Już w ogrodzie coraz więcej warzyw-u mnie ogóreczki,młoda marchewka,cukinia,cebulka-wiec już czas na sałatkę do słoików-polecam tradycyjną właśnie z tych warzyw-zimą będzie jak znalazł
Swojskie jedzonkoSałatka lekka i przyjemna. Idealna na letni posiłek, a także dodatek do mięs lub placków. Podana z plackami z cukinii smakuje równie wyśmienicie, jak do grillowanej piersi kurczaka. 250 g arbuza 50 g sera feta 1 mniejsza cebula czerwona 1 mniejszy ogórek gruntowy ok. 20 g czarnych oliwek dwie garści rukoli sok z połowy limonki lub cytryny łyżka oliwy
Kucharzycasię z latem. Jesteście ciekawi efektów? Zapraszam to pysznej, letniej i grillowej, kolorowej uczty! Składniki (8 paczuszek): 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 6 pieczarek 1 cebula mała cukinia pomidorki koktajlowe 1 laska kiełbasy 3 ziemniaki łyżka oleju Przyprawy: sól pieprz słodka papryka opcjonalnie- zioła (oregano, bazylia, tymianek) Wykonanie: Warzywa dokładnie umyć, wydrążyć nasiona z papryk, oczyścić lub obrać pieczarki
Tradycyjna Kuchniasmakuje tez bardzo fajnie na zimno, myślę, że idealnie by pasowała do dań z grilla z drobiu lub do warzywnych przysmaków. - sałatkę robiłam również z dodatkiem podsmażonej drobno pokrojonej cukinii też jest rewelacyjna. Myślę, że równie dobrze sprawdziłby się bakłażan. Smacznego życzy Karola
SMYKWKUCHNIgwiazdki, łezki) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka Ostra papryczka Mrożonka – warzywa chińskie na patelnię (450 g) 6-8 młodych ziemniaków 1 kukurydza Kilka szalotek Kilka pieczarek Mała cukinia W tym zestawie chodzi o wykorzystanie w dwóch daniach makaronu orzo i chińskich warzyw – do kurczaka teriyaki i pulpetów, tak jak w zestawie pierwszym. Dodatków z pulpecików serowo-mięsnych zrobimy
Niedzielny kucharzprostszego chyba nie można być na niedzielny obiad 😍 No chyba, że kotlety z cukinii 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document
Kulinarne przemysleniarzodkiewki sałata endywia, oraz roszponka 1/4 świeżej papryki czarny sezam do posypania wędzona słodka papryka zioła prowansalskie pomidor cherry czerwona cebula żółta cukinia z grillowana lub ugotowana na parze płatki chili Wegańska uczta gotowa!!!. Smacznego
vaniliowoczekoladowazjedzenie w takim kształcie jakim jest, jako lekka kolacja czy przekąska. Zobacz też: Sałatka z awokado i serem feta Sałatka z pieczoną marchewką, granatem i serem feta Sałatka z cukinią i świeżym ogórkiem Przepis na sałatkę z melonem, granatem i serem feta Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 20 minut Składniki połowa melona połowa granatu 200 g sera feta
Kuchnia BazyliiDzień dobry :) Rozpoczyna się sezon na ogórki, cukinię i pomidory.Większość z nas ma swoje sprawdzone przepisy które co roku wykorzystuje. Chciałam Wam przypomnieć kilka moich starych przepisów na przetwory. Postaram się co jakiś czas wrzucić coś nowego na bloga, chociaż ostatnio mnie tu mało, w okresie letnim więcej zajęć na dworze i na blogowanie brak czasu.Mam nadzieję że spodoba
Sama słodycz i szczypta chiliciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownies . Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie
Book of spellsZraziłam się, bo w końcu nerkowce do najtańszych produktów nie należą a ciasto w sumie wychodzi dość kosztowne i jeśli efekt jest tak mizerny to lepiej upiec brownies z cukinii i zapomnieć o serniku raz na zawsze. Borówkowy sernik wegański Jednak nie dałam za wygraną i podeszłam do tematu ponownie. Zastanowiłam się, jak to zrobić i jakich składników użyć, żeby
Book of spellsciasteczka i robić inne, bardziej wymagające desery. Czekoladowy pudding na mleku roślinnym Ten stan rzeczy trwał do czasu, aż pewnego dnia wymyśliłam sobie, że ze względu na duży zapas cukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownies . Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie
Book of spellsZraziłam się, bo w końcu nerkowce do najtańszych produktów nie należą a ciasto w sumie wychodzi dość kosztowne i jeśli efekt jest tak mizerny to lepiej upiec brownies z cukinii i zapomnieć o serniku raz na zawsze. Borówkowy sernik wegański Jednak nie dałam za wygraną i podeszłam do tematu ponownie. Zastanowiłam się, jak to zrobić i jakich składników użyć, żeby
Book of spellspory na blogu pojawiło się kilka przepisów na warzywne pulpeciki np. na pulpeciki z cukinii , pulpeciki ze szpinakiem i pulpeciki z brokułem , ale brakowało jeszcze przepisu na nasze ulubione z groszku. Dlatego dziś zapraszam Was pieczone pulpeciki, c hrupiące, o rumianej panierce, kryjące kremowe i niezwykle delikatne nadzienie z groszku i ricotty . Polecam serdecznie i życzę
La grande e la piccola cuocawyszły bardziej puszyste. Polecam także: Fit pancakes na bazie płatków owsianych Pyszna szakszuka ze szpinakiem i mozzarellą Omlet z twarożkiem – fit śniadanie na słono Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 30 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 5 NALEŚNIKÓW) NALEŚNIKI 180 g zmielonych płatków
A to pestka