w syropie, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30%, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję żółtka oraz cukier. Następnie stopniowo dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę (wymiary 24cmx24cm) wyłożoną(...)cytrynową rozpuszczam w 1 szklance wrzącej wody. Studzę. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę cytrynową i razem miksuję. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. Wierzch ciasta posypuję startą czekoladą. Gotowe ciasto wkładam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 986

mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/3 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji 1 do 5 1 litr mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym oraz 200 g masła. Kakao rozpuścić(...)zgęstnienia. Zostawić do przestygnięcia. Herbatniki maczać w mleku (lub wódce z wodą). Na warstwę herbatników nałożyć krem. Ułożyć 3-4 warstwy. Ostatnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową (czekoladę, masło i mleko rozpuścić delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji

Bullio
Sernik kajmakowy 274

przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują, że na samą myśl o nich cieknie mi ślinka.  Przepis na sernik kajmakowy znalazlam kilka lat temu

Zawsze głodna!
MAKOWIEC Z JABŁKAMI 329

bakalie ( orzechy, rodzynki, migdały ) – ok. 150 g * olejek do ciast arakowy – 3 łyżki * kasza manna – 8 łyżek * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki DODATKOWO: * mleczna czekolada + kokos SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mak parzymy, mielimy z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy sparzony mak , kaszę mannę i ubitą na sztywną pianę białka. Wszystko razem(...)dokładnie ze sobą mieszamy. Wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 55-60 minut. Dokładnie studzimy, polewamy roztopioną czekoladą i obsypujemy podprażonym kokosem. Smacznego! A jeśli i Wy lubicie ciasta z makiem to zaglądnijcie jeszcze do tych przepisów

Ostra na Słodko
Eklerki z Kremem z Advocatem i Kremem Kawowym polane Polewą Czekoladowo Kawową, czyli Eklerki Blondynki ;) 215

krem ostygł, wstawiłam go do lodówki. Zajęłam się kolejnym kremem. Kawowym. Uwaga, polewa szybko zastyga. Można delikatnie podgrzać, aby ponownie nabrała płynnej konsystencji.  POLEWA CZEKOLADOWO - KAWOWA: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka miodu akacjowego 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła Śmietankę wlałam do rondelka, a do niej miód, kawę, zagotowałam wszystko(...)doprowadziłam do wrzenia. Oczywiście co jakiś czas mieszałam. Zestawiłam rondelek z ognia i wrzuciłam mleczną czekoladę połamaną na kosteczki i wymieszałam w gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Póki polewa była ciepła, ale nie gorąca, poprzecinałam suche eklerki i maczałam wierzchnie części w polewie, poukładałam je na tacy

Blondynka Gotuje
Babka z likierem kawowym 174

mąki 200 g cukru 1 cukier waniliowy 200 ml oleju 200 ml likieru kawowego Sheridan's 2 ,5  łyżeczki proszku do pieczenia  3 jajka Polewa : 2 tabliczki czekolady  3 łyżki mleka   Posypka do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem na gęsty kogel mogel. Dodać olej , likier kawowy i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę(...)wymieszać mikserem . Foremkę do babki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kasza manną Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 190 stopni około 50 minut  do suchego patyczka . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka . Po przestygnięciu babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypką czekoladową . Pyszna , prosta :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA CZEKOLADOWA 156

kostka masła  18 dag cukru pudru  25 dag mąki  25 dag mascarpone  5 jajek  duża szczypta soli  1 łyżeczka sody 15 dag mlecznej czekolady . Wykonanie: Ucieramy masło z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy po żółtku. Następnie dodajemy ser, potem mąkę. Ucieramy do połączenia składników. Białka ubijamy, następnie łączymy je z ciastem, dodajemy czekoladę

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowe babeczki marchewkowe na pożegnanie zimy | dietetyczne, fit, odchudzone | bezglutenowe + DAWKA MOTYWACJI :) 217

mąki ryżowej 4 jajka 2 łyżki kakao naturalnego 4 łyżki stewii  1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki kardamonu 50g gorzkiej czekolady (można pominąć) 40g orzechów włoskich lub laskowych (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekolade i orzechy drobno posiekać. Do miski wrzucić rozbełtane jajka i oliwę. Dodać startą marchewkę, mąkę, kakao, stewię, sodę i przyprawy. Dorzucić posiekaną(...)gorzką czekoladę oraz orzechy. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi foremkami i nakładać masę przy pomocy łyżki. Piec ok 25 minut w 180 stopniach

Czarnawisienka
Czekoladowe ciastka z chilli 130

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki chilli (można dodać ewentualnie 1 płaską łyżeczkę drobno posiekanego świeżego chilli) 5 łyżek golden syrupu (można zastąpić go miodem) 1 tabliczka gorzkiej czekolady Mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, cukier, kakao i sodę oczyszczoną dokładnie wymieszać. Dodać masło, golden syrup i chilli i dokładnie zagnieść. Do ciasta dodać czekoladę pokrojoną w kostkę i jeszcze

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe cantuccini z miodem i orzechami laskowymi 139

drobnego cukru 3/4 szklanki miodu 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej szklanka orzechów lasowych (można posiekać je lekko) 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę czekolady (ja dodaję gorzkiej) W jednej misce wymieszać dokładnie mąkę z kakao i sodą oczyszczoną . W drogiej dokładnie miksujemy jajka z cukrem i miodem . Jak już całość się połączy - dodawać stopniowo(...)suche składniki z drugiej miski. Jeśli po połączeniu wszystko będzie za suche - dodać miodu, jeśli zaś zbyt lejące się - mąki. Do ciasta wmieszać orzechy i czekoladę. Z ciasta formować wałki, które następnie umieszczać na blasze i spłaszczać. Piec w temp. 180 stopni przez 25 minut, przekładając na drugą stronę w połowie pieczenia. Po tym czasie cisto wyjąć z piekanika, chwilę

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania