cukinii placki - 963 przepisów (strona:41/65)

Biała Trufla - restauracja Szczecin 176

podano wyjątkowo dobry chrzan. Farsz w tortilli był bardzo dobry, ale rozczarował mnie trochę ten gotowy placek ;)  Kolejna dodatkowa przystawka: razowe chlebki (jeden z suszonymi pomidorami) z pesto. Wszystko na duży plus. Dania główne za to były przepyszne, powyżej sandacz w cukinii z nori i makaronem somen. Smaki się idealnie komponowały, pyszna ryba, sosy. Tutaj rozpływający się

Corner With Recipes
Wegetariańska pizza 194

pomidory. Zmiksować z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć wszystkie warzywa. Posypać porwaną

Moja Galeria Smaku
Mięsa 220

Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki drobiowe Pierś z kurczaka grillowana Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto Placki ziemniaczane z gulaszem Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie

Ala piecze i gotuje
Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli 172

spożywczą na pół godziny.  Do miski przekładamy ricottę i rozdrabniamy widelcem. Na patelni podsmażamy posiekaną cukinię z czosnkiem, obsmażamy i przekładamy do ricotty, dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji serka fromage, doprawiamy do smaku. Ciasto na ravioli dzielimy na części, rozwałkowujemy na placek prostokątny, z farszu formujemy małe kuleczki i układamy wzdłuż dłuższej krawędzi i w odstępach na cieście

Moja smaczna kuchnia
Urywki historii i kawałki ciasta. Maczane w oliwie. Focaccia. 194

przepis na ciasto cytuję za Asią z Kwestii Smaku )  20g świeżych drożdży 300  ml ciepłej wody 500 g mąki 2 łyżeczki soli oliwa z oliwek 1 mała cukinia 3 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej rozmaryn Drożdże rozkruszyć w misce, dodać 120 ml ciepłej wody, 1 łyżeczkę cukru i 4 łyżki mąki. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(...)blacie rozsmarować jedną łyżkę oliwy, wyłożyć ciasto i rozwałkować je na placek ok. 40 x 40 cm. Blachę do pieczenia wysmarować oliwą i wyłożyć na nią rozwałkowane ciasto. Przykryć przeźroczystą folią i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na 1,5 godziny. Piekarnik nagrzać do 220°C. Cukinię pokroić na cieniutki plasterki. Ciasto posmarować  oliwą, posypać solą morską

KUCHARNIA
Hamburgery 148

kształt placka. Usmażyć na patelni najpierw na większym, aby mięso się zezłociło, potem już na małym ogniu pod przykrywką, aby doszło w środku. Mamy meritum, przechodzimy do dodatków. Krok 2Bułki przekroić i podpiec w piekarniku lub opiekaczu, aż staną się chrupkie. Krok 3Cebulkę podsmażyć na patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Krok 4Podsmażyć plasterki cukinii. Krok 5Podpieczone bułki wyjmujemy

CoolinarniePL
Środa – Burrito 122

każdym innym ciastem – ma swoje humory i raz wychodzi idealne, a kiedy indziej zupełnie przeciętne. Jeśli nie macie czasu i ochoty na własnoręczny wyrób, kupcie gotowe placki, zwijajcie buritto i cieszcie się z niecodziennej, prostej, sycące potrawy. Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Składniki(...)kroimy: papryki w kwadraty, cukinię w kostkę. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, skrapiamy olejem, posypujemy suszoną kolendrą, solimy i pieprzymy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-35 minut. Krok 4 Ugotowany ryż mieszamy z fasolką i kukurydzą. Dodajemy do niego upieczone warzywa. Kurczaka drobno siekamy i też dodajemy do ryżu. Mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy krótko na patelni

Niedzielny kucharz
Placuszki z cukini z parmezanem i Remuladą duńską. 164

cukini, z marchewką i parmezanem.Do placków podałam wyśmienitą Remuladę duńską firmy FolWark. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 390 g startej na tarce jarzynowej cukini 2 jajka 4 łyżki mąki 3/4 szklanki startego parmezanu sól,pieprz do smaku olej z pestek winogrona do smażenia  jako dodatek Remulada duńska FolWrk   Wykonanie: Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej na dużych(...)kilka łyżek oleju z pestek winogrona, nakładamy łyżką porcje placuszków i smażymy na rumiano z każdej strony po kilka minut. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku.Przypominam że placki z cukini smażymy zaraz po przygotowani ponieważ gdy długo postoją utworzy się więcej soku i ciasto się rozrzedzi. Podajemy z dowolnym sosem, śmietaną lub Remulada duńską. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Placki ziemniaczane a'la pizza 397

placuszki i zrobić mini pizze ( i na imprezę jak znalazł ). Teraz zostaje już tylko posmarować placka sosem lub keczupem, posypuję startym serem i szczypiorkiem pokrojonym drobno i układam salami. To moja wersja, Wy możecie dołożyć np. ser feta, pierś z kurczaka, kukurydzę, cukinie i wiele innych. Nie ograniczajcie się :) Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni i piekę

Kuchnia Viki
Przepisy konkursowe- kasza w roli głównej- GŁOSOWANIE 160

Chleb żytni z kaszą gryczaną i orzechami włoskimi 2.  Cukinia nadziewana farszem z białą kaszą gryczaną, indykiem i warzywami 3.  Deser jaglano – owocowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Gofry z kaszy jaglanej 5.  Jagielnik czekoladowo- kokosowy 6.  Jaglany placek z rabarbarem 7.  Kasza orkiszowa pod pierzynką 8.  Kotlety z kaszy gryczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
CUKINIA – OD PRZYSTAWKI PO DESER 151

Choć cukinia jest jednym z najchętniej uprawianych warzyw w Polsce,... Artykuł CUKINIA – OD PRZYSTAWKI PO DESER pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Placki z cukinii 143

Składniki: 1 mała cukinia 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Przygotowanie: Cukinię umyć i zetrzeć na tarce, obsypać lekko solą. Dodać jajko, mąkę oraz pieprz i wymieszać dokładnie, aż powstanie jednolita masa. Rozgrzać olej na patelni i nakładać łyżką placki, smażyć do momentu, kiedy placki nabiorą ładnego złotego koloru z obu stron

The Sweet Damsel
Placuszki z cukinii 146

robimy wersję na słodko) lub sól i pieprz (kiedy wybieramy wersję na słono) Sposób przygotowania: Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach i odciskamy możliwie najwięcej soku dodajemy pozostałe składniki i mieszamy smażymy (dość długo na jednej stronie zanim zaczniemy przewracać placki) na rozgrzanej teflonowej patelni na małym ogniu (przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem i pastą warzywną 127

wędzonego udka (**) 1/2 cebuli pasta warzywna Wawrzyniec (u mnie z grillowaną cukinią i curry) (***) Ponadto: masło do smażenia Cebulę należy obrać i drobno posiekać, a mięso kurczaka oddzielić od kości i pokroić na niewielkie kawałki (czym drobniej pokroicie składniki, tym łatwiej będą zwijać się placki. Następnie jajka zmiksować do puszystości i doprawić za pomocą soli z pieprzem (sól można

Di gotuje
Pizzetki z cukinią i żółtym serem 175

rośnie możemy zrobić nadzienie. Cukinie ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach, wyciskamy z niej sok. Nastepnie dodajemy zioła prowansalskie, starty na tarce o małych oczkach ser żółty oraz pokruszony ser stilton. Dokadnie mieszamy całość. Gdy ciasto na pizzę już nam wyrosło, dzielimy je na pół. Każdą połówkę rozwałkowujemy na cienki placek. Nakładamy farsz nie na całe ciasto(...)stopni Celsjusza przez 10 minut. Po 10 minutach zwiększamy temperaturę do 220 stopni i podpiekamy pizzetki do momentu gdy staną się lekko przyrumienione. Podajemy z ketchupem z cukinii. Smacznego! Pizzetki z cukinią i żółtym serem Wskazówki. Nie dodałam soli do farszu dlatego, iż ser jest słony. Jeśli lubimy pikantne nadzienia, można dodać suszonych płatków chili. The post Pizzetki z cukinią

mecooks

Proponowane wyszukiwania