przesycone nawozami, a przetwory wyjdą przepyszne. Jednymi z moich ulubionych przetworów są ogórki w zalewie musztardowej, na które macie właśnie przepis powyżej, ale wsród ulubieńców są także ogórki w curry oraz przepis na ogórki w zalewie gyros. Jeżeli jeszcze nie wypróbowaliście tych przepisów, to gorąco polecam spróbować! :) Wszystkie przetwory znajdziecie tutaj: przetwory z ogórków do słoików na zimę . Jak pasteryzować
Kulinarne Przebojejest bajecznie proste i szybkie w przygotowaniu. Mleko kokosowe ma cudowną kremową konsystencję jest naturalnie słodkie doskonale sprawdzi się jako dodatek do wypieków, słodzik do kawy lub baza do curry. Domowe mleko kokosowe przechowuję w lodówce do 4 dni, mleko kokosowe może również mrozić jest to fajna opcja,aby przedłużyć jego ważność wówczas w zamrażalce może być przechowywane
Kukuleczkipełni, zniknie ze stołu jak nic Polecam przepis! SKŁADNIKI: 1/2 szklanki ketchupu łagodnego lub pikantnego 1/3 szklanki majonezu 2 łyżki oleju 2 łyżki soku z pomarańczy większa szczypta przyprawy curry szczypta chili sól do smaku do dekoracji płatki migdałowe, mielona przyprawa chili PRZYGOTOWANIE: W miseczce mieszam wszystkie składniki, posypuję migdałami. Dip orientalny gotowy
Zasmakuj KuchniSkładniki: 2 nieduże patisony 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli garść listków bazylii sól, pieprz słodka papryka, curry, zioła prowansalskie Przygotowanie: Z patisonów odciąć wierzch, łyżeczką usunąć … Czytaj dalej Faszerowane patisony
czarrna od kuchniobydwu stron na złoty kolor, a następnie układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podajemy jako przekąska z ulubionymi sosami ( np. sos belgijski lub sos curry )lub jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką
Qchnia po prostuchrupiący. Przystawki nie mogą się obejść bez pysznych sosów np. majonezowo-jogurtowego z ziołami lub ostrego chili. Spośród gotowych kombinacji sprawdzą się między innymi Sos Czosnkowy WINIARY i Sos Curry WINIARY. Sałatka z młodych ziemniaków Danie na grilla z ziemniakami może być zarówno lekkie i sycące. Te kryteria zdecydowanie spełnia sałatka z nowalijkami, czyli młodymi ziemniakami, rzodkiewką i szczypiorkiem
Okiem Blondynki by McBlondiwody - 1 i 1/4 szklanki octu 10% spirytusowego - 1 i 1/2 szklanki cukru - 10 ziaren ziela angielskiego - 10 ziaren pieprzu czarnego lub kolorowego - 4 liście laurowe - 1 płaska łyżeczka carry - 2 płaskie łyżeczki gorczycy Dobrej jakości przyprawy znajdziecie w sklepie www.Skworcu.com.pl . 1. Ogórki dobrze umyć i ostrym nożem pokroić w podłużne cienkie plastry, ułożyć w płaskim naczyniu i zalać solanką
Apetyczna babeczkawielu zup, które mają w swoim składzie zwykły ryż. Tarty kalafior zamiast ryżu można dodać do gołąbków - smakują rewelacyjnie. Smażony ryż z kalafiora doskonale pasuje do curry z kurczaka i wielu innych dań kuchni indyjskiej i tajskiej oraz do ryb i drobiu. Ryż kalafiorowy może być tez niskokalorycznym zamiennikiem ziemniaków i makaronów. Jak przechowywać ryż z kalafiora
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTaką miałam wenę i kanapki dzięki temu eksperymentalnie, wyszły smakowite i zniknęły szybciutko. Polecam koniecznie póki bób jeszcze świeży, mrożony w zimie też się nada. Łososia w sosie curry zakupiłam w Kauflandzie, pyszny był. Tosty z pastą z bobu i łososiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezabieganych. Składniki: 6 jajek pół brokuła dużego, lub jeden mały 1 mała czerwona cebula średniej wielkości papryka (czerwona lub żółta) sól pieprz 1 łyżeczka papryki ostra chilli łyżeczka curry Śmietana 18% 10 g masła Co potrzebujemy: Piekarnik Naczynie żaroodporne Jak zrobić: Brokuła rozdzielamy na kawałki i płuczemy pod gorąca wodą. Paprykę i cebule kroimy na kostkę Nastawiamy piekarnik
Keto - Meto Przepisyograniczyłam ilość przypraw (lubię ostre jedzenie, ale nie aż tak ;)) Składniki: 75 g czerwonej soczewicy, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka curry w proszku, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/4 łyżeczki ostrej papryki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, sól, pieprz do smaku, 600 ml wody, 2 łyżki oleju, 50 ml słodkiej śmietanki 30%, pół pęczka
Moja kraina smakówraczej styl żywienia opiera się głównie na sezonowych produktach, dlatego nie mogę o tej porze roku pominąć bobu, który jest świetnym źródłem białka. Lubię go szczególnie jako bazę do curry z marchewką (przepis – klik ), a ostatnio pokombinowałam z kotletami na wzór „mielonych”, czyli podałam je z pieczonymi ziemniakami i mizerią. Wyszedł z nich smaczny sezonowy obiad w bezmięsnej wersji. Składniki
Fabryka pomysłówMakaron to wielka miłość mojej rodziny, a moja to ryż, dlatego na zmianę jest u mnie raz pasta raz curry, no chyba że mam akurat fazę na kasze jaglaną Tym razem na szybko zapiekanka makaronowa. Będzie szybko, jezeli przygotujecie śmiatankę słonecznikowa dzień wcześniej (będzie dobra przechowywana w lodówce do tygodnia) i kupicie gotowe klopsiki lub nakulacie własnych. Odkąd Dobra Kaloria
greenscarftalerzu wynik chwilowego poszperania w lodówce i tymczasowego zapału do gotowania: młode ziemniaki z koperkiem i olejem lnianym, kotlety sojowe panierowane w jajku z curry i mące pszennej, fasolka szparagowa na parze z prażonymi pestkami słonecznika, sałata zielona w musztardowym sosie i sałatka z pomidorów, cebuli i kalafiora na parze. Przepis na ciasto podesłała mi Karolina. Znajdziecie je tutaj . Robiłam
Qlinarnie i Qlinarniepapryka 1 pomidor malinowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g fasolki szparagowej 100 g lunch mixu Kupiec 400 g mielonego mięsa z indyka sól pieprz zioła śródziemnomorskie curry 2 łyżki oleju Mix ziaren ugotować wg instrukcji na opakowaniu (czas gotowania 20 minut ). Fasolkę szparagową ugotować aldente w osolonej wodzie,odcedzić i pokroić w kawałki. Cebulę
Kolorowa kuchnia Elki