czekolada - 27946 przepisów (strona:1034/1864)

Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 142

Dziś zapraszam na pyszne rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe jako deser do popołudniowej herbaty. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1/2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE 1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki

Tradycyjna kuchnia Kasi
ciasto a’la 3 Bit bez pieczenia 1890

masy krówkowej (kajmak z puszki) 3 szkl mleka 125 g masła 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 330 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: starta czekolada na wierzch ciasta wykonanie: Dno formy (25 x 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia wykładami warstwą herbatników. Masę krówkową podgrzewamy a następnie wylewamy na ciastka i przykrywamy warstwą herbatników. 2 szkl mleka(...)kolejną warstwą ciastek. Lekko dociskamy i odstawiamy do ostygnięcia a następnie najlepiej na noc wkładamy do lodówki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy startą czekoladą i podajemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto budyniowe. 255

budyń z cukrem ,mieszamy do zgęstnienia.Odstawiamy do przestygnięcia . Masło ubijamy z dwoma łyżkami cukru ,dodajemy letni budyń stopniowo , ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Czekoladę roztapiamy w mleku ,mieszamy ,jeśli jest za gęsta dodajemy odrobinę więcej mleka i łyżeczkę mąki ziemniaczanej ,ciepłą masą polewamy ciasto

Ladylaura.
Żeberka z sosem czekoladowym 204

Naprawdę naszło mnie na eksperymentowanie w kuchni, więc poszłam na całość i spróbowałam połączenia mięsa z czekoladą, a raczej kakao, ale i tak było obłędne w smaku. Nie spodziewałam się, że z tak różnorodnych składników można stworzyć coś tak pysznego, a do tego tak sycącego, że nie sposób zjeść całej porcji. Rodzinka była zachwycona takim połączeniem i mam nadzieję(...)także posmakuje :) Składniki: 1 1/2 kg żeberek mięsnych sól przyprawa pomidor z chili Sos czekoladowy: sos z pieczenia mięsa 1 łyża kakao lub 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady chili do smaku 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 opakowanie sosu pieczeniowego jasnego Wykonanie: Opłukane i osuszone mięso nacieram solą i przyprawa pomidor z chili, odstawiam do lodówki

Bea(u)ty kitchen
Isaura 147

serową: 60 dag białego sera 4 jajka 1 opakowanie wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru, najlepiej pudru 1/2 kostki masła Wykonanie: Szykujemy ciasto; cukier, masło, mleko i kakao gotujemy, robiąc czekoladę. Odlewamy z tego ok 3/4 szklanki tej czekolady do polania ciasta po wierzchu, ale nie koniecznie. Do większej części dodajemy , ucierając, po jednym żółtku na przemian z mąką wymieszaną

Ciasteczkowy Potwór
Torcik czekoladowy Pierzynka 182

podczas stygnięcia nie powstała na wierzchu kożuch. Gotowy budyń również odstawiam do ostygnięcia. Składniki na polewę  wrzucam do garnuszka i zagotowuję, aż powstanie czekolada. Też schładzam, najlepiej odstawić rondelek na cała noc. Z biszkoptu odkrawam górę i wydrążam środek pozostawiając ok 1/2 cm ciasta na spodzie i ściankach. Masło ucieram z cukrem na pianę, dodaję(...)końcu dodaję rozkruszony środek i  wierzch biszkoptu, i delikatnie mieszam całość z  masą. Tym wypełniam wydrążony biszkopt, wyrównuję i schładzam. Gotowy torcik polewam płynną czekoladą i jeszcze raz odstawiam w chłodne miejsce. Potem już tylko pozostaje udekorować torcik z wierzchu. Ja użyłam do tego wiórek kokosowych. A tak wygląda po ukrojeniu

Ciasteczkowy Potwór
Bajaderki 201

Wykonanie: Do garnuszka wkładam masło, cukier, kakao i mleko, i wszystko razem podgrzewam,aż powstanie czekolada.Dodaję rum oraz pokrojone drobniutko bakalie i mieszam. Ciasto kruszę i dodaję do czekolady. Mieszam, studzę i mokrymi rękoma, z zimnej masy, formuję niewielkie kulki, które częściowo obtaczam w wiórkach kokosowych. Można użyć również białej polewy oraz kolorowej posypki cukrowej. Gotowe schładzam w lodówce(...)prostu widelcem. Do tego przepisu pasuje praktycznie każdy rodzaj ciasta, najważniejsze aby było już suche a nie świeże Drugim sposobem jest rozpuszczenie na parze dwóch tabliczek czekolady z dodatkiem 3 łyżek śmietanki 30% i 3 łyżek rumu. Do tego dodać 2 paczki pokruszonych herbatników, masę wymieszać i dalej postępować tak samo jak wyżej

Ciasteczkowy Potwór
Makowiec na biszkopcie pod pierzynką 206

rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa kandyzowana itp. Masa śmietankowa: 1/2 l śmietany kremówki -36% 2-3 łyżki cukru pudru 2 zagęstniki do śmietany lub 2-3 łyżeczki żelatyny 1/2 tabliczki czekolady Wykonanie: Biszkopt- Białka ubijam na sztywna pianę dodając po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i dodaję delikatnie do masy jajecznej. Ciasto przekładam(...)grzałkę. Po tym czasie, wyjmuję ciasto i odstawiam by wystygło. Masa śmietankowa -Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i zagęstnik. Ubitą masę wykładam na ciasto. Na wierzch ścieram czekoladę na tarce o dużych oczkach

Ciasteczkowy Potwór
Czekoladowa Pokusa 158

pieczenia 2 łyżki kakao Masa czekoladowa: 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżki startej gorzkiej czekolady Dżem: 1/2 słoika dżemu  z aronii 1/2 słoika dżemu z cukinii Polewa: 1/2 kostki masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijam(...)dwie części.  Dżem z aronii i cukinii podgrzewam, przecieram przez sito  i smaruję oba przekrojone ciasta.  Budyń gotuje wg przepisu na opakowaniu, do gorącego dosypuję startą czekoladę i  galaretkę i mieszam, aż się rozpuści i połączy z budyniem. Masło, o temperaturze pokojowej,  ucieram z cukrem na puch i dodaję porcjami przestudzony budyń z galaretką

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 263

proszku do pieczenia * masa serowa : - 0,5 kg sera mielonego z wiaderka - 0,5 l śmietany kremówki (uht, mocno schłodzonej) - 1 galaretka - 1 szklanka wrzątku *  polewa: - 200g gorzkiej czekolady - 1-2 łyżki cukru - 2 łyżki masła - 200ml mleka Biszkopt: Wszystkie składniki umieścić w misce miksera i ubijać na wysokich obrotach przez 10 minut, do uzyskania białej, puszystej masy. Przelać(...)przełożyć masa. Wsadzić do lodówki do stężenia masy. Przed podaniem polać polewą czekoladową. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier i rozpuścić w nim masło. Zdjąć z ognia. Wrzucić połamaną czekoladę. Porządnie wymieszać, do uzyskania błyszczącej polewy. Lekko przestudzić. Smacznego

CookYourself
Cappucino Agnieszki 194

żelatynę schłodzić). Poncz:   3 łyżki kawy rozpuszczalnej; 2 szklanki bardzo gorącej wody; 2 kieliszki rumu; Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych lub podłużnych ciastek biszkoptowych; trochę kawy cappucino lub startej czekolady do posypania ciasta; Wykonanie: Zaparzyć kawę, dodać rum i wystudzić. Do przygotowania ciasta potrzebne jest również 1 opakowanie okrągłych ciastek biszkoptowych. Upieczony i wystudzony biszkopt należy przekroić na pół. Spód(...)wyłożyć resztę masy (troszkę należy zostawić na posmarowanie wierzchu ciasta). Masę przykrywamy biszkoptem, ponczujemy resztą kawy z rumem.Wierzch ciasta smarujemy pozostawionym kremem. Gotowe ciasto posypujemy kawą cappucino lub startą czekoladą. Uwagi: 1. Ciasto trzeba przekładać kremem dosyć szybko, gdyż masa tężeje. 2. Czasami krem może być zbyt rzadki, wówczas trzeba włożyć go do lodówki i sprawdzać, czy zaczął już tężeć

In my kitchen
Chocolate chips cream cheese muffins 118

Przepis na te muffinki znalazłam u Arabeski . Ten drobny wypiek od razu wpadł mi w oko, bo co jak co, ale tam gdzie ser i czekolada, to od razu wyczuwam na odległość:) Składniki: 1/2 szklanki cukru; 2 duże jajka; 180 g mąki; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; szczypta soli; 1/4 szklanki mleka; 70 g masła; ew. odrobina aromatu waniliowego(...)proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać. Nałożyć do foremek muffinkowych, na środek położyć po łyżeczce masy serowej (serek wymieszany z cukrem) i posypać groszkami czekoladowymi (może być posiekana czekolada). Piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia

In my kitchen
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 210

łyżeczka sody; 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki soli; 3 bardzo dojrzałe banany (małe lub średnie); 1/3 szklanki oleju lub stopionego masła; 1 jajko; 1 tabliczka białej czekolady (grubo posiekanej); Wykonanie: W jednej misce wymieszać suche składniki, tj. mąkę, cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej(...)jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można pokryć dowolną polewą czekoladową

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania