wielki marzeniem jest podróż do Indii. Zanim jednak to się spełni Indie zapraszam do swojej kuchni i aromatyczne potrawy goszczą na moim stole. W domu unosi się zapach kurkumy, curry , kminku, imbiru i czosnku. Dziś mam dla Was przepis na BIRJANI – klasyczne danie kuchni indyjskiej , a ściśle mówiąc mongolskiej, typowej dla północnych terenów Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa
Ostra na Słodkociepło :) 1 pierś z kurczaka 1 szklanka ryżu suchego 1 puszka ananasa majonez przyprawy 1 szklankę ryżu gotuję na 2 szklankach wody. Na koniec solę i dodaję kurkumę oraz curry. Pierś z kurczaka kroję w kostkę i smażę na patelni, na koniec solę i dodaję garam masala (w proszku nie w słoiku). Mieszam wszystko w garnku, dodaję pokrojonego w kawałki
Z butelką mleczka w tlepatelnię z rozgrzanym olejem (2 łyżki) i szklimy ok. 2 min. Zestawiamy patelnię z palnika. 2. PIERŚ Z KURCZAKA (4 min) Oczyszczamy ją, kroimy w średnią kostkę, dodajemy trochę curry, pieprzu oraz soli i mieszamy. Dodajemy ją na patelnię z cebulą i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty, mieszając. Nie martwcie się, że pierś może być jeszcze w środku
Nerds Kitchenopakowania serka mascarpone pół pęczka posiekanej natki pietruszki niepełna garść posiekanych listków mięty 1 łyżka masła do smażenia liść laurowy, 2 ziela angielskie po 1 łyżeczce kurkumy i curry po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki oraz świeżo startej gałki muszkatołowej odrobina śmietany, listki mięty, starty parmezan do dekoracji Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy od pozbawienia z wywaru
Symfonia Smakówdeser podajemy ze śmietaną 18% i zmiksowanymi malinami albo truskawkami Propozycja Na obiad : sos : jedną podwójną pierś kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą do kurczaka curry i kurkumą następnie do smażących sie piersi wlewamy sok z ananasa, a ananasa (owoc z puszki) kroimy w drobną kostkę dodając do pozostałych składników. Dodajemy ok 0,5 szklanki wody
Niezły Młynekgorąco go Wam polecam. Ryż z warzywami Do jego przygotowania potrzebujemy: 1,5 filiżanki ryżu 1 puszkę kukurydzy 1 dużą paprykę pokrojoną w kostkę przyprawy: sól, 3 łyżeczki curry i 2 słodkiej mielonej papryki olej do smażenia Ryż wsypujemy do wrzącej wody i dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości. W tym czasie przesmażamy paprykę, ale tak by została nieco
Ratunku obiadoliwy, co zapewni im chrupką skórkę. Tylko nie przedłużaj czasu smażenia, by wyjdą Ci steki smażone, a nie pieczone Jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki, spróbuj dodać do marynaty szczyptę curry lub kurkumy. Ostatecznie, aby steki były soczyste, nie przeciągaj czasu pieczenia – kapusta powinna być złocista, ale nadal miękka w środku. Czy kapusta pekińska nadaje się do przygotowania steków? Kapusta pekińska
Wiszniówkapieczoną dynią, możemy przygotować makaron z sosem dyniowym . Pieczona dynia połączona z masłem szałwiowym i parmezanem tworzy prosty, ale elegancki obiad o głębokim smaku. Innym smacznym daniem to curry z dynią . A co powiecie na pizzę z dynią ? Jak widać, dynia to składnik, który z powodzeniem wykorzystacie na wiele różnych sposobów! Klikając na frazę „dynia” u góry bloga
codojedzeniałyżka startego imbiru 1 mała papryka 150g pieczarek 400ml mleczka kokosowego (o wysokiej zawartości kokosa) 750ml bulionu mięsnego lub warzywnego (można więcej) 2 łyżeczki czerwonej pasty curry (można zamienić na żółtą lub zieloną) 1 łyżka sosu sojowego lub więcej 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka szczypiorku sok z limonki (ilość dowolna) kolendra lub natka pietruszki
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepyszna i sycąca Zobacz inne przepisy na sałatki z ryżem: Sałatka z paluszkami krabowymi i ananasem Błyskawiczna sałatka ryżowa z ananasem Sałatka z żółtym ryżem i kurczakiem o smaku curry Pyszna sałatka z ryżem, brokułem i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem i wędzonym serem Artykuł Sałatka warstwowa z ryżem i kurczakiem – pyszna i sycąca pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnewww.eggandsoldiers.co.uk Inne z tej serii: MACARONI CHEESE - klik ZUPA MARCHEWKOWO-SOCZEWICOWA - klik STICKY TOFFEE PUDDING - klik CHILLI CON CARNE - klik ZIELONE TAJSKIE CURRY z KURCZAKIEM - klik RISOTTO GRZYBOWO-GROSZKOWE - klik PAJ ZIEMNIACZANO-POROWY - klik Składniki: (na 2 porcje) 2 papryki, przepołowione (tak, żeby zostały całe) i oczyszczone z pestek 75g kaszki
Lejdi of the houseMoje dzisiejsze danie to takie trochę curry indyjskie bo warzywa tutaj w sosie razem z nerkowcami pływają i jest to danie bardzo aromatyczne, pożywne i odżywcze. Latem to idealny obiad ale można również w innej porze roku zajadać ze smakiem i mówię że będzie równie pysznie. Pracy mało a pyszne danie w misce zrekompensuje czas spędzony w kuchni. Dzień wcześniej
Moje Małe Czarowaniewww.eggandsoldiers.co.uk Inne z tej serii: MACARONI CHEESE - klik ZUPA MARCHEWKOWO-SOCZEWICOWA - klik STICKY TOFFEE PUDDING - klik CHILLI CON CARNE - klik ZIELONE TAJSKIE CURRY z KURCZAKIEM - klik RISOTTO GRZYBOWO-GROSZKOWE - klik Składniki: (na jakieś 4 porcje) 30g masła 1 łyżka oliwy 2 pory, umyte, przekrojone wzdłuż i pokrojone na około 5mm kawałki
Lejdi of the housemogą być makarony z warzyw, jak na przykład spaghetti w cukinii, podane z sosem pomidorowym i mięsem mielonym. Dla tych, którzy lubią orientalne smaki, danie z kurczaka w curry z dodatkiem kokosowego mleka i warzyw to strzał w dziesiątkę. Istnieje wiele pomysłów na zbilansowane i sycące dania na diecie keto. Wystarczy połączyć odpowiednie składniki, aby cieszyć się smakiem
Keto Meto Przepisy