lepsze klipsy i organizery, niż nic. Warto zaopatrzyć się w pojemniki różnego typu. Nieco innych będziemy potrzebować na przyprawy typowo sypkie (papryk ostra, papryka słodka, biały pieprz, mielony imbir , curry, mielony hyzop ), innych na przyprawy ziołowe (majeranek, oregano itp.), innych na przyprawy typu cała gałka muszkatołowa, gwiazdki anyżu, całe goździki , liście laurowe, ziele angielskie czy ziarnka jałowca. Wiele osób
Żyję by jeśćspecjalne zaproszenie Krajowej Rady Drobiarstwa. Warsztat Kulinarny był poświęcony kulinarnym inspiracjom na dania z indyka, ale nie tylko. Na… Artykuł Zaparzana pierś z indyka w sosie mango-curry – przepis z warsztatów kulinarnych pochodzi z serwisu Jaśkowe klimaty-Blog rodzicielsko-lifestylowy
Jaśkowe Klimatydodajemy pieprz, sól, łyżkę masła i dusimy pod przykryciem. Gdy pieczarki zmniejszą objętość, zdejmujemy pokrywkę, dusimy, aż nadmiar wody odparuje. Kurczaka kroimy w paseczki, przyprawimy pieprzem, solą, słodką papryką, curry. Smażymy na łyżce oliwy. Placek tortilli przecinamy w na 1/2 długości (tak jak na zdjęciu). Na każdą ćwiartkę tortilli nakładamy inne produkty, dzięki temu lepiej będzie się zawijać. Na ćwiartce
Przepiski.plmoment do przestygnięcia i zabrać się za przyrządzenie. Kurczaka kroimy w kostkę przekładamy na patelnię i smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, ostrą, słodką papryką, curry (nie szczędzić przypraw!) sosem worcester. Cebulę kroimy w piórka, mieszamy z kurczakiem, nie smażymy już, przekładamy całość na upieczoną tartę. Jajka mieszamy ze śmietaną za pomocą rózgi, doprawiamy zdrowo solą
Do Garów!pieczone frytki z czosnkiem i oregano 3. kanapkowa pasta z ciecierzycy z marchewką i szpinakiem 4. ziemniaczane kotlety ze szpinakiem, groszkiem i mozzarellą 5. zapiekane tortille z warzywami z curry 6. pieczona ciecierzyca czosnkowo koperkowa 7. ryż z brokułami i serem 8. kotlety z kaszy jaglanej z warzywami 9. ziemniaki ze szparagami i łososiem w sosie z avocado
Cooking for Emilyhawajska, która wspaniale smakuje i ładnie prezentuje się na stole. Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka ananasa puszka kukurydzy 1długi ogórek zielony pół cebuli czerwonej pół kapusty pekińskiej przyprawy: curry, przyprawa do kurczaka, oregano, papryka ostra. Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przesmażyć dodać przyprawy wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Ogórka pokroić w pół talarki, cebulę w piórka
Wasze Przepisytego sposobów jego przyrządzania jest nieskończenie wiele. Tradycyjnie – w oleju, occie lub śmietanie. Na słodko – z jabłkiem lub suszoną śliwką i orzechami. Orientalnie – w curry lub z żurawiną i imbirem. Nie wspominając o śledziach korzennych, po kaszubsku, z suszonymi pomidorami… Pole do kulinarnych eksperymentów jest ogromne. Jeśli zaś należymy do tradycjonalistów i nie wyobrażamy sobie imprezy bez sałatki
Kulinarne przygody GatityŚlimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami 50. Sałatka z kurczakiem curry, fetą i migdałami ... 51. Rogaliki z ciasta francuskiego z pesto, szynką parmeńską i mozzarellą 52. Mini zawijaski z ciasta francuskiego z masą makową 53. Zdrowe kulki mocy
kruche babeczkiSałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sałatka brokułowa z kurczakiem, kukurydzą i orzechami Sałatka z kurczakiem i winogronami Sałatka z wędzonym kurczakiem ze szparagami i truskawkami Sałatka curry z kurczakiem i ryżem Sałatka z jarmużu na ciepło z kurczakiem i pomidorami Artykuł Sałatka z kurczakiem – 10 przepisów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeręczniku papierowym. Ryba smażona w chrupiącej panierce – szybko i pysznie Zobacz inne przepisy na rybę: Ryba zapiekana z warzywami Ryba zapiekana z pomidorami i mozzarellą Ryba w cieście curry Ryba marynowana w mleku i smażona Ryba pieczona pod pierzynką cebulową Ryba w cieście serowym Artykuł Ryba smażona w chrupiącej panierce – szybko i pysznie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnepiersi z indyka 150 g mrożonej marchewki z groszkiem 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 1 cebula pół łyżeczki harissy (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki przyprawy tikka masala (garam masala, curry lub podobne) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. U mnie było napisane 15 minut, więc standardowo gotowałam 10 – była al dente
Kardamonovyindyka pęczek botwinki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku mały pęczek natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki curry sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej poszatkowaną botwinkę (ja użyłam jedynie łodyg
Kardamonovybrukselką, na którą obecnie jest sezon. Lubicie? Składniki: 3 ugotowane podudzia z kurczaka 500 g brukselki 1 papryka 1 cebula pół cukinii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki pół małego pęczka natki pietruszki sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Udka obieramy z mięsa. Brukselkę gotujemy do miękkości, większe główki można przekroić
Kardamonovysię dziś nastałam w kuchni, pfff. Jutro wielka impreza. Wymyśliłam sobie między innymi śledzie w trzech odsłonach: tytułową, z curry (które są na blogu) i jeszcze jedne, na które przepis wrzucę za parę dni. Skąd pomysł na harissę? Kupiłam (chyba) za dużo śledzi, chciałam je wykorzystać do czegoś innego. Akurat parę dni temu zrobiłam harissę, Tolka ostatnio z szafki wytargała
KardamonovyJakościowo jednak indyk wygrywa. Składniki: 500 g piersi z indyka pół małego pora (biała część) pół cukinii pół czerwonej papryki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w kostkę
Kardamonovy