alergią lub nietolerancją na produkty mleczne. Polecam też inne warzywne dodatki do obiadu… ** Surówka Colesław ** Sałatka z ogórka kiszonego ** Mizeria ze świeżych ogórków ** Sałatka obiadowa z cukinii Składniki: 8-10 ogórków gruntowych lub 1-2 szklarniowe 1 średnia cebula pół pęczka świeżego koperku 2-3 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny
Kulinarne S.O.S.alergią lub nietolerancją na produkty mleczne. Polecam też inne warzywne dodatki do obiadu… ** Surówka Colesław ** Sałatka z ogórka kiszonego ** Mizeria ze świeżych ogórków ** Sałatka obiadowa z cukinii Składniki: 8-10 ogórków gruntowych lub 1-2 szklarniowe 1 średnia cebula pół pęczka świeżego koperku 2-3 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny
Kulinarny S.O.S.drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ małej cukini, 5 pieczarek, ½ czerwonej papryki kulka mozarelli Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia Dodatkowo: jajko WYKONANIE: Cukinię, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju aż zmiękną
słodki bratekPlacuszki z kabaczkiem i ziemniakami, to pyszne danie, które możemy przygotować na obiad lub kolacje. Szybkie i proste w wykonaniu, a do tego jeszcze takie smaczne. Składniki : kabaczek lub cukinia - 700 g ziemniaki duże - 2 szt jajka - 2 szt mąka - 4 łyżki cebula - 1 szt słodka papryka w proszku - 1 łyżeczka pieprz i sól Dodatkowo : tłuszcz do smażenia jogurt
Kuchnia DanusiKawior warzywny jest niesamowicie ciekawym dodatkiem do mięs. Myślę, że zachwyci wszystkich smakoszy warzywnych dodatków. Jest on ciekawą alternatywą dla wielbicieli ćwikły oraz ajvaru. Składniki 25 dkg. cukini 2 średniej wielkości cebule 4 ząbki czosnku 2 średniej wielkości marchewki 3 średniej wielkości buraki 1 średniej wielkości papryka 25 gr oleju 1 pęczek pietruszki 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka czerwonej papryki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy500g) sok z 1 limonki 1 łyżka oliwy 2 łyżki miodu 2 łyżeczki curry zabek czosnku zgnieciony w prasce 3/4 łyżeczki soli warzywa (można pominać): cebula, pomidorki koktajlowe, papryka, cukinia Pokrój kurczaka w kostkę, okolice 2cm. W sporej misce wymieszaj składniki marynaty, dodaj mięso, upewnij się, że każdy kawałek jest otoczony przyprawami, przykryj i odstaw na minimun 30 minut
Lejdi of the housekapusty kiszonej i wędzonego boczku oraz duszone w aromatycznym sosie. Podane z ziemniaczkami i ulubioną surówką to świetny pomysł na niecodzienny obiad. U mnie jako dodatek surówka z cukinią PRZEPIS TUTAJ . Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg kapusty kiszonej z marchewką 10dkg boczku wędzonego 1 cebula kilka suszonych grzybków 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Blog z ApetytemSkładniki: 16 listków papieru ryżowego o średnicy 16 cm 1 filet z kurczaka (300 g) 1/2 czerwonej papryki (60 g) 1/2 marchewki (85 g) 1/2 średniej cukinii (160 g) garść … Czytaj dalej Pieczone sajgonki
czarrna od kuchniSałatka na bazie buraków ćwikłowych, cukinii i cebuli
Z Hrabiną w kuchnipodaniem posypać świeża kolendra i pieprzem. Dodatkowo: Zupa może zostać kompletnie nie zmiksowana, albo możesz zrobić z niej krem. Zależnie od tego, jak lubisz. Dodawaj inne warzywa, jak szpinak, cukinia, czy papryka. Jest to idealny posiłek do pracy, lub szkoły. Podwój składniki i zabierz ze soba w termosie
Lejdi of the houseszkl. mleka 2 szkl. mąki 2 jajka szczypta soli olej lub masło klarowane do smażenia farsz: 30 dag. piersi z kurczaka 30 dag. mięsa mielonego wieprzowego kawałek cukini,selera,papryki czerwonej 1 marchewka 1 cebula ocet balsamiczny sos sojowy przyprawy: sól,pieprz,papryka czerwona,szafran,majeranek masło klarowane,olej do smażenia sos koperkowy: mały pęczek koperku 1 mały jogurt naturalny
Kuchnia Beatykurczaka. Jak już mięsko jest delikatnie zarumienione, wrzucić cebulkę pokrojoną w piórka i chwilkę smażyć. Wlać odrobinę wody lub wywaru, dodać curry pastę, curry w proszku i zagotować. Wymieszać. Cukinię umyć, przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Dodać do mięsa. Wlać mleko kokosowe, dodać listki keffir i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Teraz to już
Kuchnia Pokoleńsałata lodowa 2,9g jarmuż 6,1g szpinak 3g botwinka 3,7g kapusta biała 7,4g kapusta pekińska 3,2g brukselka 8,7g brokuł 5,2g kalafior 5g cukinia 3,2g bakłażan 6,3g ogórek 2,9g szparagi 3,7g fasolka szparagowa 6,8g papryka 6,6g seler naciowy 3,6g seler korzeniowy 7,7g pieczarki 2,6g kiszona kapusta
Dorota Smakuje