cukinii placki - 963 przepisów (strona:40/65)

Pierogowe paluszki z cukinią. 140

samo. Tak więc mieliśmy ochotę na wypróbowanie nowego farszu z młodą cukinią , twarogiem, podsmażaną cebulką i dużą ilością tymianku. Pomyśleliśmy też, aby nadać im inny kształt niż klasyczny. Ciasto po rozwałkowaniu pocięliśmy na kwadraty i co teraz hehehehe. Sklejać w trójkąty, czy może nałożyć drugi placek i zrobić kwadraty. To już było, a chcemy zawsze pokazywać coś ciekawego, innego(...)przywiązywać. Jak macie inne pomysły napiszcie. No to teraz do pracy i zobaczcie co nam wyszło.   Pierogi a'la paluszki z cukiniowym farszem. (4 osoby) Składniki: 1 młoda cukinia 1 cebula 1 opakowanie twarogu prażona cebulka jogurt naturalny tymianek, pieprz, sos sojowy, ostra papryka Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z niej wodę. Dodajemy twaróg i przesmażoną

vegetanie
PLACUSZKI ZIMNIACZANE Z JABŁKAMI I CUKINIĄ 212

przybierają wiele postaci.I to jakich wykwintnych i wybornych.To nasze polskie placki ziemniaczane.Mogę powiedzieć , że te placki to hit w moim domu.Spróbujcie , a nie pożałujecie!.Zapraszam.  1 kg.ziemniaków 2 jajka 3-4 łyżki mąki 1 cebula 1 cukinia 2 jabłka sól pieprz Szczypta imbiru 1 łyżeczka cukru olej do smażenia  ************************************************ Ziemniaki obrać, umyć .Zetrzeć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Placuszki warzywne z ziołami 114

ziemniaki i marchewkw ścieramy na tarce o średnich oczkach i z ziemniakami postepujemy tak samo jak z cukinią. Wszystkie starte warzywa przekładamy do jednej miski, dodajemy jajko, mąkę oraz posiekane ziola. Doprawiamy pieprzem (sporo) i solą. Mieszamy dokładnie. Smażymy małe placki na średnim ogniu (brzegi będą przypieczone i chrupiące). Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy

kuchnia doski
PLACEK DYNIOWY Z MIGDAŁAMI I SUSZONĄ ŚLIWKĄ. 275

chlebka cukiniowego.Dynia ma mniej wody niż cukinia, która również ma wszechstronne wykorzystanie. Pomyślałam więc, skoro cukiniowy chlebek to czemu nie dyniowy?W końcu jednak, porcję ciasta wystarczającą na dwie keksówki przelałam do małej, kwadratowej formy 20x20 cm, nadając kształt placka.Dodatek płatków migdałowych i suszonej śliwki ciekawie wzbogaca smak jak i strukturę.Placek jest wilgotny, a zarazem lekki i delikatny

W kuchni Karmel-itki
Podpłomyki z pieca 166

rozwałkować. Rozgrzać piekarnik - u mnie max 200 stopni , placki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec około 10 minut. U mnie się niestety bardzo nie zrumieniły - albo za krótko trzymałam, albo za mała temperatura była. Nie miało to wpływu na smak. Dodatkowo przygotowałam sos jogurtowo-cytrynowy oraz cukinię podduszoną na maśle z oregano.  Razem ze mną podpłomyki

Magiczne Życie Marty
Minipizze wegańskie 194

Składniki: Ciasto: drożdże (30 g) woda (1/2 szklanki) mąka pszenna (1 1/2 szklanki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) oliwa z oliwek 1  łyżeczka Propozycja dodatków: cukinia (1/4 szt.) pieczarki (4 duże) pomidory (2 szt.) płatki drożdżowe (2 łyżki) czosnek (1 ząbek) oliwa z oliwek (1 - 2 łyżki) oregano Czas przygotowania: 50 min Liczba porcji: ok. 5 Przygotowanie: Drożdże mieszany(...)Ugniatamy. Ciasto dzielimy na ok 5 części, z których robimy płaskie placki. Układamy je na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Pozostawiamy na chwilę w ciepłym miejscu, aby ciasto trochę urosło. Oliwę mieszamy z wyciśniętym ząbkiem czosnku i odrobiną soli. Smarujemy nią pizze. Nakładamy pokrojonego pomidora. Cukinię i pieczarki kroimy. Dusimy przez chwilę w odrobinie wody. Nakładamy

Weganka gotuje
Ciasto czekoladowo-buraczane z owocami leśnymi 203

ugotowaną szybko marchewką albo kawałkiem zmiksowanej dyni czy cukinii. Spróbujcie a nie pożałujecie. To ciasto jest wilgotne i puszyste jednocześnie, delikatne i tak pyszne, że znika bardzo szybko, jeszcze zanim dobrze wystygnie. Nikt z domowników nie domyślił się, że przemyciłam w nim warzywo a smakiem byli zachwyceni. Zobacz też przepis na Placek jogurtowy z owocami - przygotowuje się go równie

Smaczna Pyza
Kalafiorowe placki z piekarnika 166

warzywa. W tym przypadku kalafior, ale zapewniam, że cukinia czy inne sprawdzą się znakomicie. Do tego ulubione zioła i przyprawy dla nadania smaku i gotowe. Zamiast smażyć je na patelni proponuję zapakować je do piekarnika. I gotowe. Smacznego zatem Wam życzę i niech w końcu lato do nas powróci.   Kalafiorowe placki z piekarnika składniki: kalafior średniej wielkości

Przysmaki Karolki
Kotletoplacki z cukinią i marchewką 168

wiem jak je nazwać, bo faktycznie i za placki i za kotlety mogą robić. No to robią! Ale dziś kotletoplacki podawane z batatami, które ostatnimi czasy robią furorę w mojej kuchni (wciąż i niezmiennie przepisy nadganiam i na pewno batatowe przepisy się pojawią). Składniki na ok. 9 szt. 1 większa cukinia 1 mała cebula 3 większe marchewki 2 ząbki(...)niedźwiedzi (zamiast czubrycy i czosnku można użyć ziół prowansalskich), kurkuma, bazylia ziarna słonecznika Wykonanie: Cebulę i cukinię bardzo drobno kroimy. Wolę tak, niż zetrzeć na tarce, bo cukinia nie puszcza wtedy soków. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z cukinią i do całości dodajemy posiekane, bądź przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Zmielone siemię lniane mieszamy z wodą

gutfut
Warzywa z patelni do obiadu 215

zioła prowansalskie Przygotowanie: Na oliwie przesmażam obrane i posiekane czosnek i cebulę. Dodaję pokrojoną w talarki chili. Cukinię kroje w niezbyt dużą kostkę, dodaję do warzyw na patelni, przyprawiam, duszę pod przykryciem do miękkości. Podaję z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem, polewam placki ziemniaczane. W zależności ile potrzebuję dodaję odpowiednią ilość warzyw, cebuli i chili. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Placki z cukinii i kukurydzy Bonduelle 150

wydrążać. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Cebulę szatkujemy na drobną kostkę, dodajemy do cukinii razem z jajkami, ziołami i przyprawami. Mieszamy dokładnie do połączenia składników. Kukurydzę blendujemy i łączymy z mąką. Następnie mieszamy całość łyżką.  Masa na placki powinna być dość gęsta, jeśli zachodzi potrzeba dodajemy więcej mąki.  Smażymy placki na patelni

Życie zaczyna się w kuchni
Placuszki z cukinii i ziemniaków 168

Od jakiegoś czasu, chodząc na lunche, upodobałam sobie placuszki z cukinii, dlatego dziś, postanowiłam zrobić własne. Zabiorę je w pudełku do odgrzania, do pracy Mniam! Oprócz

Kuchnia Bazylii
Prosty jak konstrukcja cepa-sos pomidorowy... 124

rodem pasujący do prawa międzynarodowego . Prosty jak konstrukcja cepa,zawsze pasujący-sos pomidorowy. Już wkrótce-tajemny sekret placków, ryby i studenty głosu nie mają, Składniki: oliwa z oliwek/olej co kto lubi puszka pomidorów/2-3pomidory żywe cebulka 2ząbki czosnku opcjonalnie : pieczarki albo cukinia Przyprawy: bazylia zioła prowansalskie oregano sól/vegeta pieprz Zabrudzone gary: deska do krojenia garnek łyżka nóż Sposób przyrządzenia

Fiolka w kuchni
chrupiące placki cukiniowo-ziemniaczane z mąką bio gorczycową i z sosem jogurtowym... 202

odstawić na 20 minut, następnie dobrze odcisnąć cukinię z soku dodać do ziemniaków, wsypać makę bio gorczycową, mąkę pszenną, tartą bułkę, pieprz, kucharka i wymieszać na bardzo gorącym oleju smażyć nieduże porcje placków na rumiany kolor, odkładać na ręcznik papierowy jogurt wymieszać z pokrojoną drobno rzodkiewką, szczypiorkiem, do smaku dać soli czosnkowej - placki są bardzo smaczne z sosem jogurtowym

W Mojej Kuchni Lubię
Biała Trufla - restauracja Szczecin 187

podano wyjątkowo dobry chrzan. Farsz w tortilli był bardzo dobry, ale rozczarował mnie trochę ten gotowy placek ;)  Kolejna dodatkowa przystawka: razowe chlebki (jeden z suszonymi pomidorami) z pesto. Wszystko na duży plus. Dania główne za to były przepyszne, powyżej sandacz w cukinii z nori i makaronem somen. Smaki się idealnie komponowały, pyszna ryba, sosy. Tutaj rozpływający się

Corner With Recipes
Wegetariańska pizza 205

pomidory. Zmiksować z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć wszystkie warzywa. Posypać porwaną

Moja Galeria Smaku