Ogromny wybór sezonowych warzyw zachęca do odkrywania nowych smaków w kuchni. Jednym z moich ostatnich eksperymentów jest cudowne, aromatyczne curry z warzywami: cukinią, papryką i fasolką szparagową w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego. Świeże warzywa to jeden z produktów niezbędnych w mojej kuchni. Połączenie
Vegan Tastekonserwowego ogórka i papryki, by miała bardziej wyrazisty smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z zupek chińskich z jajkiem – Składniki: 6 jajek 1 zupka chińska łagodna 1 zupka chińska curry ostra pół szklanki wrzątku (125 ml) 1 kukurydza w puszce (ok. 285g po odsączeniu z zalewy) 5 małych ogórków konserwowych (ok. 170g) – lub więcej wedle uznania 4 kawałki papryki
Kulinarne Przebojemasła 1 łyżka oleju 1 czerstwa kajzerka 1 szklanka mleka 1 jajko 200 g mięsa z rosołu 200 g warzyw z rosołu PRZYPRAWY: po 1 łyżeczce suszonego oregano i curry w proszku; po 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i soli, szczypta chili w proszku PANIERKA I SMAŻENIE 2 jajka sól bułka tarta (najlepiej domowa) świeżo zmielony czarny pieprz olej
cool and mintypłatów matiasów * 3 łyżki musztardy francuskiej * 2 łyżki musztardy dijon * 2 łyżki majonezu * 2 łyżki śmietany 18% * 1 łyżeczka miodu * 1 łyżeczka octu jabłkowego * 1 cebula * 1 łyżeczka curry * 1/2 łyżeczki kurkumy * pieprz czarny - opcjonalnie Płaty kilkakrotnie opłukałam i zostawiłam namoczone w wodzie przez ok. 6 godzin. Po tym czasie odsączyłam je i pokroiłam w paseczki
Pieprzyć z FantazjąOstatnio wszędzie widzę awokado burgery. Postanowiłam zrobić moją wersję tego popularnego burgera. Jest to super wege przepis (pomijając ser Halloumi, ale możemy zastąpić go grillowanym tofu, a sos curry jakimś innym wegańskim). To co spróbujecie go? Jest sycący, lekki a za razem pyszny! Polecam gorąco przepis! Czytaj więcej
Ana Mari's worldmają w sobie to "coś", co sprawia, że chcemy jeść więcej i więcej... 👉 Chicken poutine - frytki, opiekany kurczak, suszone pomidory, oliwki zielone, sos serowy/wybrany sos, szczypiorek 👉 Indyjskie poutine - frytki, curry, smażone tofu, sos tahini-sriracha, soczewica, kolendra 👉 Truffel poutine - frytki, kurczak opiekany, sos truflowy, parmezan, rukola Serce Dominika podbiły zaś burgery, które są robione z najwyższe jakości byczego mięsa
Cooking MonsterSkładniki : 3 młode cukinie 2 cebule 2 łyżki musztardy kostka bulionowa łyżka carry, ja dałam mniej łyżeczka kurkuma sól, sok z połowy małej cytryny łyżeczka miodu, u mnie duża łyżka natka lub koperek Przygotowanie : Na patelni z oliwa przesmażamy pokrojoną dość grubo cebulę Pokrojoną w dość grube plastry cukinie gotujemy w szerokim garnku na szklance wody z rozpuszczoną kostką bulionową
Proste Potrawykostkę i podsmażamy na dużej patelni. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Przyprawy mielimy na drobny pył w moździerzu lub młynku elektrycznym, dodajemy do warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Dusimy przez około 15 minut pod przykryciem. Gdy kurczak już jest ugotowany wyjmujemy go z wywaru, dodajemy warzywa, grzyby mun, papryczki chili w całości i gotujemy
Delusional Trinepierś z kurczaka 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej łyżka masła 1 - 2 szklanek bulionu Kaszotto z kurczakiem wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy imbirem, słodką i ostrą papryką, curry. Smażymy na oliwie z oliwek. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka i po około 3 minutach dodajemy do kurczaka. Smażymy do momentu aż kurczak będzie upieczony a warzywa lekko podsmażone
Delusional Trinegarści świeżego szpinaku 2 - 3 szklanek bulionu Kaszotto ze szpinakiem i klopsikami wykonanie: Mięso drobno kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko bułkę tartą, ser gouda. Doprawiamy curry, kurkumą, ostrą i słodką papryką, suszoną bazylią, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe klopsiki i obsmażamy na złoto z obu stron na oliwie z oliwek. Na drugiej patelni podsmażamy
Delusional Trinekawałki (plasterki) dyni 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy szklanka ugotowanego makaronu (jaki macie choć grubszy najlepszy) pałki z kurczaka (1 na osobę) pasta curry - żółta, sól i pieprz do smaku, łyżka śmietany i ewentualnie łyżeczka mąki do zagęszczenia woda Przygotowanie: cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni (można na łyżeczce oleju) dodać
Gotowanie z pasjąkawałki (plasterki) dyni 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy szklanka ugotowanego makaronu (jaki macie choć grubszy najlepszy) pałki z kurczaka (1 na osobę) pasta curry - żółta, sól i pieprz do smaku, łyżka śmietany i ewentualnie łyżeczka mąki do zagęszczenia woda Przygotowanie: cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni (można na łyżeczce oleju) dodać
Gotowanie z pasjąbrzoskwinia – 1 łyżka cukru trzcinowego – 1 łyżka oleju sezamowego – 1 łyżka octu balsamicznego – 1/2 łyżki sosu rybnego – 1 łyżeczka czosnku granulowanego – 1/2 łyżeczki curry – 1 łyżeczka papryki Cayenne – 1 łyżka sosu Sriracha Nektarynkę lub brzoskwinię (musi być bardzo słodka) umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do nektarynki dodać
Smaki ArminePałki z kurczaka nie muszą być tylko pieczone. Możecie przygotować je w pysznym sosie curry z dodatkiem pieczarek i kukurydzy a wszystko otulone mleczkiem kokosowym. Takie pałki można podać z makaronem lub ryżem. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Pałki z kurczaka w sosie z pieczarkami i kukurydzą Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni