cukinii placki - 963 przepisów (strona:37/65)

Placki dyniowe z suszoną śliwką 145

mojej kuchni wkroczyły nowe, smaczne i proste przepisy. Niedawno temu podzieliłam się z Wami recepturą na makaron carbonara z cukinią oraz gulasz z dyni . Dzisiaj przyszła kolej na następne jesienne danie z wykorzystaniem dyni. Pomysł na moje placki przyszedł bardzo spontanicznie. Nie czekając więc długo starłam dynię, dodałam jajko, mąkę i suszone śliwki. W ten sposób powstały sycące, słodziutkie

Życie ze smakiem
Kotlety jaglane z kabaczkiem 186

Cukinie i kabaczki królują w jesiennym sezonie, warto więc wykorzystywać je do różnorodnych potraw. Leczo, placki, tarty... A może kotlety? Warzywne kotlety na bazie kaszy jaglanej są nie tylko sycące ale i zdrowe. Koniecznie wypróbujcie

Milion Smaków
Chrupiące placki ziemniaczane z cukiną 221

Lato w pełni. Urodzaj owoców i warzyw. A mnie naszła ochota na placki ziemniaczane. Kartofle są już takie, jak być powinny. Tym razem zmodyfikowałam tradycyjny przepis, dodając cukinie. Wyszły idealnie chrupiące i smaczne. Składniki: 5 dużych kartofli 1 cukinia średniej wielkości 1 cebula 2 kopiaste łyżki mąki pszennej sól, pieprz Dodatkowo: śmietana szczypiorek Cukinie obieramy i ścieramy na jarzynowej

tojestpyszne.blogspot.com
Quesadillas z kurczakiem i nie tylko ... 207

starłam na tarce o grubych oczkach, koperek pocięłam. Rozłożyłam jedną tortillę, posypałam ją startym serem na ser poukładałam kurczaka, paprykę, cukinię, oliwki, cebulę, wszystko posypałam świeżym koperkiem i suszonym oregano. Ponownie posypałam serem. Tak przygotowany placek przykrywamy drugą tortillą. Na patelni rozgrzewamy odrobinkę tłuszczu i przekładamy na nią tak przygotowane tortille. Podpiekamy (ser się nam ładnie roztopi ), przewracamy

kruche babeczki
Cukiniowe talarki z sosem jogurtowym 99

„Szybkie i smaczne danie na obiad lub kolację. Delikatna cukinia w cieście dobrze się komponuje ze słodko-pikantnym sosem jogurtowym. Wyglądają tak apetycznie, że nawet mój

Wiem co jem
Podpłomyki ze świeżą salsą pomidorową z dodatkiem mięty 164

Piekarnik rozgrzewamy do 240' , placki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do wypieków, układamy dodatki na wierzch surowego placka i pieczemy do zarumienienia się boków ciasta. Trwa to około 10 minut. Dodatki: 1 duży mięsisty pomidor mała cienka cukinia pół czerwonej cebuli ząbek czosnku sól, pieprz do smaku 2 łyżki sosu pomidorowego pęczek liści ogórecznika Łyżka oliwy garść świeżej(...)układamy odstane dodatki. Wsuwamy do nagrzanego pieca i zapiekamy 10 minut. Jeśli ktoś nie trawi ciepłych pomidorów może podpłomyk upiec sam a dodatki w postaci zimnej położyć na gorące placki! Upieczone placki posypujemy świeżą miętą i podajemy :-) Smacznego! Jeszcze kilka fotek z wypiekania:  Salsa pomidorowa. Liście ogórecznika. Podpłomyki posmarowane jogurtem z lubczykiem.  Podpłomyki z rozłożoną salsą

Gotuj Sam!
Placki z cukinii nadziane serem z sosem grzybowym 121

usuwamy pestki, jeśli są przerośnięte…warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, oprószamy solą, odstawiamy na dwa kwadransy, odciskamy z soku. Cukinię mieszamy z jakiem, mąką, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy cienkie placki, na nich układamy po plasterku sera, przykrywamy kolejną warstwą placka. Smażymy na rumiano z obu stron. Sos: Posiekaną cebulę

R'n'G Kitchen
BAZYLIOWE PLACKI Z CUKINII 131

CUKINIA - łagodna w smaku, lekkostrawna, ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera wapń, potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, B2, beta

wege i kropka
Placki z warzywami na cieście francuskim 197

  Pizza dla leniuszków z dużą ilością warzyw. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mrożonego lub domowego 200 g sera mozarella cebula cukinia papryka kilka pieczarek 2-3

prawdziwe jedzenie
Obiady w styczniu 127

faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Placuszki z kukurydzy z ziołami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą(...)gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Ciasto na pizzę

Moja smaczna kuchnia
Placuszki z cukinii 127

Niedawno wspominałam, że w zapasie mam cukinie, więc żal ich nie wykorzystać. Już kilka razy robiłam placuszki, ale te wyszły najlepsze. Zachęcam do wykonania, ponieważ nie

Truskawkowa Fiesta
Placuszki ziemniaczano cukiniowe 182

Delikatne placuszki z ziemniaków i młodej cukinii - ja podałam je do polędwiczek wieprzowych w kurkowym sosie , ale doskonale smakują również podane z cukrem i kwaśną śmietaną

Kuchenne zapiski Edyty
Moje calzone z suszonymi pomidorami 196

około 18cm. Można zrobić większe placki, ale wydaje mi się, że taka porcja w sam raz dla jednej osoby. Chociaż muszę przyznać, że sama zjadłam dwie:) Na środek placka układamy starty ser na nim farsz i znów ser. Łączymy brzegi zaczynając od środka. Układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem w rozsądnej odległości, posypujemy delikatnie mąką i pozostawiamy(...)razy. Farsz 2 duże cebule, 1 mała cukinia, 4 mięsiste i jędrne pomidory, około szklanki suszonych pomidorów z oleju, 100g szynki szwarcwaldzkiej, kawałeczek wędzonego boczku, 1 papryczka chili, sól i pieprz do smaku, świeże zioła: bazylia, oregano, 300g sera mozzarella, startego na grubych oczkach tarki. Można po plastrze sera położyć na środek placka, następnie farsz i posypać jeszcze dodatkowo

Leśny Zakątek
Podpłomyki z cukinią i czarnuszką 128

ciasta formujemy wałek. Dzielimy na podobnej wielkości kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy na podobną grubość. Placki smażymy na suchej patelni, z każdej strony, aż powstaną brązowe plamki. Podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakują jeszcze gorące posmarowane masłem z cukinii lub domowej roboty pesto

Moja smaczna kuchnia
Wegańskie kotlety z kaszy gryczanej i cukinii 215

smakiem. Zapraszam na placki z palonej kaszy gryczanej. Każda inna kasza sprawdzi się równie dobrze, choć każda inna nie ma tak charakterystycznego smaku. Jeśli lubicie, częstujcie się. Jeśli nie przepadacie – zróbcie z kaszy jaglanej, jęczmiennej lub orkiszowej. Czekam na Wasze pomysły :) 100 g palonej kaszy gryczanej 1 mniejsza cukinia (ok. 150 g) 1 mała marchewka 2 łyżki mielonego

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania