cytrynowe - 1500 przepisów (strona:62/100)

Ciasto „leśny mech” ze szpinakiem 835

Zapraszam dzisiaj na ostatnio bardzo modne ciasto ze szpinakiem „leśny mech”. Ciekawie się prezentuje, w pięknym zielonym kolorze, z czerwonymi pestkami granatu. W smaku delikatnie cytrynowe i waniliowe. Ciasto wilgotne i smaczne. Po wyjęciu z piekarnika może trochę opaść, polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux oraz White Rose .     Składniki: 4 jajka 1 szklanka

Mała Cukierenka
Ocet cytrynowy 195

Ocet cytrynowy, jest mniej popularny, oprócz walorów smakowych, posiada również dużo właściwości zdrowotnych. Idealnie sprawdza się przy oczyszczaniu organizmu z toksyn, oraz przy utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Nadaje rześki smak sałatką i surówką, świetnie sprawdza się jako dodatek do marynat. Składniki: skórki z 5 cytryn 1l letniej wody 2-3 łyżki miodu Sposób wykonania: Cytryny dokładnie myjemy szczoteczką, kroimy

Kuchnia Pani Wiosny
Ziemniaczana rolada z rybą 269

szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 25g masła rozpuszczonego sól morska NADZIENIE: 500g filetów z dorady lub innej ryby 2 łyżki soku z cytryny pieprz cytrynowy 2 łyżki natki pietruszki sól morska SOS: 1 por oliwa z oliwek 200ml wina białego wytrawnego 1 łyżka musztardy delikatesowej 1 szklanka śmietanki 30% sól morska pieprz kolorowy Pora pokroić

https:KKuchniaMniam
CIASTO MARCHEWKOWE 170

stopni przez 45 minut. Można posypać ciasto cukrem pudrem, bądź przekroić  i przełożyć je kremem z serka mascarpone lub Philadelphi. Smacznego! Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne
Risotto z kurczakiem i dynią 250

udka z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 papryczka pepperoni 1 szkl puree z pieczonej dyni  1 łyżka przyprawy CAFFE DE PARIS Skworcu w składzie (skórka cytrynowa, natka pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, papryka grys, pieprz grys, czosnek granulowany) sól 2 szkl rosołu 1 szkl ryżu 1 łyżka octu winnego dodatkowo 0,5 szkl wody 3 łyżki oleju Udka

Gotowanie jest łatwe
Jesień się zrobiła 153

domu (z naciskiem na obecność marchewki). Wymieszane na szybko, z substytutami substytutów, wzorowo wyrosło i wpisało się idealnie w obecną aurę. Mocno słodkie, pachnące cynamonem i goździkami, z cytrynowo imbirową nutą. To musiało być przeznaczenie- jakaś kulinarna siła wyższa poukładała właśnie te składniki w kuchni, po to żeby mogło powstać. Na szczęście pamiętam co tam nawrzucałam i eksperyment można powtórzyć

les mirabelles
Wiosenna sałatka z miruną 167

ogórek szklarniowy - 2 łyżki oleju/oliwy - 3 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki wody - 1/4 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki ciętego szczypiorku Rybę doprawiam solą, pieprzem i skórką cytrynową. Odstawiam na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie smażę na oleju, studzę i delikatnie palcami rwę na kawałki. Kapustę szatkuję, awokado i ogórka kroję na cząstki, każde jajko tnę

kawawszklance
Drożdżowe różyczki z jabłkami 145

podwoi swoją objętość (około godziny). W między czasie przygotować jabłka, wycinając z nich gniazda nasienne, pokroić na cieniutkie półplasterki i podgotować około 5 minut w wodzie z sokiem cytrynowym (ja to zrobiłam na dużej patelni), po czym przełożyć je pojedyńczo na płaską powierzchnię. Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Wyciąć prostokąt, w zależności od wielkości jabłek u mnie był szerokości około

greenscarf
Szarlotka z lodami i bitą śmietaną 248

gatunku były moje, kupiłam w Lidlu – jabłka polskie) - cukier (ilość zależy od stopnia kwaśności jabłek, musimy też uwzględnić dodanie galaretek. Ja dałam 3 łyżki) - sok z cytryny - 2 galaretki (cytrynowe lub z limonki) - 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia - lody waniliowe (kupiłam) - bita śmietana (ubiłam z odrobiną czerwonego barwnika) Ciasto zagniatamy dzień przed pieczeniem szarlotki. Ja zawsze zagniatam

mojewypiekiinietylko
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 206

moczona w tłuszczu. Polecam! Składniki: Do pure z dyni: 1 dynia oliwa z oliwek sól, pieprz gałka muszkatołowa Do ryby: 2 płaty fileta z soli lub soli cytrynowej sól, odrobina pieprzu sok z cytryny Przygotowanie pure z dyni: Dynie pokroić na mniejsze kawałki, oczyścić z pestek, obrać ze skóry i pokroić w średniej wielkości kostkę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni

Codzienne Gotowanie
Ciasto miodowe 187

miodobranie i oczywiście odpowiedni zapas miodu w kuchni również został uzupełniony. Wykorzystując świeżutki miodek zrobiłam ciasto miodowe. Prezentowane ciasto miodowe jest delikatne, lekko wilgotne, umiarkowanie słodkie, z kremem i cytrynowym lukrem, który świetnie pasuje do miodowego smaku. Mało przy nim pracy, a dla osób lubiących miód satysfakcja smakowa gwarantowana. Składniki: Ciasto : (na formę o średnicy 28 cm) 3 szklanki mąki

Kuchcik gotuje
Burgery z kaszy i botwinki 238

minut. Burgery podałam z bułkami posmarowanymi pesto z rzodkiewki, awokado,sałatą,pomidorami malinowymi, rzodkiewką, ogórkiem małosolnym lub zielonym. Jako sosu użyłam majonezu. Posypałam płatkami chili i pieprzem cytrynowym. Zapakowałam w torebki śniadaniowe i nakarmiłam chłopaka oraz przyjaciółkę.(oboje nadal żyją - sukces!)  SMACZNEGO! przepis zaczerpnięty z jadłonomia

Fiolka w kuchni
Szkolenie w Little Chef - Borówki 161

niechęci, okazało się że było to wspaniałe szkolenie i mam nadzieję że będę tam chodzić. Na kursie nauczyłam się przygotowywać Chłodnik z melona i borówek, Kurczaka z Borówkowo - Cytrynowym Chuntey i Muffiny z Cukini i Borówek. Muffiny z Cukinią i Borówkami szok. Jednak jak pyszny szok. Mama uwielbia chłodniki ja średnio je lubiłam, Do teraz bo teraz uwielbiam Chłodnik

Lili w kuchni
Ananasowiec z bitą śmietaną 388

szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku na masę: 7 łyżek cukru puszka ananasów 2 budynie śmietankowe 2 galaretki cytrynowe kostka margaryny dodatkowo: 500 ml śmietany 30% 2 śmietan fixy 2 łyżki cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Biszkopt:białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier,i żółtka,miksujemy jeszcze ok 5 min,wyłączamy, dodajemy

Swojskie jedzonko
Grzanki z masłem śliwkowym i tymiankiem 130

nazwać Do przygotowania masła śliwkowego potrzebujemy: – 500 g śliwek (użyłam węgierek) – 2 płaskie łyżki cukru (można pominąć) – szczyptę cynamonu – świeży tymianek (może być cytrynowy) Przygotowanie zacznijcie od umycia i wypestkowania śliwek. W garnku podgrzewamy śliwki (trzeba dodać ok 200 ml wody, inaczej całość się przypali) z dodatkiem cukru, cynamonu i tymianku. Gotujemy na wolnym ogniu

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania