cukinia - 18701 przepisów (strona:931/1247)

Roladki drobiowo-warzywne z bekonem 131

aromatycznym sosie, to świetny pomysł na smaczny i niecodzienny obiad. Polecam!     Składniki: 3 filety z kurczaka 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 młodej cukinii 6 cienkich plasterków wędzonego boczku 1/2 szklanki mąki do obtoczenia roladek 1 ząbek czosnku olej do smażenia 1,5 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy

Blog z Apetytem
Omlet działkowca 210

Składniki: 6 jajek 1/2 pęczka zielonych szparagów kawałek czerwonej papryki kawałek cukinii 5 dkg wędliny sól, pieprz, curry szczypiorek Przygotowanie: Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę pokroić w krążki, paprykę, … Czytaj dalej Omlet działkowca

czarrna od kuchni
Sałatka ze szparagami, truskawkami i krewetkami 93

jedną porcję sałatki: garść truskawek  5-6 szparagów 5-6 krewetek  marynata do krewetek: oliwa z oliwek, sól, pieprz, posiekana kolendra, chili  roszponka 1/3 ogórka 1/3 cukinii  dressing: miód, musztarda francuska, oliwa z oliwek, woda, szczypta soli i pieprz  Krewetki myję, obieram i oczyszczam. Marynuję w oliwie, przyprawach i posiekanej kolendrze oraz chili przez

Mango Papaja
Kopytka z bakłażanem i pomidorkami 128

Magda Przy jednym z obiadów, na który przygotowałam moje kopytka z pomidorkami i cukinią, stwierdziliśmy z mężem że to chyba najlepsze danie jakie wymyśliłam – pyszne, szybkie i bardzo proste. I faktem jest, że jak nie ma co przygotować to właśnie ten przepis zawsze mnie ratuje. Idąc za ciosem wymyśliłam kolejną kombinację smakową, która także została wychwalona i pochłonięta przez

Smaczna Strona
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 99

sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym → Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem z cukinią

Oryginalny smak
Szakszuka 194

Szakszuka, to prosta i szybka propozycja na śniadanie. Dzisiejszy przepis na szakszukę możecie wzbogacić o inne dodatki, aby urozmaicić dodatkowo jej smak. Do szakszuki możemy dodać np. paprykę, pieczarki, cukinię, ciecierzycę, bakłażana, a nawet mozzarellę. Szakszukę możecie również przygotować w zielonej wersji z jarmużem. Ilu kucharzy tyle pysznych pomysłów. Szakszukę najlepiej podać na patelni, na której była przygotowywana. Spróbuj mojego

Słodkie okruszki
Pasta al pomodoro 122

jest ser i świeża bazylia lub posiekana natka. Najlepsza, jak dla mnie wersja dania z makaronem, obok carbonary . Zdarza się, że do takiego makaronu wrzucam posiekane czarne oliwki, pieczarki, cukinię lub/i chili. Jest pysznie! Oliwki wzbogacają wytrawnym smakiem, chili zaostrza, nie tylko apetyt Każda wersja skrada moje serce, a im więcej dodatków tym lepiej. Nie byłabym sobą gdyby moje dania

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z dressingiem z kefiru. Przepis krok po kroku 107

podkręciłem sokiem z cytryny, możesz też użyć skórki z cytryny.   Taki sam dressing możesz wykorzystać w bardzo fajnym, letnim daniu. Są to  smażone plastry cukinii , które również przygotowuje w gorące wakacyjne dni. PYCHOTA         Sałatka z dressingiem z kefiru poleca się do przygotowania. Powiem szczerze, jak dla mnie

kuron.com.pl
Pierś kurczaka pieczona z serem i pomidorami 143

piersi kurczaka pieczone z wszelakimi dodatkami. Świetnie pasują tu sery, rozmaite żółte, mozzarella, ser kozi czy parmezan. Dodatki na wierzch to nie tylko pomidory, możecie ułożyć na mięsie krążki cukinii, pieczarek, cebulki, bakłażana, tartą marchew. Będzie pysznie! Obiad podaję zazwyczaj z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Do tego surówki rozmaite, pieczone warzywa lub sałaty z winegretem. Polecam! SKŁADNIKI: 1 podwójna

Zasmakuj Kuchni
Placuszki z ricottą i truskawkami 176

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z twarogiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami 113

będą złoto-brązowe, a kurczak zmieni kolor. I tak aż do ostatniej porcji ciasta. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 12 sporych placków. Ciepłe smakują wyśmienicie z ketchupem z cukinii czy ajvarem. Możecie podać je także ze świeżą sałatką czy dużą ilością warzyw. Sprawdzą się na śniadanie, lunch czy obiad. Wszystko zależy od Was! Ich włoski charakter podkreśla świeża bazylia

Cooking Monster
Deserownik. Kuchniokracja – recenzja 112

słonym karmelem, ciasteczka z miso, albo muffinki z wasabi i białą czekoladą. Z wytrawnym wypieków dobrze wyglądają quiche z kurkami, ze szparagami, z łososiem lub ze szpinakiem i cukinią, tarta cytrynowa z kozim serem i tarte flambee. Deserownik. Kuchniokracja Autorka: Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: Publicat Data premiery: 2019 Liczba stron: 208 Okładka: twarda Artykuł Deserownik. Kuchniokracja – recenzja pochodzi

Ugotowane pozamiatane
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 116

wędzonego boczku w kawałku pokrojonego w kostkę papryczka chili 3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę pół selera pokrojonego w kostkę marchewka pokrojona w kostkę 2 litry bulionu cukinia pokrojona w kostkę pół kapusty włoskiej poszatkowanej na cienkie paseczki kilka łodyg selera naciowego małe opakowanie mrożonej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki ok 1,5 cm opakowanie makaronu w kształcie małych kolanek

Ugotowane pozamiatane