czerwonej soczewicy 200ml koncentratu pomidorowego 2 litry wody pierś z kurczaka- 300g mała cebula 2 marchewki| 2 ząbki czosnku łyżka oleju rzepakowego przyprawy: 1 łyżeczka kurkumy i curry, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, soli i pieprzu 3 łyżki śmietany 30% opcjonalnie do posypania zielenina Robimy! Pierś gotujemy z marchewką w wodzie. Pół godziny. Wyjmujemy pierś i siekamy drobniutko W garnku
Latosiowydombądźcie pierwszymi osobami w gronie bliskich, które podadzą właśnie śledzie po duńsku. Na moim blogu znajdziecie też inne przepisy z tej wspaniałej bałtyckiej rybki: śledzie po kaszubsku , śledzie w curry , śledzie pod pierzyną , czy też śledzie korzenne . Ponadto możecie też przygotować w swoich kuchniach rybę po grecku . Wszystkie potrawy wam zasmakują. Zobacz mój film z przygotowania śledzi po duńsku. Składniki
Kuchennyviral.plSkładniki: ok. 1 kg dyni 2 ziemniaki 1 cebula ok. 1/2 – 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka mielonego imbiru … Czytaj dalej Placki dyniowe z sosem
czarrna od kuchnitrzeba? 500 g miąższu dyni 2 ziemniaki 2 marchewki kawałek piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 1 średnia cebula przyprawy: 1 łyżeczka mielonej kurkumy i curry po 1/4 łyżeczki mielonej ostrej i słodkiej papryki, soli i pieprzu ziołowego 400 ml mleka kokosowego kawałek – 2 cm świeżego imbiru Około 2 litrów wody (zależy jakie chcecie mieć gęste
Latosiowydommoże się zdarzyć, iż w trakcie pieczenia mozzarella puści wodę i pizza nią namoknie. Lubisz dania z dynią? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Dynia piżmowa w stylu curry . The post Pizza z dynią appeared first on MeCooks
mecookspiersi z kurczaka 4 średnie marchewki 1 mała pietruszka pół selera 1 duża cebula lub 2 małe 2 młode cukinie 2 pęczki natki pietruszki przyprawy: po płaskiej łyżeczce: soli, curry, papryki słodkiej po pół łyżeczki: papryki ostrej, pieprzu ziołowego, bazylii suszonej łyżka oleju kokosowego (jak brak może być dobre masło lub oliwa) szczypta chili Robimy! Nastawiamy 3 litry wody. Gotujemy
LatosiowydomMiałam kawałek kalafiora, za mało żeby zjeść samego, za dużo na zupę i stąd powstały te pyszne placki. Dodatek curry nadaje im hinduskiego charakteru, są wyborne. Placki z kalafiora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoctem. Że nie trzeba jej obierać i ma piękny kolor. Jest według mnie najsmaczniejsza, ma najfajniejszą konsystencję i smakuje super w zupie krem, w muffinkach i w curry. Nie potrzeba jej za wiele towarzystwa bo nawet sama w sobie jest już dość fajna. Jak ja. Banalnie proste mam dla Was muffinki, takie, które pachną już Świętami bo wsypałam
Mango Papajalubi kuchni indyjskiej. Pachnie cynamonem, imbirem, kurkuma, kardamon, szafran. Postanowiłam przygotować fajnego kurczaka w sosie Curry z czerwoną papryką cebulą i kokosem . Kurczaka podałam w chlebkach naan które są specjalnością tej kuchni. Chlebki chrupiące, pyszne, a robienie ich to czyta przyjemność.Taka moja propozycja lunch boxu do pracy albo do szkoły. składniki na chlebki: 300 g mąki
wesoła kuchniaCurry z kalafiorem to wspaniała opcja dla wegetarian lub wegan. Oczywiście może również stanowić posiłek dla nie-wegetarian. Jest niskokaloryczne, naładowane mnóstwem przypraw. Bardzo aromatyczne i pełne smaku. Można podawać z brązowym ryżem, kus kusem lub chlebkiem naan. Składniki: duży kalafior lub 2 mniejsze kolendra duża cebula łyżka oleju rzepakowego 4 ząbki czosnku por marchewka przyprawy: mielony kminek, gałka muszkatołowa
wysmienityOgromny wybór sezonowych warzyw zachęca do odkrywania nowych smaków w kuchni. Jednym z moich ostatnich eksperymentów jest cudowne, aromatyczne curry z warzywami: cukinią, papryką i fasolką szparagową w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego. Świeże warzywa to jeden z produktów niezbędnych w mojej kuchni. Połączenie
Vegan Tastekonserwowego ogórka i papryki, by miała bardziej wyrazisty smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z zupek chińskich z jajkiem – Składniki: 6 jajek 1 zupka chińska łagodna 1 zupka chińska curry ostra pół szklanki wrzątku (125 ml) 1 kukurydza w puszce (ok. 285g po odsączeniu z zalewy) 5 małych ogórków konserwowych (ok. 170g) – lub więcej wedle uznania 4 kawałki papryki
Kulinarne Przebojemasła 1 łyżka oleju 1 czerstwa kajzerka 1 szklanka mleka 1 jajko 200 g mięsa z rosołu 200 g warzyw z rosołu PRZYPRAWY: po 1 łyżeczce suszonego oregano i curry w proszku; po 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i soli, szczypta chili w proszku PANIERKA I SMAŻENIE 2 jajka sól bułka tarta (najlepiej domowa) świeżo zmielony czarny pieprz olej
cool and mintypłatów matiasów * 3 łyżki musztardy francuskiej * 2 łyżki musztardy dijon * 2 łyżki majonezu * 2 łyżki śmietany 18% * 1 łyżeczka miodu * 1 łyżeczka octu jabłkowego * 1 cebula * 1 łyżeczka curry * 1/2 łyżeczki kurkumy * pieprz czarny - opcjonalnie Płaty kilkakrotnie opłukałam i zostawiłam namoczone w wodzie przez ok. 6 godzin. Po tym czasie odsączyłam je i pokroiłam w paseczki
Pieprzyć z Fantazją